Το Τwitter αφαιρεί «προνόμια» από ακροδεξιούς

Το Τwitter αφαιρεί «προνόμια» από ακροδεξιούς Facebook Twitter
Σύμφωνα με τις τελευταίες της ανακοινώσεις η υπηρεσία εργάζεται σε ένα νέο σύστημα επαλήθευσης λογαριασμών και κόβει τα φτερά σε όποιον δεν συμμορφώνεται.
0

Το Twitter κάνει τολμηρά βήματα για να διευθετήσει τα προβλήματα με τη διαδικασία επαλήθευσής λογαριασμών και αφαιρεί την μπλε σφραγίδα από όλα τα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

Στις αρχές της εβδομάδας το Twitter αποφάσισε να δώσει το σήμα της μπλε σφραγίδας επαλήθευσης στον λογαριασμό του Jason Kessler, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον εγκέφαλο πίσω από την «Unite the Right» συγκέντρωση στο Σάρλοτσβιλ τον περασμένο Αύγουστο. Αμέσως ξεκίνησε ένας πόλεμος μηνυμάτων μέσα στην πλατφόρμα, κάτι που οδήγησε σε μια παγκόσμια καταγγελία εναντίον του Twitter και των αρχών της εταιρείας του Jack Dorsey. Mετά την καταγγελία, μέσα από μια μεγάλη ανακοίνωση (υπό μορφή πολλαπλών tweets, η εταιρεία δήλωσε ότι «παγώνει» το πρόγραμμα επαλήθευσης λογαριασμών και ότι αλλάζει τις «κατευθυντήριες γραμμές» για την απόκτησή του μπλε σήματος. 

Χθες, η μπλε σφραγίδα αφαιρέθηκε από τους λογαριασμούς του Jason Kessler και του Richard B. Spencer, πρόεδρο του National Policy Institute ενώ σβήστηκαν τελείως από την υπηρεσία οι λογαριασμοί του Tim "Baked Alaska" Gionet (ένα από τα πιο διάσημα τρολ του alt-right), της δημοσιογράφου και ακροδεξιάς ακτιβίστριας Laura Loomer (η οποία αναστατώσε τους πάντες με ρατσιστικά tweets για τους μουσουλμάνους οδηγούς της Uber) και του Tommy Robinson (ιδρυτή της βρετανικής ακροδεξιάς ομάδας English Defence League). 

Πόση σημασία έχει όμως αυτή η μπλε σφραγίδα επαλήθευσης ενός λογαριασμού στο Twitter; Μεγάλη! Τα tweets των επαληθευμένων προφίλ εμφανίζονται ψηλότερα στις αναζητήσεις, επιτρέποντας την ταχύτερη διάδοση των μηνυμάτων τους και άρα την προσέγγιση περισσότερων ατόμων. «Η επαλήθευση εδώ και πολύ καιρό θεωρείτο ως έγκριση από ορισμένους χρήστες. Δώσαμε σε επαληθευμένους λογαριασμούς ορατή προβολή στην υπηρεσία, κάτι που ενεθάρρυνε αυτή την αντίληψη», αναφέρει η εταιρία σε ένα tweet. «Θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε νωρίτερα, αλλά δεν δώσαμε στο έργο την προτεραιότητα που θα έπρεπε».

Σύμφωνα με τις τελευταίες της ανακοινώσεις η υπηρεσία εργάζεται σε ένα νέο σύστημα επαλήθευσης. Για πρώτη φορά, περιγράφεται λεπτομερώς μια σειρά «κατευθυντήριων γραμμών» που, έαν οποιοσδήποτε χρήστης σπάσει, μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια της επαλήθευσης των λογαριασμών. Βέβαια, θα είναι δύσκολο να επιβληθεί αυτή η πολιτική, δεδομένου ότι το Twitter δεν έχει φανεί στο παρελθόν, όχι μόνο πρόθυμο αλλά και ικανό, να αντιμετωπίσει κάθε είδους παρενόχληση στην πλατφόρμα του. Οπότε το μόνο που μπορεί να ελπίζει κάποιος είναι ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια καμπή στην πορεία της εταιρείας προς τη δημιουργία μιας καλύτερης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης του Twitter οι μπλε σφραγίδες επαλήθευσης λογαριασμών θα αφαιρούνται όταν δεν συμμορφώνονται με τις παρακάτω οδηγίες:

• Εκ προθέσεως παραπλάνηση χρηστών στο Twitter, με την αλλαγή του ονόματος ή του βιογραφικού τους.

• Προώθηση του μίσους και / ή της βίας ή άμεση επίθεση ή απειλή προς άλλους ανθρώπους με βάση τη φυλή, την εθνότητα, την εθνική προέλευση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τη θρησκευτική συνύπαρξη, την ηλικία, την αναπηρία ή τη νόσο. Υποστηρικτικοί οργανισμοί ή άτομα που προωθούν τα παραπάνω.

• Υποκίνηση ή εμπλοκή σε παρενόχληση άλλων.

• Βία και επικίνδυνη συμπεριφορά.

• Άμεση ή έμμεση απειλή ή ενθάρρυνση οποιασδήποτε μορφής σωματικής βίας κατά ατόμου ή ομάδας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της απειλής ή της προαγωγής της τρομοκρατίας.

• Όταν αναρτούν βίαιες, φρικιαστικές ή ενοχλητικές εικόνες.

• Όταν το περιεχόμενο αφορά αυτοτραυματισμούς ή αυτοκτονίες.

• Συμμετοχή σε δραστηριότητα στο Twitter που παραβιάζει τους κανόνες του Twitter.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM