Google Maps: Νέες αλλαγές θα κάνουν ευκολότερη τη χρήση τους

Google Maps: Νέες αλλαγές θα κάνουν ευκολότερη τη χρήση τους Facebook Twitter
Όσο ο κόσμος αλλάζει, τόσο θα αλλάζουν και εφαρμογές σαν το Google Maps που μας καθοδηγούν μέσα σ΄αυτόν.
0

Η Υπηρεσία Χαρτών της Google αλλάζει και αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία είναι να δείχνει τις πιο σημαντικές πληροφορίες ανάλογα με την κατηγορία που χρησιμοποιεί κάθε φορά ο χρήστης.

Όσο ο κόσμος αλλάζει, τόσο θα αλλάζουν και οι εφαρμογές που μας καθοδηγούν μέσα σ΄αυτόν. Καθώς κάποιοι δρόμοι κλείνουν ή νέα κατασήματα ανοίγουν στη γειτονιά σας, όλα πια ενημερώνονται στο Google Maps, το οποίο από σήμερα διαθέτει νέο, ανανεωμένο περιβάλλον (ή διεπαφή, εάν προτιμάτε) χρήστη (UI) με καινούργια εικονίδια για καλύτερη χρωματική σηματοδότηση των σημείων που σας ενδιαφέρουν και πολλά νέα χαρακτηριστικά που απλουστεύουν τη χρήση του. Όταν για παράδειγμα θέλετε να σχεδιάσετε την έξοδό σας σε κάποια παράσταση και χρησιμοποιείτε το Google Calendar, τότε λαμβάνετε μια επιβεβαίωση της κράτησης ή μια απλή ειδοποίηση που θα σας υπενθυμίζει ότι «θέλετε να πάτε να δείτε αυτήν την παράσταση», αλλά από σήμερα αυτή η προγραμματισμένη έξοδό σας θα μπορεί να φαίνεται και στο Google Maps. Γιατί πλέον οι χάρτες της Google θέλουν να είναι τόσο ενημερωμένοι όσο το πρόγραμμά σας, και εάν είναι δυνατόν όσο ο κόσμος ολόκληρος.  Στο Google Maps σύντομα αλλάζουν τα Driving, Navigation, Transit και Explore Maps .

Google Maps: Νέες αλλαγές θα κάνουν ευκολότερη τη χρήση τους Facebook Twitter
Tα τρία από τα modes της υπηρεσίας χαρτών (Explore, Driving, Transit) όπως θα είναι σύντομα.
 

Στο Google Maps σύντομα αλλάζουν τα Driving, Navigation, Transit και Explore Maps δηλαδή η Google ενημέρωσε τους χάρτες οδήγησης, πλοήγησης, διέλευσης και εξερεύνησης για να δώσει καλύτερη έμφαση στις πληροφορίες που θα είναι συναφείς ανάλογα με την κάθε αναζήτηση του χρήστη (τα πρατήρια βενζίνης είναι πιο συναφή με την πλοήγηση, οι σταθμοί λεωφορείων είναι πιο συναφείς με τις μεταφορές ή τη διέλευση κ.ο.κ.). Τα ενημερωμένα χρώματα και σύμβολα των σημείων σίγουρα θα αποδειχθούν πολύ χρηστικά αφού θα βοηθούν να εντοπίσουμε γρήγορα τι είδους σημείο ψάχνουμε (νοσοκομείο, εκκλησία, μουσείο ή κάποιο μπαρ). Τοποθεσίες όπως καφέ, εκκλησίες, μουσεία ή νοσοκομεία θα έχουν πλέον ένα καθορισμένο χρώμα και μια εικόνα, έτσι ώστε να είναι εύκολο να βρείτε αυτόν τον τύπο προορισμού στο χάρτη. Για παράδειγμα, αν είστε καινούργιος σε μια άγνωστη περιοχή και ψάχνετε για ένα καφενείο, θα μπορούσατε να ανοίξετε το χάρτη για να βρείτε το πλησιέστερο πορτοκαλί εικονίδιο (το οποίο είναι το χρώμα για τα σημεία Food & Drink). Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τις αλλαγές να συμβαίνουν και να απομνημονεύσουμε τα χρώματα των τεσσάρων νέων modes. Σύμφωνα με την Google oι αλλαγές θα εμφανιστούν στο Google Maps μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ggg

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM