Το FourΜatch ανιχνεύει τις επεξεργασμένες φωτογραφίες

Το FourΜatch ανιχνεύει τις επεξεργασμένες φωτογραφίες Facebook Twitter
0

H εταιρεία Fourandsix Technologies ετοιμάζει το λογισμικό FourMatch, το οποίο βασίζεται στην ανάλυση meta data μιας φωτογραφίας, βάσει της οποίας μπορεί κάποιος να καταλάβει εάν έχει προηγηθεί κάποια επεξεργασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, η εταιρεία ιδρύθηκε από έναν πρώην επικεφαλής του Adobe Photoshop και ειδικό στην ψηφιακή εγκληματολογία, ο οποίος υπόσχεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει τις αρχές που επεξεργάζονται φωτογραφίες για αποδεικτικά στοιχεία.

Για να μπορέσει το FourMatch να επιτύχει το στόχο τους, χρειάζεται να πραγματοποιήσει σάρωση σε μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 70.000 «υπογραφές», τις οποίες αφήνουν τα διάφορα προγράμματα επεξεργασίας ή hardware επάνω σε ένα αρχείο μετά την επεξεργασία. Σημειώνεται ότι όταν ένα αρχείο περνάει από επεξεργασία, το λογισμικό όπως το Photoshop, αφήνει ένα «αποτύπωμα» το οποίο προδίδει την ταυτότητα του προγράμματος που έχει χρησιμοποιηθεί.


Το FourMatch δεν μπορεί υποδεικνύει τα σημεία που έχουν υποστεί κάποια παραποίηση, αλλά έχει τη δυνατότητα να αναλύει το αρχείο της εικόνας. Η τιμή του λογισμικού θα είναι $890 και θα προορίζεται αρχικά σε επαγγελματίες της εγκληματολογίας, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κυκλοφορίες κάποια πιο «ελαφριάς» έκδοσης η οποία θα απευθύνεται σε δημοσιογράφους ή φωτογράφους.

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM