Προσοχή με τον λογαριασμό σας στο Instagram - To χάκινγκ δεν έγινε τελικά μόνο σε διάσημους

Προσοχή με τον λογαριασμό σας στο Instagram - To χάκινγκ δεν έγινε τελικά μόνο σε διάσημους Facebook Twitter
0

Ένα σφάλμα στο API του Instagram επέτρεψε στους χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των κατόχων λογαριασμών, ενώ η εταιρία διαβεβαίωσε στις 30 Αυγούστου ότι στόχος ήταν οι διασημότητες. Όμως από τότε υπήρξαν εξελίξεις.

Οι τωρινές αναφορές υποδηλώνουν ότι περίπου 6 εκατομμύρια λογαριασμοί απ' όλο τον κόσμο μπορεί να επηρεάστηκαν και ότι αρκετοί κοινοί χρήστες ίσως έχουν πέσει θύμα.

Η εταιρεία εξέδωσε μια νέα δήλωση την 1η Σεπτεμβρίου, παραδεχόμενη ότι τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα από ό, τι είχε αρχικά παραδεχθεί.

«Μετά από πρόσθετη ανάλυση, διαπιστώσαμε ότι το ζήτημα αυτό επηρέασε δυνητικά ορισμένους μη επαληθευμένους λογαριασμούς», δήλωσε εκπρόσωπος στο Mashable μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Αν και δεν μπορούμε να καθορίσουμε ποιοι συγκεκριμένοι λογαριασμοί μπορεί να έχουν επηρεαστεί, πιστεύουμε ότι ήταν ένα χαμηλό ποσοστό λογαριασμών Instagram», προστίθεται στη δήλωση.

Σύμφωνα με το The Daily Beast, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για το hack έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βρει τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε χρήστη που επηρεάζεται - όλα αυτά για τη χαμηλή χαμηλή τιμή των περίπου 10 δολαρίων - σε bitcoin.

Για τις επόμενες μέρες οι χρήστες ενθαρρύνονται να είναι πολύ προσεχτικοί σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα όπως μη αναγνωρισμένες εισερχόμενες κλήσεις, κείμενα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τόνισε  ο CTO Mike Krieger «Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε να αναφέρετε τυχόν ασυνήθιστη δραστηριότητα μέσω των εργαλείων αναφοράς», πρόσθεσε.

Με άλλα λόγια, αυτό το hack δεν επηρέασε μόνο τους «υψηλού προφίλ χρήστες του Instagram» όπως είχε αρχικά αναφέρει η εταιρεία. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM