Γιατί ο Τιμ Κουκ μόλις έλαβε ένα μπόνους-μαμούθ από την Apple

Γιατί ο Τιμ Κουκ μόλις έλαβε ένα μπόνους-μαμούθ από την Apple Facebook Twitter
0

H καλή δουλειά αξίζει ανταμοιβή. Και ο νόμος των κολοσσών της τεχνολογίας λέει πως μια δουλειά που γίνεται καλά στην πιο κερδοφόρα εταιρεία του κόσμου αξίζει σαφώς μια πολύ καλύτερη ανταμοιβή από τον μέσο όρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, έλαβε 89,2 εκατομμύρια δολάρια μπόνους για την ισχυρή απόδοση των μετοχών της εταιρείας.

Η αμοιβή δόθηκε σε μετοχές και αυτό τεχνικά σημαίνει πως ο Κουκ έλαβε περίπου 560.000 μετοχές της Apple ενώ το Bloomberg ανέφερε ότι η κάθε μετοχή αποτιμάται στα 159,27 δολάρια με βάση την μέτρηση της Πέμπτης όταν και δόθηκε το ποσό.

Από τότε οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από ένα δολάριο, δίνοντας στον Koυκ επιπλέον $ 600.000 τις τελευταίες ημέρες. 

Το μπόνους αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου αντιστάθμισης της Apple απέναντι στον Κουκ, το οποίο περιλαμβάνει μπόνους που βασίζονται στο πώς κινείται η μετοχή της.

Η μετοχή της Apple γνωρίζει μεγάλες δόξες καθώς καταγράφει άνοδο 39% το 2017. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και τη σταθερότητα της εταιρείας. Οι περισσότερες μετοχές που αυξάνουν την αξία που γρήγορα τείνουν να ανήκουν σε μικρότερες εταιρείες που μεγαλύτερη πιθανότητα να αυξηθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια.

Το μπόνους αναδεικνύει τη δουλειά του Κουκ μετά την ανάληψη της θέσης από τον Στιβ Τζομπς και τον δικαιώνει κατά κάποιον τρόπο καθώς πολλοί αμφέβαλλαν αν θα ήταν σε θέση να οδηγήσει την εταιρεία ενάντια σε έναν αυξανόμενο αριθμό ανταγωνιστών τεχνολογίας smartphone και καταναλωτών.

Ο Κουκ δήλωσε ότι σχεδιάζει να δώσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM