Οι Κινέζοι μπλόκαραν τη λέξη «σωσίας» στις μηχανές αναζήτησης

Οι Κινέζοι μπλόκαραν τη λέξη «σωσίας» στις μηχανές αναζήτησης Facebook Twitter
0

Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν σήμερα τη λέξη «σωσίας» σε διάφορες μηχανές αναζήτησης στο Internet επειδή φημολογείται έντονα ότι η πρώην δικηγόρος Γκου Καϊλάι, που κρίθηκε ένοχη τη Δευτέρα για τη δολοφονία ενός Βρετανού, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από μία σωσία της.

Η σύζυγος του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπο Σιλάι καταδικάσθηκε στη θανατική ποινή με αναστολή για το έγκλημα αυτό, το οποίο βρίσκεται στη ρίζα ενός σκανδάλου το οποίο έχει συγκλονίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προκαλώντας παράλληλα εκατομμύρια σχόλια στο Internet.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε μερικές εικόνες της Γκου να δηλώνει στους δικαστές της ότι αποδέχεται την ετυμηγορία.

Η Γκου, η οποία είναι επίσης επιτυχημένη συγγραφέας, εμφανίσθηκε με πρησμένο πρόσωπο και αρκετά κιλά επιπλέον, που της έδιναν μια εμφάνιση πολύ διαφορετική απ' αυτή που έχει στις παλιές φωτογραφίες της, κάτι που κίνησε πολλές υποψίες.

Πάρα πολλοί χρήστες, λοιπόν, του Internet, πεισμένοι πως θα είχε έτσι κι αλλιώς ευνοϊκή μεταχείριση δεδομένου ότι ο σύζυγός της υπήρξε μέλος του κεντρικού Πολιτικού Γραφείου, υποστήριξαν πως στη θέση της Γκου Καϊλάι δικάσθηκε μια σωσίας της.

Οι κινεζικές αρχές, κλονισμένες από το ηχηρό σκάνδαλο Γκου Καϊλάι / Μπο Σιλάι, δείχνουν σημάδια νευρικότητας καθώς πλησιάζει το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος αυτού του φθινοπώρου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί μια πολιτική μετάβαση, για πρώτη φορά στην εποχή των κοινωνικών δικτύων στο Internet.

Σημειώνεται ότι εκτεταμένη λογοκρισία επιβλήθηκε στο Internet αναφορικά και με τη δίκη της Γκου Καϊλάι. Ακόμα και οι μεγάλες εφημερίδες είχαν λάβει σαφείς οδηγίες να μην χρησιμοποιούν στις σελίδες τους παρά μόνον ό,τι μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, όπως συνηθίζεται στην Κίνα όταν πρόκειται για ευαίσθητες υποθέσεις.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM