Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί ηγέτες στο Instagram σε όλο τον κόσμο

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί ηγέτες στο Instagram σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
0

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εκθρόνισε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα από την θέση του πιο δημοφιλή πολιτικού ηγέτη σε όλο τον κόσμο φτάνοντας τους 6,8 εκατομμύρια followers στο λογαριασμό του στο Instagram, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο νυν Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με 6,3 εκατομμύρια followers, σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη του 2017 «World Leaders on Instagram» που διεξήγαγε η εταιρία στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων «Burson-Marsteller».

Στην τρίτη θέση με 3,7 εκατομμύρια followers βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος που προηγείται του λογαριασμού του Λευκού Οίκου, ο οποίος έχει 3,4 εκατομμύρια followers.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο σημείωσε αύξηση 673% στους followers του κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ανεβαίνοντας στην 5η θέση (3,4 εκατομμύρια).

Η μελέτη αναλύει τη δραστηριότητα 325 λογαριασμών Instagram, που ανήκουν σε ηγέτες κρατών, επικεφαλής κυβερνήσεων και υπουργούς Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, χρησιμοποιώντας συγκεντρωτικά δεδομένα από το εργαλείο CrowdTangle του Facebook.

Από την 1η Απριλίου του 2017, οι λογαριασμοί έχουν συνδυαστικά ένα σύνολο 48,7 εκατομμυρίων followers με 61.281 δημοσιεύσεις στους τελευταίους 12 μήνες που έχουν συγκεντρώσει συνολικά 371,7 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις (Comments και Likes/Σχόλια και Μου αρέσει).

Ο Μόντι, ο οποίος έχει αναρτήσει μόνο 53 φωτογραφίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι επίσης ο πιο αποτελεσματικός παγκόσμιος ηγέτης στο Instagram, δεδομένου ότι κάθε μία από τις αναρτήσεις του δέχεται κατά μέσο όρο 223.000 αλληλεπιδράσεις (comments και likes).

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί ηγέτες στο Instagram σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 141.000 αλληλεπιδράσεις, ενώ οι δημοσιεύσεις του Πάπα Φραγκίσκου στο Instagram καταγράφουν 138.000 αλληλεπιδράσεις κατά μέσο όρο.

Με 9,67 τοις εκατό, ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αλληλεπίδρασης, το οποίο είναι ο συνολικός αριθμός των αλληλεπιδράσεων διαιρεμένος με τον αριθμό των δημοσιεύσεων και του μέσου αριθμού των followers κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Στη μελέτη «World Leaders on Instagram» (Παγκόσμιοι Ηγέτες στο Instagram) διαπιστώθηκε επίσης ότι 140 από τα 193 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών διατηρούν έναν επίσημο λογαριασμό στο Instagram, τέσσερις περισσότερους από όσους στη μελέτη του 2016.

73 ηγέτες κρατών, 38 επικεφαλής κυβερνήσεων και 28 υπουργοί Εξωτερικών διατηρούν προσωπικές σελίδες στην πλατφόρμα, η οποία τείνει να έχει καλύτερη απήχηση από όση έχουν οι θεσμικοί λογαριασμοί.


Οι ηγέτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το Instagram για να διαδώσουν παντού τα μηνύματά τους με ενδιαφέροντες και δημιουργικούς τρόπους, κάνοντας χρήση του πλήρους φάσματος των δυνατοτήτων του Instagram.

Επιπλέον, δημιουργούν σύντομες ιστορίες στο Instagram και χρησιμοποιούν μεγάλο κολάζ με εικόνες, ενώ ακόμη δημοσιεύουν τόσα πολλά βίντεο που σήμερα μια στις 10 αναρτήσεις τα περιέχουν. Η selfie έχει πλέον πάρει τη θέση της παραδοσιακής φωτογραφίας με χειραψία, σηματοδοτώντας σαφώς το νέο διπλωματικό περιβάλλον το 2017.

«Το δεύτερο μέρος της μελέτης της Burson-Marsteller World Leaders on Instagram (Παγκόσμιοι Ηγέτες στο Instagram) καταδεικνύει τη δημοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της οπτικής επικοινωνίας στο δημόσιο τομέα», δήλωσε ο Don Baer, Worldwide Chair και CEO της Burson-Marsteller.

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί ηγέτες στο Instagram σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter

«Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο καλλιεργούν τη διαδικτυακή επικοινωνία για να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, ενώ επίσης μοιράζονται την αίσθηση της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς τους. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων και όλων των άλλων κλάδων μπορούν να μάθουν από τον τρόπο χρήσης του Instagram από τις κυβερνήσεις.»

Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας:

• Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των πιο διαδραστικών ηγετών με 114.554.016 συνολικά αλληλεπιδράσεις. Ακολουθείται από τον Ιρανό αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στη δεύτερη θέση, με 89.090.894 αλληλεπιδράσεις και, στη συνέχεια, από τον Πάπα Φραγκίσκο με 45.408.641 αλληλεπιδράσεις.

• Η κυβέρνηση του Μπρουνέι έχει τον πιο ενεργό λογαριασμό, αναρτώντας κατά μέσο όρο 16 φορές την ημέρα. Είναι πολύ πιο μπροστά από το Υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ το οποίο δημοσιεύει 6,6 φορές την ημέρα και τον Νάνα Ακούφο-Άντο της Γκάνα που δημοσιεύει κατά μέσο όρο 4,7 φορές την ημέρα.

• Οι ηγέτες του κόσμου κάνουν χρήση της νέας λειτουργίας βίντεο του Instagram - η δημοσίευση βίντεο έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τους τελευταίους 12 μήνες και τα βίντεο λαμβάνουν κατά μέσο όρο 2.027 περισσότερες αλληλεπιδράσεις από όσες οι απλές δημοσιεύσεις φωτογραφιών.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM