Την δυνατότητα στους χρήστες να περιηγηθούν μέσω του Google Street View στο ηφαίστειο Marum, στο νησί Ambrym του συμπλέγματος Vanuatu, προσφέρει από σήμερα, Τετάρτη, το Google Maps. Το ηφαίστειο Marum, που βρίσκεται σε ένα αρχιπέλαγος 80 μικροσκοπικών νησιών, είναι ένα εκ των δύο πάνω στο νησί Ambrym- το δεύτερο είναι το Benbow. 

 

Η προσθήκη έρχεται μετά την ενέργεια του Google Maps να δώσει την δυνατότητα για πανοραμική περιήγηση στη νότια Γροιλανδία. 

 

 

 

Για να το καταφέρει αυτό η Google, επιστράτευσε τους Geoff Mackley και Chris Horsly, εξειδικευμένους εξερευνητές, οι οποίοι και καταδύθηκαν 400 μέτρα στον κρατήρα Marum με τον Street View Trekker και συνέλεξαν φωτογραφίες 360 μοιρών από το ηφαίστειο, την λίμνη λάβας αλλά και του γενικότερου τοπίου. Για την ιστορία η λίμνη λάβας είναι σε μέγεθος όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου. 

 

«Είναι σαν να κοιτάζεις την επιφάνεια του ήλιου. Βλέποντας αυτό, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν σε τι όμορφο κόσμο ζούμε. Κατάλαβα πόσο ασήμαντοι είμαστε, όταν βρέθηκα δίπλα σε αυτήν την τεράστια λίμνη λάβας που βράζει», σχολίασε ο Geoff Mackley. 

 

Το νησί Ambrym μετρά περισσότερους από 7.000 κατοίκους. 

 

 

* Με πληροφορίες από Mashable