Facezam: H αμφιλεγόμενη εφαρμογή ήταν τελικά φάρσα

Facezam: H αμφιλεγόμενη εφαρμογή ήταν τελικά φάρσα Facebook Twitter
0

Ένας Βρετανός επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή ικανή να εντοπίσει οποιονδήποτε έχει λογαριασμό στο Facebook απλά αναλύοντας μια εικόνα του προσώπου του.

Το «Facezam», το οποίο σχεδιάζει να διατεθεί για συσκευές iOS αργότερα αυτό το μήνα, υποστηρίζει πως σαρώνει με ακρίβεια  δισεκατομμύρια φωτογραφίες του Facebook ανά δευτερόλεπτο, έχοντας πρόσβαση μέσω μιας βάσης δεδομένων για προγραμματιστές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εφαρμογή για την ώρα λειτουργεί με ακρίβεια 70%, και μπορεί να συνδέσει μια εικόνα σε ένα λογαριασμό στο Facebook μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Facezam: H αμφιλεγόμενη εφαρμογή ήταν τελικά φάρσα Facebook Twitter

Η κάπως ανατριχιαστική περιγραφή στην επίσημη σελίδα της εφαρμογής αναφέρει πως έτσι θα μπορέσει κανείς να εντοπίσει το όμορφο κορίτσι που βλέπει κάθε μέρα στο τρένο. «Απλά βγάλτε τη μια φωτογραφία και το Facezam θα τη βρει στο Facebook».

Update: Ο Jack Kenyon, φερόμενος ως δημιουργός του Facezam περίμενε λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει ότι επρόκειτο για hoax. Ο Kenyon στην πραγματικότητα είναι επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρίας Zacozo Creative και δημιούργησε την καμπάνια για να δείξει πόσο εύκολο είναι να κάνεις viral οτιδήποτε στα κοινωνικά δίκτυα σήμερα. 

Η εφαρμογή πάντως θύμιζε πολύ μια αντίστοιχη, εξίσου αμφιλεγόμενη, που έκανε την εμφάνισή της στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο και ήταν διαθέσιμη για τους χρήστες του VKontakte, ενός ρωσικού κοινωνικού δικτύου.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM