Στο επόμενο iPhone ίσως να μην υπάρχει καν το «Ηome Button»

Στο επόμενο iPhone ίσως να μην υπάρχει καν το «Ηome Button» Facebook Twitter
0

Όταν η Apple αφαίρεσε από το iPhone 7 την υποδοχή ακουστικών, μερικοί οπαδοί των συσκευών της ήταν πραγματικά εξοργισμένοι, αλλά αν οι σημερινές φήμες επιβεβαιωθούν, τότε η φετινή έκπληξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Το επόμενο iPhone (που μάλλον θα ονομάζεται iPhone 8 ή iPhone Χ) θα κυκλοφορήσει χωρίς το πλήκτρο αφετηρίας aka «Ηome Button».

Όμως το Mashable σημειώνει πως αυτό που έρχεται να το αντικαταστήσει θα είναι τόσο καλό που το πλήκτρο δεν θα λείψει σε κανέναν.

Το MacRumors αναφέρει ότι ο αναλυτής KGI Securities Ming-Chi Kuo, ο οποίος αποτελεί αξιόπιστη πηγή για τις διαρροές iPhone στο παρελθόν, κυκλοφόρησε μια αναφορά στην οποία υπαινίχθηκε ότι είναι στα σχέδια της Apple η αντικατάστασή του Home Button με έναν αισθητήρα αποτυπώματος ενσωματωμένο στην οθόνη - το πρώτο βήμα προς ένα νέο σύστημα βιομετρικών αισθητήρων.

Αν και η φήμη αυτή δεν είναι ακριβώς νέα, οι σημερινές πληροφορίες δίνουν κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προθέσεις της Apple για την αντικατάσταση του τωρινού συστήματος ID Touch και τη βελτίωση του σχεδιασμού οθόνης καθώς γίνεται η μετάβαση σε OLED πάνελ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι πολύ βελτιωμένη, πολύ πιο ευαίσθητη και θα παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Kuo εκτιμά επίσης πως η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα μελλοντικά iPhone, και ίσως αργότερα αφαιρέσει εντελώς το Touch ID. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ