Ο λογαριασμός «Genderless Nipples» ανεβάζει φωτογραφίες με αντρικές και γυναικείες θηλές και δοκιμάζει τη λογοκρισία του Instagram

Ο λογαριασμός «Genderless Nipples» ανεβάζει φωτογραφίες με αντρικές και γυναικείες θηλές και δοκιμάζει τη λογοκρισία του Instagram Facebook Twitter
0

Ένας νέος λογαριασμός στο Instagram με close up εικόνες από γυναικείες και αντρικές θηλές επιχειρεί να στηλιτεύσει τους κανόνες λογοκρισίας που έχουν υιοθετήσει τα social media, αλλά και τα διαφορετικά στάνταρ που χρησιμοποιούν για γυναίκες και άντρες.

Ο λογαριασμός @genderless_nipples ανεβάζει κατ' αποκλειστικότητα πολύ κοντινά καρέ από θηλές, σε τέτοια απόσταση που είναι δύσκολο έως αδύνατο να καταλάβεις αν ανήκουν σε άντρα ή γυναίκα.

Your future is created by what you do today, not tomorrow. ???

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Genderless Nipples (@genderless_nipples) στις

Έπειτα από 70 posts σε διάστημα έξι εβδομάδων, ο λογαριασμός έχει ήδη φτάσει τους 50.000 followers.

Το Instagram έχει θέσει πολύ αυστηρούς κανόνες λογοκρισίας και αφαιρεί όλες τις φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά, γυναικεία στήθη, ωθώντας τους χρήστες στη δημιουργία της εκστρατείας #FreeTheNipple που ξεκίνησε το 2012.

A drop of free water.??

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Genderless Nipples (@genderless_nipples) στις

Το πρότζεκτ @genderless_nipples project που δημιουργήθηκε από τρεις φοιτητές τμημάτων επικοινωνίας και διαφήμισης που γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη, ακολουθεί μία ανατρεπτική προσέγγιση, στην προσπάθειά του να προκαλέσει την αλλαγή των κανόνων λογοκρισίας.

Στην περιγραφή του account, οι υπεύθυνοι του λογαριασμού (σ.σ. η 24χρονη Evelyne Wyss, η 22χρονη Morgan-Lee Wagner και o 28χρoνoς Marco Russo) ζητούν από το Instagram να παράσχει τη συμπαράστασή του και στα δύο φύλα: «οι άντρες μπορούν να δείχνουν τις θηλές τους, οι γυναίκες απαγορεύεται...Ας αλλάξουμε αυτή την πολιτική!».

Merry Nipples to all of you! ⭐️

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Genderless Nipples (@genderless_nipples) στις

Μιλώντας στη Guardian, η Wyss δήλωσε ότι αυτή και οι συμφοιτητές της εμπνεύστηκαν τη δημιουργία του λογαριασμού από όλη αυτή τη «φρικτή» συζήτηση περί των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων που πυροδότησε η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ.

Η ίδια υποστήριξε ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα στα social media, ενώ αμφισβήτησε την ικανότητα του Instagram να ξεχωρίζει τις αντρικές από τις γυναικείες θηλές.

When we are all treated as equal, no matter who we are or whom we love, we are all more free. ???

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Genderless Nipples (@genderless_nipples) στις

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα post που απεικόνιζε, όπως αποδείχτηκε μία αντρική ρώγα, αφαιρέθηκε από το Instagram με την αιτιολογία πως παραβίαζε τους κανονισμούς λειτουργίας.

«Instagram, δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ αντρικής και γυναικείας θηλής; Τότε γιατί μπαίνεις στον κόπο να απαγορεύεις τις γυναικείες θηλές αν μοιάζουν τόσο πολύ;», έγραψε στη συνέχεια ο λογαριασμός.

Η εφημερίδα Guardian προσπάθησε να επικοινωνήσει με εκπροσώπους του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για κάποιο σχόλιο, αλλά έτσι κι αλλιώς οι κανονισμοί του απαγορεύουν φωτογραφίες που δείχνουν γυμνό, ακόμη και εικόνες «καλλιτεχνικής φύσης».

Το @genderless_nipples ζητά ανώνυμες «δωρεές θηλών» από τους χρήστες του Instagram, ηλικίας 18 ετών και πάνω. Όπως αποκαλύπτουν, δέχονται πάνω από 90 posts την ημέρα.

Beauty comes in many forms and all genders.????

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Genderless Nipples (@genderless_nipples) στις

Οι διαχειριστές του λογαριασμού ζητούν ακριβείς, καλοφωτισμένες φωτογραφίες σε πολύ κοντινή απόσταση που απεικονίζουν ερεθισμένες και κατά προτίμηση άτριχες θηλές ώστε «να είναι ακόμη πιο δύσκολο για το Instagram να τις ξεχωρίσει».

You wanna be part of our change?! Send us that nipnip!????? (completely anonymous!)

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Genderless Nipples (@genderless_nipples) στις

«Δεν είμαστε εναντίον των κανόνων, αλλά θεωρούμε πως θα πρέπει να ισχύουν εξίσου για όλα τα φύλα», τόνισε η Wyss. «Η κοινωνία αλλάζει. Θέλουμε να δείξουμε στο Instagram πως η πολιτική του δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη σύγχρονη κοινωνία.»

Προς το παρόν, το Instagram δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ούτε έχει έρθει σε επαφή με τους διαχειριστές του λογαριασμού.

Με πληροφορίες από τη Guardian.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM