«Αυτή είναι μία συσκευή»: Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone

«Αυτή είναι μία συσκευή»: Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone Facebook Twitter
0
«Αυτή είναι μία συσκευή»: Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone Facebook Twitter

Σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από τότε που ο Steve Jobs παρουσίασε επισήμως και για πρώτη φορά στο κοινό το iPhone. 

H Apple γιόρτασε ήδη από χθες την σημερινή επέτειο, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες του συνιδρυτή της, από το τότε event της παρουσίασης και άλλες με τα μοντέλα που ακολούθησαν, όπως επίσης και συγκινητικές αναφορές μελών της ομάδας της εταιρίας, που μοιράστηκαν εμπειρίες τους για το πώς έφτασε να γίνει πραγματικότητα η συγκεκριμένη συσκευή. 

«Είναι καταπληκτικό το πώς από το πρώτο iPhone μέχρι το σημερινό, πιο πρόσφατο iPhone, έχει παραμείνει ο "χρυσός κανόνας" με βάση τον οποίο κρίνονται όλα τα υπόλοιπα smartphones της αγοράς. Και πιστεύω πως αυτή είναι μόνο η αρχή» σχολίασε σχετικά ο Phil Schiller, πρόεδρος της Apple, απαριθμώντας όλα αυτά τα πράγματα που μπορεί πλέον να κάνει ένας κάτοχος iPhone.

«Αυτή είναι μία συσκευή»: Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone Facebook Twitter
«Αυτή είναι μία συσκευή»: Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone Facebook Twitter

Όποια κι αν είναι όμως η εξέλιξη του iPhone, ο Steve Jobs δεν θα πάψει ποτέ να είναι το βασικότερο σημείο αναφοράς για αυτήν την συσκευή που έμελλε να αλλάξει ριζικά τον κόσμο της επικοινωνίας. Και η αρχική ανακοίνωση στο πλαίσιο της πρώτης της παρουσίασης στο συνέδριο Macworld στο Σαν Φρανσίσκο το 2007 επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς- το πόσο άλλαξε η κουλτούρα ενός ολόκληρου πλανήτη μετά την έλευση αυτής της συσκευής. 

Αρκεί να σκεφτεί κανείς το τηλέφωνο που δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος στον κόσμο που δεν το ξέρει, ο Steve Jobs είχε συστήσει τότε απλά ως «μία συσκευή», που συνδυάζει «το iPod MP3 player, μια μηχανή αναζήτησης και ένα κινητό τηλέφωνο». Στην παρουσίασή του, χρειάστηκε να εξηγήσει αναλυτικά το πώς ανοίγουν και κλείνουν οι εφαρμογές μέσω μιας οθόνης αφής και το πώς μπορεί ο χρήστης να επισκέπτεται ιστοσελίδες, που τότε δεν ήταν καν διαθέσιμες μέσω κινητού. 

Λιγότερο από μία δεκαετία αργότερα, στις αρχές του 2016, ένα ποσοστό περίπου 68% των ενηλίκων σε «αναπτυγμένες οικονομίες» παγκοσμίως δήλωσαν κάτοχοι iPhone, ενώ στις αναπτυσσόμενες οικονομίες το ποσοστό κυμάνθηκε στο 37%. 

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από εκείνη την πρώτη παρουσίαση που έκανε ο Steve Jobs το 2007 ή αλλιώς τη στιγμή που έμελλε να καταγραφεί στη ιστορία ως εκείνη που θα έκανε μία για πάντα την τεχνολογία «μόδα για όλους»:

* Με πληροφορίες από Mashable

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM