Υπάλληλοι της Apple απολύθηκαν επειδή υπέκλεπταν προσωπικές φωτογραφίες πελατών

Υπάλληλοι της Apple απολύθηκαν επειδή υπέκλεπταν προσωπικές φωτογραφίες πελατών Facebook Twitter
0

Υπάλληλοι ενός καταστήματος της Apple στο Brisbane της Αυστραλίας φέρονται να απολύθηκαν έπειτα από καταγγελίες που τους ήθελαν να έχουν συστήσει ένα κύκλωμα υποκλοπής και ανταλλαγής φωτογραφιών από κινητά πελατών και άλλων μελών του προσωπικού.

Την υπόθεση έφερε στο φως την Πέμπτη η τοπική εφημερίδα «Courier-Mail».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπάλληλοι του Apple Store στο εμπορικό κέντρο Carindale υπέκλεπταν δεδομένα και φωτογραφίες από γυναίκες πελάτισσες που έφερναν τα κινητά τους για επισκευή στο κατάστημα, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια τις μοιράζονταν με υπαλλήλους άλλων καταστημάτων της πολιτείας, ενώ επιπλέον είχαν θεσπίσει και ένα σύστημα αξιολόγησης από το 1-10.

Η Apple επιβεβαίωσε την απόλυση αρκετών υπαλλήλων από το συγκεκριμένο κατάστημα λόγω παραβίασης των όρων στην πολιτική της εταιρείας, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πελάτες υπήρξαν θύματα τέτοιων ενεργειών.

Όπως αναφέρει η «Courier-Mail», το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν μέλος του προσωπικού παρατήρησε ότι ένας τεχνικός κοιτούσε τις φωτογραφίες ενός κινητού, την ώρα που το επισκεύαζε.

Ένας υπάλληλος είπε στην αυστραλιανή εφημερίδα ότι η «απεχθής» αυτή πρακτική πιθανότατα λάμβανε χώρα και σε άλλα καταστήματα της Apple στην πολιτεία του Queensland και πιθανότατα και στο Σίδνεϊ.

Σε νεότερη δήλωσή της η Apple διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπήρξε διαρροή φωτογραφιών των πελατών.

«Με βάση τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διακινηθεί παρανόμως δεδομένα ή φωτογραφίες πελατών», τόνισε, μεταξύ άλλων, η εταιρεία.

Με στοιχεία από τη Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM