Τέλος εποχής για τo VCR - Σταματάει την κατασκευή και το τελευταίο εργοστάσιο παραγωγής τους

Τέλος εποχής για τo VCR - Σταματάει την κατασκευή και το τελευταίο εργοστάσιο παραγωγής τους Facebook Twitter
1

Οι βιντεοκασέτες ήταν αναμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν των '80s και των '90s αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχουν θυσιαστεί στον βωμό της καλπάζουσας τεχνολογίας και ψηφιακής ζωής, σε βαθμό που ενδεχομένως υπάρχει πλέον μια ολόκληρη γενιά που αν όχι αγνοεί την ύπαρξή τους, σίγουρα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ της μια κασέτα VHS. 

Αν και πολλοί χαρακτηρίζουν τις βιντεοκασέτες το "βινύλιο" της αναλογικής μαγνητοσκόπησης με συλλέκτες να πληρώνουν μέχρι και κάμποσες χιλιάδες δολάρια για την απόκτηση συγκεκριμένων κομματιών, όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει καμία εντελώς πιθανότητα για οποιοδήποτε μελλοντικό δυναμικό comeback του VHS.

Κι αυτό γιατί η Funai Electric, η τελευταία εναπομείνασα ιαπωνική εταιρία που κατασκευάζει VCR συσκευές, ανακοίνωσε επισήμως πως μέχρι τον Αύγουστο σταματάει την παραγωγή τους, εξαιτίας χαμηλών πωλήσεων και δυσκολίας εύρεσης των απαραίτητων εξαρτημάτων. Η εταιρία κατασκευάζει τις συσκευές στην Κίνα και τις διαθέτει σε πολλές περιοχές, ανάμεσα και η Β. Αμερική με επωνυμίες όπως αυτή της Sanyo.

Κάποτε η Funai Electric παρήγαγε σχεδόν 15 εκατομμύρια συσκευές σε ένα χρόνο, έχοντας φτιάξει την πρώτη της το 1983. Ωστόσο τα νούμερα της περσινής χρονιάς έδειξαν μόλις 750.000 πωλήσεις παγκοσμίως κάτι που σε συνδυασμό με τα δυσεύρετα πλέον ανταλλακτικά την οδήγησε να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση.

* Με πληροφορίες από Gizmodo

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια