H Google απαντά στις κατηγορίες περί ρατσισμού στη μηχανή αναζήτησής της

H Google απαντά στις κατηγορίες περί ρατσισμού στη μηχανή αναζήτησής της Facebook Twitter
3

Ο χρήτης Kabir Alli από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ προσπάθησε να κάνει ένα ενδιαφέρον πείραμα με το «ψαχτήρι» της Google.

Γράφοντας στη μηχανή αναζήτησης τη φράση «τρεις μαύροι έφηβοι», οι πρώτες εικόνες που βγήκαν ήταν μαύρων εφήβων που μόλις έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Όταν όμως άλλαξε τη λέξη από «μαύροι» σε «λευκοί», στο Google εμφανίστηκαν εικόνες ανέμελων νεαρών που απολαμβάνουν τη ζωή. (Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Το ιδιότυπο πείραμα του Alli πήρε διαστάσεις και αναδημοσιεύτηκε σε διάφορα ΜΜΕ, αλλά και στην Ελλάδα, με πολλούς χρήστες να κατηγορούν τη Google για ρατσισμό.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στα δημοσιεύματα και τις κατηγορίες:

«Τα αποτελέσματα της αναζήτησης εικόνων αντανακλούν το περιεχόμενο που υπάρχει σε όλο τον ιστό, συμπεριλαμβάνοντας τη συχνότητα με την οποία τύποι εικόνων εμφανίζονται καθώς και τον τρόπο που περιγράφονται στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές περίεργες περιγραφές σε εικόνες που αφορούν ευαίσθητα θέματα στο διαδίκτυο μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εικόνων που εμφανίζονται από μια δεδομένη αναζήτηση. Αυτά τα αποτελέσματα δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω και τις αρχές της Google- σαν εταιρεία, υπολογίζουμε τη διαφορετικότητα των απόψεων, των ιδεών και των πολιτισμών».

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM