Οι Smashing Pumpkins ανακοινώνουν την επανένωσή τους και την πρώτη τους περιοδεία από το 2000

Οι Smashing Pumpkins ανακοινώνουν την επανένωσή τους και την πρώτη τους περιοδεία από το 2000 Facebook Twitter
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
0

Οι Smashing Pumpkins ανακοίνωσαν ότι θα βρεθούν ξανά στον δρόμο.

Το συγκρότημα, «μηδένισε» το ρολόι αντίστροφης μέτρησης στην επίσημη ιστοσελίδα του, ανακοινώνοντας μια νέα μεγάλη περιοδεία.

Ο Billy Corgan επανενώνει τις δυνάμεις του με δύο από τα τρία υπόλοιπα μέλη του κλασικού line-up της μπάντας, τους James Iha και Jimmy Chamberlin.

Η περιοδεία επανένωσης του συγκροτήματος με τίτλο «Shiny And Oh So Bright Tour», είναι η πρώτη τους από το 2000.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, με όλες τις συναυλίες να πραγματοποιούνται σε Η.Π.Α και Καναδά.

Οι Pumpkins, οι οποίοι ξεκίνησαν στο Σικάγο το 1988, «παίζουν» με το ενδεχόμενο μιας περιοδείας εδώ και αρκετό καιρό τώρα.

Αρχικά, μέσω του Corgan, είχαν κάνει μία αναρτήση στο Instagram τον Ιανουάριο στην οποία έλεγε ότι το συγκρότημα βρίσκεται στο στούντιο με τον παραγωγό Rick Rubin, ενώ αργότερα στην επίσημη ιστοσελίδα των Pumpkins φιγούραρε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης το οποίο μηδένισε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Η πρώην μπασίστρια του σχήματος, D'Arcy Wretzky, δεν παίρνει μέρος στην πολυσυζητημένη επανένωση.

Η Wretzky δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξή της πως αρχικά συναντήθηκε με όλα τα μέλη της μπάντας με σκοπό να υπογράψουν τα συμβόλαια, με τον Corgan όμως έναν μήνα μετά να τα ακυρώνει, λέγοντας της πως «αυτή δεν είναι η πραγματική συμφωνία». Τελικά, όπως ανέφερε, ο ίδιος αλλά και οι Iha και Chamberlin αποφάσισαν να προχωρήσουν με νέο μέλος στο μπάσο.

Η περιοδεία συμπίπτει με την 30ή επέτειο από την ίδρυση του συγκροτήματος.

Μαζί τους, και ο κιθαρίστας Jeff Schroeder, που υπήρξε μέλος των Pumpkins στα τέλη των '00s. Στις συναυλίες θα ακουστούν αποκλειστικά τραγούδια από τους πέντε πρώτους δίσκους.

«Περίπου 30 χρόνια πρι, ως Smashing Pumpkins, ο James Iha και εγώ ξεκινήσαμε ένα μουσικό ταξίδι στο στριμωγμένο υπνοδωμάτιό μου στο σπίτι του πατέρα μου» είπε ο Corgan σε δήλωσή του για την επανένωση. «Και έτσι είναι μαγικό για μένα ότι είμαστε σε θέση να βρεθούμε ξανά με τον απίστευτο Jimmy Chamberlin, για να γιορτάσουμε τα τραγούδια που έχουμε συνθέσει μαζί» πρόσθεσε.

«Αυτό το σόου δεν θα μοιάζει με τίποτα απ'ότι έχουμε κάνει ως τώρα και θα περιλαμβάνει ένα set όπως δεν έχουμε παίξει ποτέ» συνέχισε.

«Γιατί αν αυτή είναι μια ευκαιρία σε μια νέα αρχή, σχεδιάζουμε να την πραγματιποιήσουμε με πάταγο» κατέληξε.

Με πληροφορίες από Guardian

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.