Πέθανε η Dolores O’ Riordan, η τραγουδίστρια των Cranberries

Πέθανε η Dolores O’ Riordan, η τραγουδίστρια των Cranberries Facebook Twitter
6

Η τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O'Riordan, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών της.

Η τραγουδίστρια από την Ιρλανδία βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα για μία ηχογράφηση.

«Η Ιρλανδή και διεθνής τραγουδίστρια Dolores O'Riordan πέθανε ξαφνικά σήμερα στο Λονδίνο», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει πως ήταν 46 ετών και βρισκόταν στην πόλη για μία ηχογράφηση.

«Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Τα μέλη της οικογένειάς της με θλίψη άκουσαν το έκτακτο νέο και ζητούν ιδιωτικότητα σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος στο Facebook.

Η Dolores O'Riordan ήταν επί 13 χρόνια η βασική φωνή και στιχουργός του συγκροτήματος, μέχρι τη διάλυσή του, το 2003. Στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι το 2009, που το συγκρότημα επανενώθηκε και έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος «Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?», που κυκλοφόρησε το 1993 τους χάρισε παγκόσμια φήμη και πούλησε περισσότερους από 40 εκατ. δίσκους. 

 

Το 2017, οι Cranberries ανακοίνωσαν μια παγκόσμια περιοδεία σε Ευρώπη, Ηνωμένη Βασίλειο και ΗΠΑ. Ωστόσο τον Μάιο, λίγο μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών συναυλιών, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν όσες είχαν απομείνει λόγω προβλημάτων υγείας της Dolores O'Riordan. 

Στον επίσημο ιστότοπο του συγκροτήματος αναφέρθηκε πως οι συναυλίες ακυρώνονται «λόγω θεμάτων υγείας που σχετίζονται με ένα πρόβλημα στην πλάτη» και τα οποία εμποδίζουν την O'Riordan να τραγουδήσει.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η τραγουδίστρια έγραψε στο λογαριασμό των Cranberries στο Facebook πως «νιώθει καλά».

Η Dolores O'Riordan χώρισε το 2014 από τον σύζυγό της Don Burton, πρώην μάνατζερ των Duran Duran, μετά από 20 χρόνια γάμου. Μαζί έχουν τρία παιδιά, τον 20χρονο Taylor, την 16χρονη Molly και τη 12χρονη Dakota. 

Η τραγουδίστρια έπασχε από ψυχικές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και διπολική διαταραχή και το 2014 παραλίγο να καταδικαστεί για ένα βίαιο περιστατικό. 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Dolores O'Riordan για αρχάριους (πέρα απ' το Zombie)

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

6 σχόλια
Νομίζω για όσους μεγαλώσαμε στα 90s , πέθανε ένα κομμάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά οσον αφορά εμένα , ακόμα και σήμερα , τραγούδια όπως το Zombie , το Animal Instict , το Promises , το Dreams, το Linger υπάρχουν στην playlist του κινητού μου. Και υπήρχαν πάντα σε όλες τις στιγμές της ζωής μου , στις χαρές και στις λύπες , σε κασέτες , σε cd , σε mp3...Dolores , σιχαίνομαι τις γλυκανάλατες νεκρολογίες. Αλλά θα λείψει πολύ η μαγική φωνή σου ρε κοριτσάκι μου...