7 χρόνια έχουν περάσει από το τελευταίο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς ταινιών τρόμου «Saw» και ένας νέος κύκλος αίματος είναι έτοιμος να ανοίξει.

 

Η πρώτη ταινία του 2004 μας σύστησε τον δολοφόνο Jigsaw που υποβάλλει τα θύματά του σε γρίφους και δοκιμασίες, μέσω μαγνητοσκοπημένων ή ηχογραφημένων οδηγιών, προτού τα θανατώσει με φριχτά βασανιστήρια, βάσει πάντα ενός προμελετημένου σχεδίου απονομής «κοινωνικής δικαιοσύνης». Το «Saw» ήταν ένα αναπάντεχο χιτ και συνάντησε φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο (και στη χώρα μας).

 

Έκτοτε, κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, από το 2005 έως και το 2010, το Σαββατοκύριακο πριν από το αμερικανικό Halloween ανήκε στην επιστροφή του Jigsaw για μια νέα ιστορία τρόμου.

 

Μετά την έβδομη ταινία («Saw 3D»), κι ενώ οι ιστορίες του Jigsaw φάνηκαν να κουράζουν, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού είχε μειωθεί αισθητά (με βάση το box office), η παραγωγός εταιρεία Lionsgate άφησε το franchise να «ξεκουραστεί» μερικά χρόνια κι έτσι φέτος, στις 27 Οκτωβρίου, ο Jigsaw επιστρέφει στην ομώνυμη πλέον ταινία που ανοίγει ξανά το franchise - ή αλλιώς το «Saw 8», αν το προτιμάτε. 

 

 Στο πρώτο τρέιλερ του «Jigsaw», οι φαν των ταινιών θα αναγνωρίσουν φυσικά πολλά γνώριμα στοιχεία: θανατηφόρες παγίδες, αλυσοδεμένα θύματα, αλλά και ο ίδιος ο John Kramer/Jigsaw ο οποίος, με κάποιο τρόπο που μόνο τα δημιουργικά μυαλά του Χόλιγουντ γνωρίζουν, φαίνεται να επιστρέφει (έχει πεθάνει τουλάχιστον μια δεκαετία πριν, στο «Saw III»). Ή απλώς, η μετά θάνατον «παρακαταθήκη» που άφησε αρκεί για ακόμα μια ταινία, πιο σύγχρονη και φρέσκια σε προσέγγιση, που επιθυμεί να καθηλώσει εκ νέου τους οπαδούς αλλά και να «ψαρέψει» νέους θαυμαστές στο νεανικό κοινό.

 

 
Οδηγός Σινεμά