Γιώργος Ράπτης, Squashed bug
Γιώργος Ράπτης, Squashed bug

 

Στη «Θεογονία» του Ησίοδου, η Βία, το Κράτος, ο Ζήλος και η Νίκη είναι αδέλφια. Η Βία, ως καθημερινό φαινόμενο είναι κάτι που απασχολεί έντονα τον εικαστικό καλλιτέχνη Νίκο Γιαβρόπουλο, που επιμελείται την έκθεση VIΛ XVII. Αν η ζωή, είναι το ταξίδι-περιπέτεια για την ολοκλήρωση του ανθρώπου, η βία: η χρήση της δύναμης για καταναγκασμό, είναι η ματαίωση του ταξιδιού.

 

Νίκος Αρτέμης, John, I'm only dancing
Νίκος Αρτέμης, John, I'm only dancing

 

Δεκαεπτά εικαστικοί καλλιτέχνες, ένας συγγραφέας, και μια σκηνοθέτης μας δίνουν την πολύτιμη ματιά τους πάνω στο σοβαρό θέμα της βίας. Τα αίτια, η πρόθεση και η καταγραφή, είναι η δεξαμενή, από την οποία οι καλλιτέχνες αντλούν το υλικό για την δημιουργία των έργων τους. Η έκθεση VIΛ XVII εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Back to Athens που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά.

 

Ελεάννα Μπαλέση, Τιμή και δόξα
Ελεάννα Μπαλέση, Τιμή και δόξα

 

Συμμετέχουν: Νίκος Αρτέμης, Άννα Βάσοφ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Γιάννης Καρδάσης, Κώστας Λαλές, Γιώργος Λυντζέρης, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Μάρω Μιχαλακάκου, Ελεάννα Μπαλέση, Ελένη Μυλωνά, MGMA, Παντελής Παντελόπουλος, Γιώργος Ράπτης, Βαγγέλης Σάββας, Άγγελος Σκούρτης, Μιχαήλ Τσακουντής, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος.

Επιμέλεια: Νίκος Γιαβρόπουλος

Ερεσσού 40, Εξάρχεια, 106 81
2ος όροφος
Έως τις 18 Ιουνίου, 2017


Σάββατο, 17 Ιουνίου, 20:30
Ομιλία: Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο συγγραφέας- ποιητής, μας μιλά για την βία μέσω αναφορών στην λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

 

Άννα Βάσοφ, Grater App
Άννα Βάσοφ, Grater App