Ο Γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ, ο οποίος έγινε διάσημος καθώς πέρασε δύο εβδομάδες μέσα στο κουφάρι μιας αρκούδας και μία εβδομάδα μέσα σε ένα βράχο, κατάφερε να κλωσήσει με επιτυχία αυγά κότας φροντίζοντας για την επώασή τους επί τρεις εβδομάδες.

 

Ο 44χρονος καλλιτέχνης ξεκίνησε το νέο του εγχείρημα στα τέλη Μαρτίου, οπότε και αποφάσισε να μιμηθεί μια μαμά κότα και κατάφερε τελικά να επωάσει 10 αυγά με τη ζέστη που εξέπεμπε το σώμα του μέσα σε ένα γυάλινο ζωοτροφείο στο Παλέ ντε Τόκιο, στο Παρίσι.

 

 

Όταν ξεκίνησε υπολόγιζε ότι χρειάζονταν 21 έως 26 ημέρες για να εκκολαφθούν τα αυγά. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε σήμερα ότι το πρώτο από τα αυγά εκκολάφθηκε την Τρίτη και άλλα εννέα κοτοπουλάκια μεταφέρονται σε αγρόκτημα.

 

«Με μια ευρύτερη έννοια θα γίνω κότα» είχε δηλώσει ο Αμπραάμ Πουανσεβάλ τον προηγούμενο μήνα. Όπως είχε εξηγήσει, επιδιώκει να εξερευνήσει την αντίληψη του χρόνου για διαφορετικά είδη και φυσικά αντικείμενα στις παραστάσεις του. «Ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθεί τα αντικείμενα δεν είναι εξ αποστάσεως αλλά με το να εισέρχεται σε αυτά», λέει ο ίδιος.

 

Για να το καταφέρει αυτό, ο καλλιτέχνης κάθισε σε μία καρέκλα, τυλιγμένος με μονωτική κουβέρτα, πάνω από ένα κουτί με αυγά. Μπορούσε να απομακρυνθεί από την καρέκλα μόνο για 30 λεπτά την ημέρα.