Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης Facebook Twitter
10

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών, ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Λουκιανός Κηλαηδόνης ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα με λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο Υγεία.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα. Ήταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά με την οποία έκαναν δύο κόρες. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο». 

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από τη σύζυγο του, Άννα Βαγενά:

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.
Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη.




Culture
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το beach party μιας γενιάς: Δείτε ολόκληρη την ιστορική συναυλία του Κηλαηδόνη στην πλαζ της Βουλιαγμένης

Σαν σήμερα / Το beach party μιας γενιάς: Δείτε ολόκληρη την ιστορική συναυλία του Κηλαηδόνη στην πλαζ της Βουλιαγμένης

Το καλοκαίρι του 1983 εκατό χιλιάδες άτομα, με προεξάρχοντα τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, μαζεύτηκαν στην πλαζ του ΕΟΤ και πέταξαν από πάνω τους τη σοβαροφάνεια της μεταπολίτευσης. Οι εφημερίδες έγραψαν για «νύχτα πνιγμένη στα ναρκωτικά», αλλά στην πραγματικότητα η Αθήνα έζησε το δικό της ανεπανάληπτο, παραθαλάσσιο Woodstock.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΣΣΥ ΚΑΡΑΒΙΑ
Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Μουσική / Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Σαν σήμερα πεθαίνει το 2017 ο «φτωχός και μόνος κάου-μπόυ», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, country και σουίνγκ μουσική
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

4 σχόλια
Παει και ο Λουκιανος...Ενας ανθρωπος,ενα καλλιτεχνης,ο οποιος εγινε συμβολο για την γενια μου,την γενια της μεταπολιτευσης.Ενας καλλιτεχνης "εξω και μπροστα"απο την εποχη του,ενας δημιουργος με ολη την σημασια της λεξης,του οποιου το εργο διεπετο απο τεραστια τρυφεροτητα και αγαπη για τον ανθρωπο.Καλο ταξειδι φιλε μου.Και καλη ανταμωση....
Εσείς που βάλατε τα αρνητικά στα σχόλια και δεν σας αγγίζει ούτε ο θάνατος, μήπως μπορείτε να βγείτε από την κρύπτη με επιχειρήματα για να δούμε την αισθητική σας και την σοβαρότητά σας ; Γεια σου Λουκιανέ.
Ειλικρινά δεν με νοιάζουν καθόλου οι αρνητικές, κάποιοι σίγουρα σκεφτηκαν "χα χα τι πρωτότυπο όλοι τον ίδιο στίχο ποσταρανε, σιγα μην ξέρει κανένα άλλο τραγουδι τι κοινοτοπο" Αλλά εμένα δεν με νοιάζει. Ο Κηλαηδόνης είναι το σύμβολο της παιδικής μου ηλικίας, τραγουδούσαμε τα "μικροαστικά" στο αυτοκίνητο μαζί με τους γονείς μου. Ακούγαμε "κασέτες" με τα τραγούδια του στο σπίτι. Η πρώτη συναυλία που παρακολούθησα ήταν δικιά του. Ο "ύμνος των μαύρων σκυλιών" ήταν το πρώτο μας "επαναστατικό τραγούδι" , ονειρεύτηκα το αγόρι με τη δυνατή μοτοσυκλέτα που δεν θα σταματούσε πουθενά, έγινα κι εγώ όπως και η μητέρα μου Μαίρη Παναγιωταρά και εφτασα σε εκείνη την ηλικία τώρα που νοσταλγώ τις νυχτες με φεγγάρι στα θερινά σινεμά και με αυτές αποχαιρετώ το σύμβολο της παιδικής μου ηλικίας. Δεκάρα δεν δίνω για αρνητικές ψήφους λοιπόν.
@Ο Νοών... νοείτωΕ όχι κι έτσι! Δεν είμαι αφηρημένη στον κόσμο μου. Απλώς το δάχτυλο μετατοπίστηκε λίγα χιλιοστά και πατήθηκε το όχι. Είναι πολύ εύκολο να συμβεί κ σίγουρα το έχουν πάθει κι άλλοι. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να το δηλώσω για να "διορθώσω" το λάθος. Τελοσπαντων, ας μείνουμε στο θέμα: ο Λουκιανός έφυγε και μαζί του ένα κομμάτι μιας εποχής...
Συμπαθέστατη scifimom,Εμένα με στενοχωρεί η ξινίλα που δεν μαζεύεται ούτε μπροστά στον θάνατο και που είναι βέβαια έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στις διαφορετικές επιλογές κάποιου άλλου, αλλά που δεν προξενούν καμία βλάβη. Όπως καταλαβαίνεις, η τοποθέτησή μου ήταν έμμεση καταγγελία κατά των σοβαροφανών ανεύθυνων που πρέπει κατ΄εμέ να τους καυτηριάζουμε για λόγους κοινωνικού μέτρου. Έχουμε πήξει από "κριτική" από αυθάδη άτομα που δεν έχουν τα προσόντα να την ασκούν."Αναγνώστρια"Ευχαριστώ για την - παρήγορη - διευκρίνιση και συμφωνώ με την σοβαρότητα που απαντήσατε στον "νοών...νοείτω".Βέβαια, σκέφτομαι και φαντάζομαι το σπινθηροβόλο και παιγνιώδες βλέμμα του Λουκιανού για όλα αυτά και λέω ήδη είπαμε πολλά.