Ένας βιολιστής 15 ετών μόλις υπέγραψε με την Deutsche Grammophon

Ένας βιολιστής 15 ετών μόλις υπέγραψε με την Deutsche Grammophon Facebook Twitter
0

Πρόκειται για ένα παιδί-θαύμα στη μουσική που κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με την μεγαλύτερη κλασική δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, την Deutsche Grammophon, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Η ανακοίνωση για την ένταξη του μικρού Σουηδού Daniel Lozakovich στην ετικέτα έγινε από την ίδια την εταιρεία. Lozakovich και Deutsche Grammophon υπέγραψαν ένα πολλά υποσχόμενο συμβόλαιο  με μια πρώτη καταγραφή δύο άλμπουμ ορχηστρικής μουσικής που συνοδεύεται από ένα δίσκο αιτιολογική σκέψη. Ως πρώτη έκδοση, ο νεαρός βιολιστής θα καταγράψει ένα Κοντσέρτο για βιολί του Μπετόβεν. Με αυτή την υπογραφή, ο Daniel Lozakovich έγινε ο νεότερος μουσικός που ενσωματώθηκε στο διάσημο σήμα και ο ίδιος μίλησε με μεγάλη υπερηφάνεια για το θέμα αυτό:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εργαστώ για την ετικέτα Deutsche Grammophon. Είναι μεγάλη περηφάνια να δω τον εαυτό μου με τους μεγαλύτερους μουσικούς. Ανυπομονώ να κάνω μουσική στο υψηλότερο επίπεδο και να παραδώσω γρήγορα νέες εγγραφές. "

"Ο Daniel είναι προικισμένος με εξαιρετικό ταλέντο και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να φτάσει το μέγιστο βαθμό την ερμηνεία που διακρίνει κάθε κλασικό μουσικό του παρελθόντος και του παρόντος από την Deutsche Grammophon. Το γεγονός ότι ο Daniel υπέγραψε μαζί μας επιβεβαιώνει την πίστη μας στο μέλλον της κλασικής μουσικής που ο Ντάνιελ ενσωματώνει τέλεια. Πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της κλασικής μουσικής και θα προσελκύσει  τη νέα γενιά με την ανακάλυψη ενός νέου μουσικό σύμπαν. "

Ο νεαρός μουσικός  ξεκίνησε την καριέρα του με την ορχήστρα δωματίου της Μόσχας Virtuosi , υπό τη διεύθυνση του Vladimir Spivakov .

Από την αρχή, το παιδί- θαύμα έδειχνε μια ιδιαίτερη συγγένεια για Μπετόβεν και το έργο του. Έδωσε μια σειρά συναυλιών ενώ τον περασμένο μήνα, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Spivakov. Λίγες μέρες αργότερα, ο ίδιος επιβεβαιώνει και πάλι το ταλέντο του με την Μαριίνσκι Ορχήστρα υπό την καθοδήγηση του Valery Gergiev στη συναυλία λήξης του 15ου ετήσιου Φεστιβάλ Πάσχα στη Μόσχα.

Το βιογραφικό του Lozakovich δεν σταματά εκεί, παρά τη μικρή του ηλικία. Τελευταία δείχνει την υπεροχή του και σε άλλους συνθέτες, όπως Μπαχ, Βιβάλντι, Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι ή Μπάρτοκ. Προηγουμένως, ήταν ήδη ένας σολίστ σε όλη την Ευρώπη με ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική της Βασιλικής της Στοκχόλμης, η Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, η Εθνική Ορχήστρα της Λυών, τη Royal Liverpool Philharmonic, την Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι και τη Φιλαρμονική της Μόσχας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.