Guardian: Εντυπώσεις από την Βελκουλέσκου

Guardian: Εντυπώσεις από την Βελκουλέσκου Facebook Twitter
1

Η εφημερίδα Guardian «φιλοτεχνεί» το πορτρέτο της Ντέλια Βελκουλέσκου της εκπροσώπου του ΔΝΤ που φτάνει πιθανότατα σήμερα στη χώρα μας ενώ δεν έχουν εξηγηθεί οι λόγοι που δεν ήρθε χθες με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των Θεσμών.

 «Η “σιδηρά κυρία” που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος» αναφέρεται στον τίτλο της βρετανικής εφημερίδας προβλέποντας ότι το παρατσούκλι που απέκτησε στην Κύπρο αναμένεται να δοκιμαστεί καις την Αθήνα.

 «Η Βελκουλέσκου φτάνει στην Αθήνα εν μέσω αβεβαιότητας για την προθυμία του ΔΝΤ να στηρίξει ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο και ότι η όποια νέα συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την ελάφρυνση του. Παρόλα αυτά όμως δεν είναι διόλου ξεκάθαρο αν είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάτι τέτοιο οι δανειστές της Αθήνας από την ευρωζώνη. Με βάση τα προαναφερθέντα δεδομένα λοιπόν η Βελκουλέσκου θα πρέπει να αποφασίσει τι ρόλο είναι διατεθειμένο το Ταμείο να διαδραματίσει σε ένα νέο πρόγραμμα και τι θα πρέπει να αναμένεται από την Ελλάδα ως αντάλλαγμα», τονίζει ο Guardian.

Για τη φήμη της Βελκουλέσκου η εφημερίδα αναφέρει:

«Στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρουμανίας, τη γνωρίζουν κυρίως λόγω της θέσης της στο ΔΝΤ, αλλά παραμένει ως επί το πλείστον άγνωστη μεταξύ των δημοσιογράφων και του ευρύτερου κοινού» δηλώνει ο ο Κριστιάν Πανταζί, αρχισυντάκτης της ρουμανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας Hotnews στον Guardian. «Οι άνθρωποι που την γνωρίζουν εδώ την χαρακτηρίζουν ως ένα σοβαρό και αφοσιωμένο επαγγελματίας» προσθέτει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια