ΟΖΟ: αυτή είναι η φουτουριστική κάμερα εικονικής πραγματικότητας της Nokia

ΟΖΟ: αυτή είναι η φουτουριστική κάμερα εικονικής πραγματικότητας της Nokia Facebook Twitter
0

Μετά από μια αποτυχημένη εξαγορά από την Microsoft, που κόστισε στην εταιρεία 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια και περικοπές αρκετών χιλιάδων θέσεων εργασίας, τα υπόλοιπα τμήματα της Nokia που δεν σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία, ανασυντάχτηκαν και μόλις εχθές το βράδυ παρουσίασαν το νεό όραμα της πάλαι ποτέ κραταιάς φινλανδικής εταιρείας.  

Σε ένα event αποκλειστικά για τα μέλη της βιομηχανίας του κινηματογράφου, η φινλανδική Nokia αποκάλυψε μια κάμερα επαγγελματικών προδιαγραφών που έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο και ήχου σε έυρος 360 μοιρών που φιλοδοξεί να γίνει το industry standard για τις διαδραστικές ταινίες εικονικής πραγματικότητας του άμεσου μέλλοντος.

Η Ozo όπως ονομάζεται η κάμερα Vritual Reality της Nokia, δεν απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό αλλά στους επαγγελματίες κινηματογραφιστές και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αποτελεί την πιο ισχυρή πλατφόρμα για τη λήψη ταινιών εικονικής πραγματικότητας.

Με πανίσχυρους επεξεργαστές και δυναμικό σύστημα πανοραμικής λήψης, οι σκηνοθέτες φορώντας μια κάσκα εικονικής πραγματικότητας θα μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το γύρισμα και να δίνουν τις ανάλογες οδηγίες στο συνεργείο λήψης, ανέφεραν οι ιθύνοντες της εταιρείας, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι η κάμερα θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο και θα είναι συμβατή με όλα τα συστήματα Virtual Reality όπως το Oculus Rift κ.α. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ακόμα κατασκευάστριες εταιρείες καμερών όπως η GoPro, έχουν ανακοινώσει ότι ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις στον πολλά υποσχόμενο χώρο της εικονικής πραγματικότητας. 

Παρακολουθήστε τα teaser video της νέας κάμερας Ozo της Nokia:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ