Πάρος

Πάρος Facebook Twitter
0

ΓΕΜΕΝΗ


 

Πάρος Facebook Twitter

 

Το οινομαγειρείο Γεμενί στην Νάουσα της Πάρου από το 2007 κρατά σταθερή την πορεία της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού. Ο Νίκος Ευαγγελόπουλος έχοντας στο πλευρό του την εξαιρετική μαγείρισσα μητέρα του Μαριώ Ζουμή εστίασε την κουζίνα του στις παραδοσιακές μαγειρικές με αγνά ντόπια υλικά. Η Μαριώ μαγειρεύει με αγάπη ότι φρέσκο βγάλει από το περιβόλι της. Θα φας ψωμί ζυμωμένο και φουρνισμένο στο ξυλόφουρνο της από τα χεράκια της, το ίδιο και τα μαστόρικα ντολμαδάκια γιαλαντζί, αξέχαστη θα σου μείνει η παριανή ρεβιθάδα που σιγοψήνεται στον ξυλόφουρνο στο πήλινο τσουκάλι, αλλά και τα ευωδιαστά  καλοκαιρινά γεμιστά –ντομάτες και πιπεριές- με ρύζι και μυρωδικά, ενώ ο παραδοσιακός μουσακάς με μελιτζάνες, πατάτες, μοσχαρίσιο κιμά και σπιτική μπεσαμέλ είναι να γλείφεις και τα δάχτυλα σου.

Γεμενί, Νάουσα Πάρου, τηλ. : 22840 51445, web: www.yemeni.gr


ADA KAMARA - Clothes & Accessories


Πάρος Facebook Twitter

Η Άντα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια, σπούδασε μόδα στο Παρίσι. Για πολλά χρόνια μετά από αυτό ταξίδεψε στην Ασία μαζεύοντας εμπειρίες. Κατέληξε στην Ινδία την οποία και θεωρεί πνευματικό της σπίτι και πηγή της έμπνευσης της ως fashion designer. Ξεκίνησε φτιάχνοντας μοναδικά κομμάτια από μετάξι ενώ μετά πρόσθεσε το λινό, το βαμβάκι και άλλα υλικά. Η αγαπημένη εποχή της σχεδιάστριας είναι το καλοκαίρι, γι' αυτό και κάθε χειμώνα σαν αποδοιμητικό πουλί ταξιδεύει στην Ασία για να σχεδιάσει τις νέες της κολεξιόν και την άνοιξη επιστρέφει στην Ελλάδα, στην Κυκλαδίτικη Πάρο, στην Παροικιά, όπου διατηρεί το κατάστημά της. Στο δρομάκι διπλα στο "Kessaris Jewels", όπου βρίσκεται ο χώρος θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από καφτάνια μέχρι μεταξωτά φορέματα και από τσάντες μέχρι κασμιρένια είδη και όχι μόνο.

Παλιά αγορά ,Παροικιά 22840325 , www.adakamara.com


Ακρωτήρι Hotel


Πάρος Facebook Twitter

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Ακρωτήρι Hotel με την μαγευτική θέα στον κόλπο της Παροικιά είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μία διαμονή με άποψη και στυλ, με φιλική ατμόσφαιρα και άψογη εξυπηρέτηση. Σχεδιασμένο με βάση την παραδοσιακή Κυκλαδίτικη Αρχιτεκτονική, το Ακρωτήρι Hotel έχει ιδανική τοποθεσία: 2 χλμ από το λιμάνι και 350 μέτρα από τη θάλασσα, προσφέροντας έναν αρμονικό συνδυασμό ηρεμίας μακριά από τον θόρυβο αλλά με πολύ εύκολη πρόσβαση στα bars και τα εστιατόρια αλλά και στην περίφημη παραλία Κριός. Η πισίνα αλλά και το lobby balcony είναι περιτριγυρισμένα από πολύχρωμους κήπους και προσφέρουν μία πανοραμική θέα όπου οι φιλοξενούμενοι μπορούν να χαλαρώσουν καθώς απολαμβάνουν το ποτό τους αλλά και σνακς από το bar του ξενοδοχείου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και είναι εξοπλισμένα με aircondition, τηλεόραση, ψυγείο, σεσουάρ μαλλιών και μπάνιο.

Παροικιά, τηλ: +30 22840.22261, www.akrotirihotel.gr


Cuore Rosso


Πάρος Facebook Twitter

Πρόκειται για μία αυθεντική Ιταλική Πιτσαρία με ξυλόφουρνο που προσφέρει περισσότερες από 40 διαφορετικές γεύσεις σπιτικής πίτσας, φτιαγμένες με εκλεκτό αλεύρι που έχουν σαν αποτέλεσμα μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα! Η Cuero Rosso προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά και τυριά με την αυθεντική παραδοσιακή γεύση τις Emilia Romagna και Tuscany, που συνοδεύονται από το κλασικό τηγανιτό Gnocco. Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, Μοτσαρέλλα από την Campania, τυρί στη σχάρα και σπιτικά γλυκά όπως το ανεπανάληπτο Τιραμισού. Στο κελάρι υπάρχει μία μεγάλη σειρά από εκλεκτές ετικέτες Ιταλικών και Ελληνικών κρασιών όπως και μπύρες craft αυστηρών χωρίς να έχουν φιλτραριστεί και να έχουν παστεριωθεί. Το Cuero Rosso περιλαμβάνει 2 αίθουσες σχεδιασμένες με παραδοσιακό Ελληνικό στυλ και ένα άνετο κήπο προστατευμένο από τον αέρα. Θα το βρείτε στο κέντρο της Παροικιάς, πολύ κοντά στη σχολή Καλών Τεχνών και στη Βιβλιοθήκη.

Παροικιά, τηλ. +30 2284022920, 6983078276 , facebook: cuorerossoparos


ΚΑΚΑΟ


Πάρος Facebook Twitter

All day cafe bar που βρίσκεται σε μία ήσυχη ταράτσα με τέλεια θέα στη θάλασσα. Ανοιχτό από το πρωί για πλούσιο πρωινό, καφέ και σνακ, συνεχίζει το απόγευμα με κοκτέιλ και συντροφιά ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα, ενώ το βράδυ προσφέρεται για χαλαρό ποτό κ' βραδιές με ζωντανή μουσική και πάρτι με dj's.

Παροικιά, τηλ. 2284027580, FB: KAKAO


Ragoussis


Πάρος Facebook Twitter

Ο Αντώνης Ραγκούσης είναι η τέταρτη γενιά που ακολουθεί τα χνάρια της οικογενειακής παράδοσης και έφτιαξε ένα καινούργιο όμορφο χώρο στην Νάουσα με γλυκά, σάντουιτς με φρέσκα ντόπια υλικά , χειροποίητο παγωτό, καφέ και ψωμιά. Στην ανοιχτή κουζίνα του εργαστηρίου ο Αντώνης τα φτιάχνει όλα μόνος του με τέχνη και αγάπη. «Τίποτα δεν είναι έτοιμο. Το παγωτό το παρασκευάζω με φρέσκο ντόπιο γάλα. Τα μυζηθροπιτάκια με ανθότυρο Παριανό από τον Συνεταιρισμό Πάρου», ενώ ο λιμπιστικός παραδοσιακός ζαχαρομπακλαβάς που φιγουράρει στις προθήκες του μαγαζιού «είναι συνταγή της προγιαγιάς μου που έχω προσθέσει την δική μου πινελιά» λέει ο Αντώνης και προσθέτει «η βάση του γλυκού είναι μέλι και αμύγδαλο και χρησιμοποιώ Παριανό μέλι και το εμπλουτίζω με αποξηραμένα φρούτα». O Ragoussis λειτουργεί όλο το 24ώρο και σερβίρει με κέφι ότι τραβάει η όρεξη σου. Extra tip: Γα τις μικρές ώρες δοκιμάστε το σάντουιτς «βρώμικο» με πανσέτα και πατάτες τηγανητές.

Νάουσα, τηλ.: 22840 51508

 

 

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ