2nd Bosch Diversity Day.

2nd Bosch Diversity Day. Facebook Twitter
0

21η Μαΐου, ημέρα καθιερωμένη από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια ημέρα για την πολιτισμική διαφορετικότητα, τον διάλογο και την ανάπτυξη αλλά και ημέρα «Διαφορετικότητας» για τον όμιλο Bosch με εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες που έχει εκπροσώπηση.

Για την Βοsch , η διαφορετικότητα έχει τέσσερις διαστάσεις: α) φύλλο , β)εθνικότητα , γ) κουλτούρα και δ) γενιά. Στόχος της εταιρίας η δημιουργία ενός ισότιμου περιβάλλοντος εργασίας, εκπαίδευσης και ευκαιριών εξέλιξης για άνδρες και γυναίκες , μεσήλικες και φοιτητές, λευκούς και έγχρωμους , ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και πεποιθήσεων. Η σύνθεση μια μικτής ομάδας εργαζομένων με διαφορετικές εμπειρίες , διαφορετική οπτική των πραγμάτων και διαφορετική επαγγελματική προσέγγιση, έχει ως αποτέλεσμα να αναδύονται περισσότερες καινοτόμες ιδέες και λύσεις.

Στην Bosch Ελλάδας , το 40% του προσωπικού είναι γυναίκες, από τις οποίες ένα ποσοστό 20% καταλαμβάνει διευθυντικές θέσεις. Επιπλέον η εταιρία απασχολεί άτομα διαφόρων ηλικιών με ένα 10% να αποτελείται από φοιτητές που ασκούν πρακτική άσκηση.

Ο όμιλος Bosch καθιέρωσε την ημέρα της «Διαφορετικότητας» το 2011 καθώς θεωρεί ότι η έννοια αυτή είναι συνυφασμένη με τις αξίες και την εταιρική κουλτούρα. Στην Bosch Ελλάδας οι εργαζόμενοι γιόρτασαν για δεύτερη συνεχή χρονιά την ημέρα της «Διαφορετικότητας» εκφράζοντας με διάφορους τρόπους τι σημαίνει διαφορετικότητα γι’ αυτούς και πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας ατομικά. Η εταιρία αρέσκεται στο να αξιοποιεί τις ατομικές διαφορές κάθε ανθρώπου. Όλοι οι άνθρωποι στην Bosch συνδράμουν στην ενίσχυση της βασική της αρχής που δεν είναι άλλη από την «Τεχνολογία για τη ζωή».

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM