Δωρεάν μαθήματα Capoeira για παιδιά στα πλαίσια του έργου «Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο»

Δωρεάν μαθήματα Capoeira για παιδιά στα πλαίσια του έργου «Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο» Facebook Twitter
0

Το έργο «Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο» υλοποιείται από τους «Γιατρούς του Κόσμου» (ΓτΚ) και αφορά στη λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο (μονογονεϊκές οικογένειες, άνδρες και γυναίκες δίχως υποστηρικτικό περιβάλλον και πηγή εισοδήματος, με ή χωρίς παιδιά). Στόχος του Κέντρου είναι η προστασία του ευαίσθητου πληθυσμού μέσω της αύξησης των θέσεων υποδοχής και η συμβολή στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών για τους Αιτούντες Άσυλο στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια του έργου προσφέρονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Από το Μάιο του 2015 έχει ξεκινήσει ένας κύκλος μαθημάτων της Βραζιλιάνικης τέχνης Capoeira για τα παιδιά του έργου. Το πρόγραμμα εκμάθησης ηγούνται οι Γιατροί του Κόσμου με τον Monitor Giorgos (Τζιγκουνάκης Γιώργος) από την Ακαδημία Capoeira Banzo de Senzala στη σχολή Dance up Studio στο Μοναστηράκι.

Η Capoeira είναι μια τέχνη, μια μορφή έκφρασης η οποία εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και άθλησης. Συνδυάζοντας αερόβια και αναερόβια στοιχεία εκγύμνασης, η Capoeira βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, την ευλυγισία και προσφέρει μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση.

Η συναναστροφή των παιδιών με τον δάσκαλο, τα εισάγει ομαλά στην έννοια της ομάδας, του σεβασμού, της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας.

Ταυτόχρονα η πρακτική και εκμάθηση αυτής της τέχνης βοηθά στην έκφραση, την επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM