Σχολικά προγράμματα από την Tetra Pak στην Ελλάδα

Σχολικά προγράμματα από την Tetra Pak στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η εταιρία Tetra Pak  Hellas , κορυφαία εταιρία σε λύσεις για την επεξεργασία και συσκευασία τροφίμων συνεργάζεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης  για την υλοποίηση σχολικών προγραμμάτων ώστε από μικρή ηλικία να εξοικειώνονται τα παιδιά με την προστασία του περιβάλλοντος, την σημασία της ανακύκλωσης, και την βιώσιμη ανάπτυξη. Στην Αττική περισσότερα από 6500 παιδιά δημοτικού μπορούν να συμμετάσχουν σε ειδικά οργανωμένα προγράμματα επιμόρφωσης σχετικά με την ανακύκλωση, τον οργανισμό FSC® (Forest Stewardship Council)και την προστασία των δασών.

Στόχος της  Tetra Pak® μέσω αυτών των διαδραστικών σχολικών προγραμμάτων, είναι να καταλάβουν τα παιδιά τις βασικές έννοιες του να ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον και να διαπιστώσουν μέσα από απτά παραδείγματα πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με τον τρόπο που παράγονται, συσκευάζονται και ανακυκλώνονται τα προϊόντα που καταναλώνουμε ή χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Από την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Tetra Pak από την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων και σε άλλες χώρες, «πεποίθησή μας – λέει η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Μαρία Σιγάλα – είναι ότι και σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες τα παιδιά μπορούν θαυμάσια να εξοικειωθούν ακόμα και με έννοιες όπως “βιώσιμη ανάπτυξη”, “προστασία του περιβάλλοντος”, και να τις κάνουν κτήμα τους».

Η πολυετής εμπειρία της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης στην προώθηση της ανακύκλωσης και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω  προγραμμάτων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών και ειδικά των μαθητών, έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου της Tetra Pak®.

Μέσα από ζωγραφική, συζήτηση, παρουσιάσεις και άλλες δραστηριότητες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να θέσουν όλες τους τις απορίες για το περιβάλλον, τα δάση και την ανακύκλωση, και να λάβουν με διασκεδαστικούς τρόπους τις απαντήσεις τους.

«Με αυτόν τον τρόπο», προσθέτει η κ. Μιμιλίδου, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος της Tetra Pak® στην Ελλάδα, «στόχος μας είναι η ενημέρωση των μαθητών του δημοτικού σχετικά με την αξία της προστασίας των δασών, τις χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak, την πιστοποίηση κατά FSC, και την η αξία της ανακύκλωσης».

H εκπαιδευτική διαδικασία βασίζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ψυχαγωγικό video με πρωταγωνιστή τον Τάκη Κουτάκη, μια χάρτινη συσκευασία, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν τη δική του χάρτινη ιστορία. Όπως προσθέτει η κα. Μιμιλίδου «Tο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, που επιμένει στο να τονίζει πάντα τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, μιλάει στα παιδιά για το FSC, στρέφοντας την προσοχή τους προς το όλο και πιο οικείο πια σε πολλούς σήμα κατατεθέν με το δεντράκι και τα τρία αυτά γράμματα από κάτω.

Διαβάστε περισσότερα για τα σχολικά προγράμματα της Tetra Pak και τον FSC στο: http://www.tetrapak.com/gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM