Διαβατήριο για την επιτυχία οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις

Διαβατήριο για την επιτυχία οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις Facebook Twitter
0

Περισσότερα από 100 νέα στελέχη και απόφοιτοι πανεπιστημίων έδωσαν το παρών στο Exclusive Career Workshop της Globaltraining, με τίτλο «Πώς να απογειώσετε την καριέρα σας εν μέσω κρίσης», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στο εκπαιδευτικό κέντρο της Globaltraining στο Ψυχικό. Τα μηνύματα που προέκυψαν από το workshop ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα για τους έλληνες επαγγελματίες, καθώς, όπως επισήμαναν στις παρουσιάσεις τους οι ομιλητές Στέλιος Ντότσιας, Διευθυντής της Globaltraining Ελλάδος, και η καταξιωμένη life coach Τζιλ Δούκα, ακόμα και στην πληγμένη από την κρίση εγχώρια αγορά εργασίας, υπάρχουν «ανοιχτές» θέσεις απασχόλησης, με ανταγωνιστικές αμοιβές, για τους ανθρώπους που έχουν τα κατάλληλα προσόντα αλλά και τη σωστή νοοτροπία.

Παρουσιάζοντας μια επιλογή από αγγελίες εργασίας που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, ο Σ.Ντότσιας απέδειξε ότι, σε τομείς όπως η Ελεγκτική, η Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για στελέχη με επαγγελματικές πιστοποιήσεις, και ότι οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν ανταγωνιστικές αμοιβές σε στελέχη που διαθέτουν τους σχετικούς τίτλους. Ο Διευθυντής της Globaltraining τόνισε ότι οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για τα στελέχη που επιδιώκουν να σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό.

Ο Στέλιος Ντότσιας, έδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες καριέρας στα στελέχη και τους φοιτητές του χρηματοοικονομικού κλάδου. Παρουσιάζοντας τα προγράμματα που παρέχει η Globaltraining για την απόκτηση των περιζήτητων επαγγελματικών τίτλων Chartered Certified Accountant (ACCA), Chartered Accountant (ICAEW), Chartered Financial Analyst (CFA Institute), Certified Internal Auditor (CIA) και το Advanced Diploma in International Taxation -μεταξύ άλλων- ο κος Ντότσιας δεν παρέλειψε να εξάρει το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων που συμμετέχουν στις σχετικές εξετάσεις για τις πιστοποιήσεις · χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα ποσοστά επιτυχίας των σπουδαστών της Globaltraining στις εξετάσεις ACCA, τα οποία βρίσκονται σταθερά κατά τουλάχιστον 20 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο γενικό όρο επιτυχίας στις εξετάσεις ACCA.

Η εξαιρετική παρουσίαση της διεθνούς εμβέλειας ομιλήτριας Τζιλ Δούκα, έδωσε τρόπους και ιδέες για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και την καριέρα πιο δυναμικά και πιο αισιόδοξα και μίλησε για τη σημασία της ανάπτυξης του «προσωπικού brand» του καθενός, αλλά και της σωστής επαγγελματικής στοχοθέτησης για την ανέλιξη στην αγορά εργασίας. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη μη-επίτευξη των στόχων μας, εάν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε. Η

αποτυχία δεν είναι αυτή που μας καθορίζει –αντίθετα, το στίγμα ενός επαγγελματία δίνεται από τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιδρά στις δύσκολες καταστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της παρουσίασής της.

Στο networking cocktail που ακολούθησε στον κήπο του εκπαιδευτικού κέντρου στο Ψυχικό, με εξαιρετικό φαγητό και ατμόσφαιρα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν όχι μόνο απόψεις και ιδέες, αλλά και να αναπτύξουν νέες σχέσεις και συνεργασίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM