Το 1ο σεμινάριο αυθεντικής Ναπολιτάνικης πίτσας στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Το 1ο σεμινάριο αυθεντικής Ναπολιτάνικης πίτσας στην Ελλάδα είναι γεγονός! Facebook Twitter
0

H pizzeria «Pizza Please» ανοίγει τις πόρτες της και την κουζίνα της στους μελλοντικούς επίδοξους pizzaioli αλλά και σε αυτούς που απλά αγαπάνε την πίτσα και θέλουν να μάθουν παραπάνω πράγματα σχετικά με αυτήν την αγαπημένη σε όλους στρόγγυλη λιχουδιά και την ιστορία της!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πιστοποιημένη ναπολιτάνικη πιτσαρία, σε συνεργασία με το Έλληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης pizzaiolo βασισμένο στην αυθεντική τέχνη της Νάπολης.

Από τις 21 έως τις 25 Μαΐου, ο Maestro Pizzaiolo Antonio Petricciuolo θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη απευθείας από την Νάπολη για ένα μοναδικό σεμινάριο.

Ένα σεμινάριο γεμάτο γεύσεις και αρώματα, γεμάτο τέχνη και αγάπη για την παράδοση. Ο Antonio Petricciuolo θα διδάξει τα μυστικά της τέχνης παρασκευής της αυθεντικής ναπολιτάνικης pizza, μίας τέχνης τόσο ιδιαίτερης και μοναδικής που η Unesco τον Δεκέμβριο του 2017 την ένταξη στoν κατάλογο της άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας!

Το 1ο σεμινάριο αυθεντικής Ναπολιτάνικης πίτσας στην Ελλάδα είναι γεγονός! Facebook Twitter


Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε κάποια πράγματα για τον συγκεκριμένο Maestro Pizzaiolo. Ο Antonio Petricciuolo είναι πιστοποιημένος pizzaiolo από την Ένωση Pizzaioli της Νάπολης (A.P.N.) και έχει Ευρωπαϊκή πιστοποίηση επαγγελματικής εκπαίδευσης pizzaiolo, επίσημα αναγνωρισμένη στην Ευρώπη.

Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στην τέχνη της Ναπολιτάνικης πίτσας, είναι δάσκαλος pizzaiolo στις Ακαδημίες "CITTA DEL GUSTO GAMBERO ROSSO" και "DOLCE & SALATO" στη Νάπολη με διάφορες βραβεύσεις δημοσιευμένες στην εφημερίδα ROMA.

Αυτήν την περίοδο, συνεργάζεται με το εστιατόριο "La Lanterna" στο οποίο παραδίδει και ιδιαίτερα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης. Λόγω του μοναδικού του ταλέντου, ο δήμαρχος της Νάπολης τον πιστοποίησε ως Maestro Pizzaiolo.


Αλλά τί είναι αυτό που κάνει την ναπολιτάνικη pizza τόσο μοναδική; Πώς δημιουργείται χειροποίητα η πεντανόστιμη και σούπερ ελαφριά αυτή ζύμη και πως ανοίγει στο χέρι σωστά; Γιατί πρέπει το ψήσιμο της να γίνει σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα και γιατί σε συγκεκριμένη θερμοκρασία? Γιατί πρέπει να ωριμάσει το ζυμάρι και σε ποιες συνθήκες και πως γίνεται η σωστή επιλογή των υλικών?

Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο συγκεκριμένο σεμινάριο από τον Maestro Pizzaiolo Antonio. Μέσα στην κουζίνα της "Pizza Please", ο φούρνος θα ανάψει και γύρω του θα αποκαλυφθούν τα μυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά στη Νάπολη.

Εκτός από τις 20 ώρες πρακτική στον χώρο της ναπολιτάνικης πιτσαρίας "Pizza Please", το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει και 10 ώρες θεωρία σε αίθουσα του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου. Η θεωρία θα περιλαμβάνει θέματα όπως η ιστορία της pizza, τα χαρακτηριστικά του αλευριού, η αλκοολική ζύμωση και η ανάλυση των συστατικών της pizza.


Τα μαθήματα θα γίνουν από Δευτέρα 21/5 μέχρι και Παρασκευή 25/5 (15:00 - 20:00) καθώς επίσης και το Σάββατο 26/5 το πρωί (09:00 – 14:00).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όλοι οι μαθητές ατομικά θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής αναγνωρισμένη από το Έλληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και πιστοποίηση /certificate υπογεγραμμένη από τον Maestro Pizzaiolo Antonio Petricciuolo.

Όλοι οι μαθητές θα λάβουν στην αρχή του σεμιναρίου το σχετικό εκπαιδευτικό βιβλίο μεταφρασμένο στα Ελληνικά καθώς επίσης την στολή τους την οποία και θα κρατήσουν (ποδιά, μπλούζα και καπέλο).


Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, το κόστος συμμετοχής και το πρόγραμμα αναλυτικά:
http://facebook.com/pizzapleasepizza

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ