Ο Βασίλης Στεργίου είναι ζυθολόγος με 22 χρόνια επαγγελματική ενασχόληση με την τεχνολογία του ζύθου, σπουδές στη ζυθολογία στο Πολυτεχνείο Μονάχου και εμπειρία σε Μικροζυθοποιίες στην Αυστρία, καθώς και σε μεγάλες ζυθοποιίες στη Γερμανία.


Μεγάλωσε και σπούδασε ζυθολογία στη Γερμανία μια ειδικότητα που επιλέγουν λίγοι! Η επαφή με τις πρώτες ύλες όπως η βύνη, ο λυκίσκος και η η μαγιά, ενθουσιάζει, λέει ο ίδιος. Ξεκίνησε να εργάζεται σ' ένα τοπικό ζυθοποιείο στη Φρανκφούρτη κάνοντας την πρακτική του άσκηση πριν από σχεδόν 22 χρόνια.

 

 


Επέστρεψε στην Ελλάδα της κρίσης, έχοντας εργαστεί πολλά χρόνια ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου για μεγάλες ζυθοποιίες και αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση παραγωγής ζύθου τη «Μικροζυθοποιία Βάρης» στη Βάρη, Αττικής.

 

 

 

Ξεκίνησε να παράγει και να διαθέτει τις «Φρέσκιες Μπύρες Στεργίου» στην αγορά πριν από περίπου δύο χρόνια. «Είναι φρέσκες σαν το φρέσκο ψωμί! Αυτό σημαίνει ότι δεν τις φιλτράρουμε, δεν τις παστεριώνουμε και δεν τις εμπλουτίζουμε με τεχνητή προσθήκη ανθρακικού (CO2) κατά τη διάρκεια της εμφιάλωσης, αλλά με φυσική, ειδική τεχνική δημιουργίας ανθρακικού που παράγεται στο στάδιο της ωρίμανσης στις φιάλες και προσφέρει πιο γνήσιο φυσικό αφρό» μας εξηγεί με πάθος για το προϊόν του. Τρεις είναι οι χειροποίητες μπύρες της μικροζυθοποιίας , η Σταρένια, η Gold και η Riviera Pils. Οι μπύρες που παράγει ωριμάζουν στη φιάλη, έχουν σκούρο χρυσοκίτρινο χρώμα, ντελικάτες νότες, φυσική θολότητα και ευχάριστο άγγιγμα λυκίσκου στην επίγευση.

 

 


Ο παραγωγική μονάδα της Μικροζυθοποιίας από τις αρχές του 2018, θα βρίσκεται σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, στη Βάρη που αυτό το οφείλει όπως λέει ο ίδιος στην ανταπόκριση και αγάπη των καταναλωτών. Γι' αυτό το λόγο ανταμείβει 500 ζυθολάτρεις με μια μοναδική προσφορά, ως ένα ευχαριστώ, προς τους καταναλωτές και φίλους της μπύρας. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 25/01/2018 ώστε 500 λάτρεις τις μπύρας να έχουν για έναν ολόκληρο χρόνο, φρέσκια μπύρα Στεργίου, με μόνο 20 ευρώ.