Whisky Live Thessaloniki – The culture of Whisky

Whisky Live Thessaloniki – The culture of Whisky Facebook Twitter
0

“Who wants to live forever” αναρωτήθηκαν τα μέλη του Βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen το 1986, γιατί δεν υπήρχε ακόμη το “Whisky Live”, για να τους συστήσει τα μυστικά του «νερού της ζωής», όπως είναι η ετοιμολογία του whisky (uisge beath – προφέρεται “ίσκε μπε”) στα κέλτικα.

Το διασημότερο διεθνές whisky event, που ξεδιπλώνεται κάθε χρόνο στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι, έως το Τόκιο, τη Σιγκαπούρη και το Σύδνεϋ, ήρθε και δημιουργεί για εσάς μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας.

Γνωρίστε τον βασιλιά των ποτών, πιο ζωντανό από ποτέ, στο πρώτο Whisky Live που διοργανώνεται στην Ελλάδα, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης και μυηθείτε στην κουλτούρα του Luxury Sampling.

Whisky Live Thessaloniki – The culture of Whisky Facebook Twitter

Θα σας περιμένει μια μεγάλη παλέτα από εξαιρετικά whiskies & premium spirits, οικία και σπάνια, που μπορείτε να τα συνδυάσετε θαυμάσια με υπέροχη σοκολάτα, gourmet προϊόντα και προτάσεις finger food από επιλεγμένα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και η Τερέζα Κόνσολα, Managing Director του Whisky Live για την Ελλάδα, μας υπόσχεται πως το Whisky Live Thessaloniki, το οποίο εγκαινιάζει την διεύρυνση της διοργάνωσης στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, θα είναι το πρώτο από μια σειρά exclusive premium events που θα διοργανωθούν στη χώρα μας.

Τα μυστικά του ειδήμονα

 

Ο Πρόεδρος των World Whiskies Awards, Rob Allanson, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να μας αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές του δημοφιλέστερου Βρεατνικού προϊόντος – ίσως πιο δημοφιλούς ακόμα και από τους Beatles, την Queen Elisabeth και τον James Bond –, ακόμα κι αν σήμερα μερικά από τα διασημότερα whiskies στον κόσμο δεν παράγονται μόνο στα βρετανικά νησιά και τη Σκωτία.

Whisky Live Thessaloniki – The culture of Whisky Facebook Twitter

Μας προτείνει whiskies, τόσο από παραδοσιακές, όσο και από νέες χώρες παραγωγούς, όπως η Ιαπωνία, και μας παρουσιάζει δύο masterclasses για λίγους, συστήνοντάς μας και labels που δεν είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Το πρώτο masterclass, με τίτλο «Distant cousins – Japan and Scotland», εξερευνά ομοιότητες και διαφορές μέσα από ένα ταξίδι εκπληκτικών γεύσεων και το δεύτερο, με τίτλο «Exploring single casks», προσφέρει στους λάτρεις του whisky σπάνιες εκδόσεις εμφιαλώσης. Για τη διεξαγωγή των masterclasses, o κ. Allanson θα συνεργαστεί με τον Έλληνα Whisky Expert, Πέτρο Χαριζόπουλο.

Το event θα φιλοξενεί συνολικά 5 masterclasses και tasting sessions, όπου, εκτός από τον κ. Allanson, θα παρουσιάσουν ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης, που μας ρωτά «What about Scotch whisky», οι Παναγιώτης Φράγκος και Ανέστης Ζαμανόπουλος, οι οποίοι μας συστήνουν «The Whisky Trail. Around the world with a glass of whisk(e)y» και ο Μιχάλης Καγιάννης, ο οποίος μας προτείνει "Know your casks. Cask Strength Speyside whiskies."

Και φυσικά, για όσους προτιμούν τα cocktails, η διοργάνωση φιλοξενεί τον Γιάννη Κέδε του Vogatsikou 3, ο οποίος θα μας σερβίρει μοναδικά whisky cocktails. Ίσως τελικά, αν στα πιο glamorous 60’s υπήρχε το Whisky Live, o James Bond, να μην έπινε φανατικά μαρτίνι!

Whisky Live Thessaloniki – The culture of Whisky Facebook Twitter

Εισιτήρια για την εκδήλωση μπορείτε να προμηθευτεί online ή στο χώρο του event... αν προλάβετε!

Το εισιτήριο εισόδου ενός ατόμου, κοστίζει 15€ και περιλαμβάνει 8 κουπόνια για γευστικές δοκιμές ποτών και whisky cocktails. Αν προτιμάτε να ζήσετε την εμπειρία ενός VIP, το εισιτήριο των 25€ περιλαμβάνει απεριόριστες γευστικές δοκιμές whiskies και cocktails και δώρο το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας Glencairn, με την ειδική – αποκλειστικά online – προσφορά των 35€ για το διπλό εισιτήριο VIP να τρέχει στο VIVA.GR για λίγο ακόμη. Και φυσικά, μπορείτε όλοι, ανεξάρτητα από τον τύπο του εισιτηρίου σας, να δοκιμάσετε τις γευστικές δημιουργίες του μπουφέ, καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή στα masterclasses, τα οποία θα καλυφθούν βάσει διαθεσιμότητας.

Οι ώρες υποδοχής της εκδήλωσης είναι  18:00 – 23:00 και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεθνή σελίδα της διοργάνωσης www.whiskylive.com  καθώς και τη νέα σελίδα τους στο facebook @WhiskyLiveGreece, η οποία δημιουργήθηκε για να σας κρατά ενήμερους όλο τον χρόνο με ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, για τον μαγικό κόσμο των premium αποσταγμάτων.

Το Whisky Live Thessaloniki έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα δοθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος «Ιωάννης και Άννα Βελλίδη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM