Η lifo.gr σε συνεργασία με το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2017» εξασφάλισε για τους αναγνώστες της 15 προσκλήσεις (είσοδος για ένα άτομο) για δωρεάν συμμετοχή στο 3μερο πολυσυνέδριο, που θα γίνει 17-19 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αν θες να είσαι ένας ή μια από αυτούς τους τυχερούς, αρκεί να στείλεις email στο [email protected] μέχρι τις 15/3 στις 11.00, με θέμα #pan-orama γράφοντας:
α) Το Ονοματεπώνυμο σου, β) Κινητό
Οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

 

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2017» επιστρέφει δυναμικά στις 17 ως 19 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με στόχο να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τη νέα γενιά που αναζητά άμεση, ουσιαστική και διαδραστική πληροφόρηση σ' ότι αφορά στην επιχειρηματικότητα και στις δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ελλάδα του σήμερα.

 

«Βασικός στόχος του «Πανοράματος», που φέτος μετρά 7 χρόνια επιτυχούς παρουσίας, είναι να ενημερώσουμε τους νεοεισερχόμενους στην αγορά σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και σταδιοδρομία που προσφέρουν 15 κλάδοι/τομείς της οικονομίας. Επιθυμία μας είναι να τους προσφέρουμε, εκτός από ενημέρωση, ελπίδα, όραμα και προοπτική. Η μεγαλύτερη, όμως, φιλοδοξία είναι να αναδείξουμε την "Άλλη Ελλάδα", τις επιχειρήσεις που σε πείσμα των καιρών, επιχειρούν, καινοτομούν και δημιουργούν πλούτο μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Ιορδάνης Λαδόπουλος, πρώην καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εμπνευστής του «Πανοράματος».

 

 

 

Για ποιο λόγο δημιουργήθηκε το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»;
Αποτελεί, ουσιαστικά, μια μετεξέλιξη των Συμποσίων Σκέψης και Διαλόγου με θεματολογία και περιεχόμενο που έχει προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. Απευθύνεται σε άτομα από 18 ως 35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, που ενδιαφέρονται να επαναπροσδιορίσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, να ακούσουν ή και να μοιραστούν νέες ιδέες, αλλά και να εμπνευστούν από τις απόψεις και την πορεία διακεκριμένων στελεχών του Ελληνικού επιχειρείν.


Επιπρόσθετα, μια ακόμα καινοτομία που έχει εισαγάγει το «Πανόραμα» αφορά στη διοργάνωση των "Business Days", μιας προσπάθειας που εστιάζει στη γεφύρωση του ακαδημαϊκού κόσμου με την αγορά εργασίας και στη δημιουργία προσωπικών κινήτρων για επαγγελματική βελτίωση.

 

 


Η κομβική «αποστολή» του 3μερου πολυσυνεδρίου, που ξεκινά σε λίγες ημέρες, είναι να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων καθώς και των επιχειρήσεων που αναζητούν ταλέντα.

 

Τι είναι τα "Business Days"; Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων σε κορυφαίες επιχειρήσεις, τη λειτουργία των οποίων έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, σε πραγματικές συνθήκες, αλλά και να αντιληφθούν τις απαιτήσεις που προκύπτουν. Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν, παράλληλα, μια μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με κορυφαία στελέχη των εταιριών αυτών, καθώς και μια ευκαιρία αναζήτησης πιθανής επαγγελματικής στέγης. Στα περσινά 32 "Business Days" συμμετείχαν 900 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται φέτος να ξεπεραστεί. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα "Business Days" 2017 θα γίνονται κατ' αποκλειστικότητα κατά τη διάρκεια του φετινού 3μερου «Πανοράματος».

 

 

 

Ποιο είναι το περιεχόμενο του φετινού πολυσυνεδρίου;
Σίγουρα δεν είναι το κλασικό συνέδριο με τις ατελείωτες ομιλίες, καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η διαδραστική και άμεση ενημέρωση σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας: Ναυτιλία, Τουρισμός, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Logistics, FinTech, Consulting, Τρόφιμα, Υψηλή Τεχνολογία, Ενεργειακός Κλάδος, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Ασφάλειες, Φαρμακευτικός κλάδος.

 

Το φετινό «Πανόραμα»: 15 νέες θεματικές ενότητες, 60 -συνολικά- πάνελ, workshop και συζητήσεις, συμμετοχή 200 εισηγητών, διοργάνωση 38 "Business Days".


Δείτε το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.pan-orama.org/
Ενδεικτικές εισηγήσεις:
• BRAND YOURSELF: καλώς ήλθατε στο ταξίδι της πρόσληψης
• Τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες μοιράζονται τις εμπειρίες τους
• Τι ζητά η αγορά εργασίας σήμερα: τέσσερις Διευθυντές Ανθρωπίνου Δυναμικού απαντούν
• Οι κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Σημερινή αποτύπωση και προοπτικές
• Ποιες είναι οι τάσεις στο σύγχρονο Marketing;
• Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο χώρο του Ecommerce