The Camp IFFP Labs

 Κινηματογραφικά Eργαστήρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 

6 , 7 , 8 Μαρτίου
@ Ρομάντσο

The Camp IFFP Labs

 Κινηματογραφικά Eργαστήρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 

6 , 7 , 8 Μαρτίου
@ Ρομάντσο Facebook Twitter
0

 

 

 

The Camp IFFP Labs

 Κινηματογραφικά Eργαστήρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 

6 , 7 , 8 Μαρτίου
@ Ρομάντσο Facebook Twitter

 


 
Από τη πρώτη του χρονιά, το 2010, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου έθεσε, μεταξύ άλλων, ως στόχο να συμβάλει στη κινηματογραφική παιδεία, παρέχοντας την ευκαιρία σε νέους κινηματογραφιστές να έρθουν σε επαφή και να διδαχθούν, θεωρητικά αλλά και πρακτικά, από γνωστούς επαγγελματίες του τομέα τους. Και αυτό γιατί η καλλιτεχνική εξέλιξη ενός κινηματογραφιστή εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τα «εργαλεία», που θα του δοθούν και από την επαφή του με  την τεχνογνωσία μιας παραγωγής.
 
Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκε το "The Camp" με την αποκλειστική δωρεά τουΙδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έτσι ώστε να δοθούν στους νέους κινηματογραφιστές, επιπλέον ερεθίσματα, δυνατότητες και γνώσεις.
 


The Camp IFFP Labs

 Κινηματογραφικά Eργαστήρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 

6 , 7 , 8 Μαρτίου
@ Ρομάντσο Facebook Twitter

Το "The Camp" περιλαμβάνει τέσσερα κινηματογραφικά εργαστήρια στην Σκηνοθεσία, την Παραγωγή, το Σενάριο και τη Διεύθυνση Φωτογραφίας.

Διδάσκοντες στα εργαστήρια, οι ιδαίτερα επιτυχημένοι κινηματογραφιστές αλλά και καθηγητές: Gyula Gazdag (σκηνοθεσία), Juan Gordon (παραγωγή), Daniel Sussman (σενάριο) και Jacek Laskus (διεύθυνση φωτογραφίας).

Έτσι θα δημιουργηθεί μια μοναδική εκπαιδευτική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θεωρία και πράξη, συνδυαζόμενες δημιουργικά, θα διευρύνουν τους ορίζοντες και θα εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο κάθε εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με τους διδάσκοντες σε κοινά πρότζεκτ - είτε δουλεύοντας πάνω σ’ενα σενάριο, είτε σκηνοθετώντας ηθοποιούς, είτε σχεδιάζοντας την υλοποίηση μιας παραγωγής, είτε φωτίζοντας και κινηματογραφώντας μια σκηνή, έχοντας την ευκαιρία να λάβουν εμπειρίες παραγωγής, που δεν υπάρχουν σε κανένα εγχειρίδιο ή σχολή.

Αυτή η εκπαιδευτική δομή, που ξεκινάει με τον φετινό κύκλο εργαστηρίων, έρχεται να καλύψει την ανάγκη ενίσχυσης της κινηματογραφικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, δεδομένου ότι οι σχετικές πρωτοβουλίες - σε αυτό το επίπεδο - είναι ελάχιστες και αποσπασματικές.
 

Τα κινηματογραφικά εργαστήρια "The Camp" θα πραγματοποιηθούν στις 6, 7 και 8 Μαρτίου 2017 στο Ρομάντσο. Κάθε εργαστήριο θα διαρκέσει 3 ημέρες. Σε κάθε εργαστήριο θα γίνουν δεκτοί 20 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατόπιν αίτησης και επιλογής.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση σας εδώ.

Διάρκεια υποβολής αιτήσεων από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου 2017.

 

Το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 124 ευρώ συμπεριλαμβονομένου ΦΠΑ ανά άτομο.

Ειδική τιμή για φοιτητές: 100 ευρώ

 
Μία πρωτοβουλία που αναμένεται να θέσει τα πρότυπα για τη δημιουργία ενός θεσμού, με μεγάλη εκπαιδευτική αξία.
 
Μη χάσετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM