Πώς να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου

Πώς να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου Facebook Twitter
0

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι μία μεγάλη αλήθεια που αν τη βάλουμε στη ζωή μας, τότε κάνουμε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε στον εαυτό μας: Υγεία, ενέργεια για να αντέξουμε την καθημερινότητα αλλά και μία σωστή βάση για ένα όμορφο σώμα.

Πριν φτάσουμε στο πρωινό ξύπνημα όμως, μεγάλη σημασία έχει ο ύπνος. Ιδού 5 εύκολες και απλές συμβουλές για έναν ήρεμο και απερίσπαστο ύπνο που θα σε κάνει να ξυπνήσεις με όρεξη…

  • Προσπάθησε κάθε βράδυ να πηγαίνεις για ύπνο την ίδια ώρα
  • Τις ημέρες που έχει λιακάδα, βγες έξω και "μάζεψε" όσο περισσότερο ήλιο μπορείς
  • Περιόρισε (ιδανικά σταμάτησε να καταναλώνεις) καφείνη, νικοτίνη, αλκοολ και φρόντισε τα γεύματα σου πριν το ύπνο να είναι πάντα ελαφριά
  • Πριν κοιμηθείς κάνε χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως ασκήσεις αναπνοής
  • Δημιούργησε ένα χαλαρό και ήρεμο περιβάλλον στο υπνοδωμάτιό σου φροντίζοντας ειδικά για το σωστό φωτισμό.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό

Με λίγα μόνο απλά τρικ μπορείς εύκολα να κάνεις ένα power ύπνο και να ξυπνήσεις το άλλο πρωί για ένα (κυριολεκτικά) απολαυστικό πρωινό.

Δε μπορώ να σκεφτώ κανένα καλύτερο λόγο για να ξυπνήσεις "με όρεξη" το πρωί από το ίδιο το πρωινό… το πρώτο και καλύτερο γεύμα κάθε ημέρας, από πολλές απόψεις που έχουν φυσικά να κάνουν και με το σωματικό μας βάρος. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα (αν θέλεις όντως εκείνη την ενέργεια που λέγαμε μέσα στην ημέρα σου) πρέπει να περιλαμβάνει ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό που αποτελείται από:

  • Αμυλούχα τρόφιμα (πχ δημητριακά)
  • Φρούτα (σε ποιον δεν αρέσει η μπανάνα)
  • Γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Πρωτεΐνες
Πώς να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου Facebook Twitter

Τώρα βέβαια όλα αυτά φαίνεται ότι έρχονται σε αντίθεση με όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω για τον ύπνο. Η αλήθεια είναι ότι ο μόνιμος φόβος όλων μας είναι μήπως χρειάζεται να βάλουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ξυπνητήρι αν θέλουμε να προλάβουμε να ετοιμάσουμε και να φάμε ένα τέτοιο πρωινό. Κι όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά και πολύ απολαυστικά.

Την απάντηση την έδωσε το νέο Κρι Κρι Super Spoon με μπανάνα, μάνγκο, λιναρόσπορο και δημητριακά θα γίνει σίγουρα η νέα μας «εμμονή» για ένα δυνατό πρωινό ξεκίνημα.

η μπανάνα, πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο βελτιώνει την αντοχή και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, το ζουμερό μάνγκο προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ο λιναρόσπορος αποτελεί μια πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που κάνουν καλό στη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Και ως γνωστόν οι φυτικές ίνες των δημητριακών βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Συνδυάζει υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη στραγγιστό γιαούρτι 0% από 100% ελληνικό γάλα ημέρας, με τις μοναδικές ιδιότητες των super foods. Παράλληλα η μπανάνα, πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο βελτιώνει την αντοχή και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, το ζουμερό μάνγκο προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ο λιναρόσπορος αποτελεί μια πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που κάνουν καλό στη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Και ως γνωστόν οι φυτικές ίνες των δημητριακών βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Άρα, αν θέλετε να ξεκινήσετε την μέρα σας δυναμικά, με περισσότερη ενέργεια, χαρά, λιγότερο άγχος και παράλληλα να ελέγξετε πιο αποτελεσματικά το βάρος σας, το νέο Κρι Κρι Super Spoon είναι ο νέος σας σύμμαχος στη διατήρηση μιας ισορροπημένης και δημιουργικής ημέρας γεμάτης ευεξία!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM