Φεστιβάλ «Break The Chain»

Φεστιβάλ «Break The Chain» Facebook Twitter
0

 

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 10.30 – 17.30 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Break The Chain θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Σπάσε την αλυσίδα της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων», στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Η προστιθέμενη αξία της διοργάνωσης της Ημερίδας, φέτος, είναι ότι θα κληθούμε να καταθέσουμε απόψεις για ζητήματα που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης, όπως η διασύνδεση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών με την εμπορία και εκμετάλλευση, η συμβολή στην ταυτοποίηση πιθανών θυμάτων από φορείς που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα (πχ νοσοκομεία, ιδιωτικός τομέας), η εξαναγκαστική εγκληματικότητα, το survival sex και το καθεστώς της πορνείας, η εκμετάλλευση από συγγενικά πρόσωπα (low level exploitation), η επιτακτική ανάγκη της εκπαίδευσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σχολεία.

Η κοινότητα του Break the Chain έχει την πεποίθηση ότι «όταν δεν αθροίζονται, οι μεμονωμένες ενέργειες δεν έχουν την ίδια δυναμική». Επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε συνέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις (θεσμικούς εταίρους, κρατικούς φορείς, τοπική/περιφερειακή διοίκηση, ΜΚΟ, ιδιωτικό τομέα, κλαδικούς φορείς, τέχνη/πολιτισμό, πανεπιστήμια/σχολεία, πρεσβείες, ιδρύματα).

Στόχος μας είναι να καταστεί το BtC ένα σημείο αναφοράς και μια πλατφόρμα συνεργασίας του οικοσυστήματος όλων των εταίρων μας και να αποτελέσει «ιδρυτική πράξη» μιας ζωντανής κοινότητας ενεργών πολιτών που δεν μένει αμέτοχη.

 

Μια «γιορτή» κατά της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων

Στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ "Break the Chain" στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, με αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων. Το πολυθεµατικό Φεστιβάλ έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν στην εµπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (Αnti-Τrafficking Campaign). Εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εµπορίας Ανθρώπων (Trafficking) του Υπουργείου Εξωτερικών, Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνδιοργάνωση µε την Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Skyserv ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Skyserv Career Days στην Ελλαδα

Market news / Η Skyserv ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Skyserv Career Days στην Ελλάδα

Η Skyserv Handling Services, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών, διοργανώνει Ημέρες Καριέρας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο και την Κέρκυρα.
THE LIFO TEAM