Google Tuscan Travel Adventure

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Η ιδέα της Google να επιλέξει την Τοσκάνη, στην καρδιά της Ιταλίας, για να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του προσωπικού βοηθού-εφαρμογής, Google Now, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε...
0


 

Αποδεχτήκαμε με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Google για μια περιπέτεια γευσιγνωσίας και τεχνολογίας και βρεθήκαμε μαζί με δημοσιογράφους από τη νότια Ευρώπη στην Τοσκάνη της Ιταλίας το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου για το Google Tuscan Travel Adventure.


Η ιδέα της Google να επιλέξει την Τοσκάνη, στην καρδιά της Ιταλίας, για να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του προσωπικού βοηθού-εφαρμογής, Google Now, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε.


Τόσο η επαρχία Φιρέντσε, όσο και η επαρχία Σιένα, είναι περιοχές με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πανέμορφα τοπία, που διακρίνονται, εκτός από την ομορφιά τους, και για την παραγωγή κρασιών, με εξέχον το Chianti, αλλά και έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εξαίσια κουζίνα της περιοχής που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι, δημιουργώντας και δοκιμάζοντάς την με τη βοήθεια του Google Now και της φωνητικής εντολής «ok, Google».

H επαρχία Φιρέντσε, όσο και η επαρχία Σιένα, είναι περιοχές με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πανέμορφα τοπία, που διακρίνονται, εκτός από την ομορφιά τους, και για την παραγωγή κρασιών, με εξέχον το Chianti


Πρώτος προορισμός η Φλωρεντία, όπου και φτάσαμε μέσω δύο πτήσεων από Αθήνα, που είχαν ήδη εγκατασταθεί στην εφαρμογή Google Now, η οποία μας ενημέρωνε σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξή τους αλλά και μας καθοδηγούσε εντός των αεροδρομίων.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
To λιοτρίβι του Castello di Poppiano


Στο αεροδρόμιο μας παραδόθηκε μια συσκευή NEXUS 5 που θα ήταν ο πολύτιμος «οδηγός» μας για το υπόλοιπο ταξίδι και μέσω της οποίας θα είχαμε την ευκαιρία για μια hands-on επαφή με όλες τις λειτουργίες του Google Now.


Μετά το briefing από τους εκπροσώπους της Google στο διάσημο Mozzarella Bar, Obika, στο κέντρο της Φλωρεντίας, οδηγήσαμε έναν μικρό «στόλο» από κόκκινα Fiat 500 προς τη Villa Vignamaggio, στην περιοχή Grave του Chianti, όπου ήταν ο τόπος διαμονής μας.


Οι διαδρομές μας μεταφέρονταν ασύρματα, μέσω NFC, στη συσκευή NEXUS 5 και στο Google Maps που μέσω GPS μας καθοδήγησε σε κάθε κομμάτι της περιπέτειάς μας με την Google στην Τοσκάνη.


Μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή μισής ώρας μέσα από δέντρα και στριφογυριστούς δρόμους, υπό την ακαριαία καθοδήγηση του Google Maps, μας περίμενε σε ένα καταπράσινο τοπίο, περιτριγυρισμένη από αμπελώνες και ελαιώνες, η Villa Vignamaggio, μια παραδοσιακή κατοικία του 14ου αι., που, όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Google Λονδίνου, ήταν ο τόπος γέννησης της Mona Lisa, της διάσημης Τζιοκόντα.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Villa Vignamaggio


Αφού τακτοποιηθήκαμε σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες της βίλας και γνωριστήκαμε με τους συμπεριηγητές μας, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του τοπικού κρασιού Vignamaggio Albaluce και των συνοδευτικών αλλαντικών της περιοχής, ήρθε η ώρα για το επόμενο σκέλος της περιπέτειας. Μαγειρική!


Με τις υποδείξεις του σεφ μας, κληθήκαμε να μαζέψουμε από το άρτια οργανωμένο μποστάνι της Villa Vignamaggio όλα τα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε για την παρασκευή της Ricotta Gnudi και του Angello in Camicia (αρνάκι ψητό με μυρωδικά), που αποτελούσαν τα δύο πιάτα του δείπνου.


Τη «δύσκολη δουλειά» να διακρίνουμε ανάμεσα στα δεκάδες μυρωδικά φυτά του μποστανιού το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο διευκόλυνε το NEXUS 5, όπου με την εντολή «ok, Google» αναζητήσαμε στο Ιnternet εικόνες τους για να τα αναγνωρίσουμε.


Μετά το δείπνο και το επιδόρπιο (τιραμισού που παρασκεύασε ο γράφων), οι υπεύθυνοι της Google μας παραχώρησαν ορισμένα από τα πολυσυζητημένα gadgets της εταιρείας, όπως το Google Glass και το χαρτονένιο Cardborad VR – το όραμα της Google στην πρόκληση της εικονικής πραγματικότητας.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Ένας αυθεντικός tracker της Google που μεταφέρει στην πλάτη την custom πανοραμική κάμερα με τους 15 φακούς της Google...


Τόσο το Google Glass, όσο και το Cardboard VR, δείχνουν προς ένα συναρπαστικό μέλλον, όπου η Google σπάει τα δεσμά της οθόνης και καταλαμβάνει κομμάτι του οπτικού πεδίου του χρήστη, μεταφέροντάς τη μαζί του.


Η δεύτερη ημέρα της περιπέτειας στην Τοσκάνη με την Google αποτελούνταν από 4 στάσεις.


Στην πρώτη στάση, με θέα τους αμπελώνες και τους ελαιώνες της καταπράσινης πεδιάδας του Chianti, μας έγινε μια επίδειξη των δυνατοτήτων πανοραμικής φωτογράφισης της εφαρμογής Google Photos, με την οποία δημιουργήσαμε το δικό μας πανοραμικό Street View μέσω του smartphone NEXUS 5.


Στη δεύτερη στάση, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε έναν αυθεντικό tracker. Έναν εργαζόμενο της Google που, μεταφέροντας στην πλάτη την custom πανοραμική κάμερα με τους 15 φακούς της Google, είχε ως αποστολή του την περιήγηση και την πανοραμική απεικόνιση των αμπελώνων της Τοσκάνης για τις ανάγκες του «Street View Italy».


Τρίτη στάση ήταν το Castello di Poppiano, ένα μοναδικής ομορφιάς αναγεννησιακό κάστρο του 1199, όπου οι απόγονοι του Κόντε Ferdinando Guicciardini παράγουν έως σήμερα ορισμένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της περιοχής, με εξέχον το Chianti, «Castello di Poppiano», αλλά και παρθένο ελαιόλαδο. Μετά από μια περιήγηση στο κελάρι και το λιοτρίβι του κάστρου, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που μας εντυπωσίασαν με την υπέροχη γεύση και τα πλούσια αρώματά τους.


Τέταρτος και τελευταίος σταθμός της δεύτερης ημέρας ήταν οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του οινοποιείου της οικογένειας Antinori. Πρόκειται για μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Ιταλίας που παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού Chianti (2-3 εκατομμύρια φιάλες) επί 26 ολόκληρες γενιές.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Το οινοποιείο Antinori, με τα παγκοσμίως διάσημα κρασιά του...


Το οινοποιείο Antinori, με τα παγκοσμίως διάσημα κρασιά του, στεγάζεται σε ένα πραγματικά μοναδικό αρχιτεκτoνικό επίτευγμα που κρύβεται πίσω από δύο εγκάρσιες τομές στον λόφο που δεσπόζει πάνω από την πεδιάδα του Chianti και αποτελεί την έδρα των επιχειρήσεων της οικογένειας.


Από εκεί μεταφερθήκαμε, εν τέλει, στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας, με το μυαλό μας γεμάτο εικόνες και τον ουρανίσκο μας μαγεμένο από τις πλούσιες γεύσεις της περιοχής, αλλά και με την αίσθηση ότι η Google δεν καταλαμβάνει αδίκως ένα μεγάλο κομμάτι της online καθημερινότητας και των οθονών μας. Η Google έχει δημιουργήσει ένα πολύτιμο εργαλείο, το Google Now, που όχι μόνο έχει στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα όσων το χρησιμοποιούν αλλά και να χαράξει το ίδιο το μέλλον της διάδρασης μεταξύ χρήστη και smartphone. Ένα μέλλον που «ακούει» στη φωνητική εντολή «οk, Google»!

Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου τραβήχτηκαν με το LG NEXUS 5 που μας παραχώρησε ευγενικά η Google.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ