Ποιό είναι το καλύτερο εστιατόριο σε 15 ελληνικά νησιά

Ποιό είναι το καλύτερο εστιατόριο σε 15 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate / LIFO
2

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Στο εστιατόριο «Σελήνη» ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Xατζηγιαννάκης, έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Χάρη στην εμμονή του στη διάσωση και τη διάδοση των τοπικών προϊόντων και της μαγειρικής, έκανε τη Σαντορίνη γαστρονομικό προορισμό. Στην κουζίνα, ο σεφ Νίκος Μπούκης δημιουργεί έναν διαφορετικό ντάκο με «χώμα» από ντάκο, ζελέ ντομάτας, χιόνι βασιλικού και κρέμα από χλωρό τυρί Σαντορίνης. Το μυλοκόπι συνδυάζεται τέλεια με κρέμα από ρεβίθια, βούτυρο κάππαρης και αέρα λεμονιού. Στο all day Selene meze & wine θα συνοδεύσεις το κρασί σου με νοστιμότατους ντοματοκεφτέδες σε πιτούλες με σος φάβας, πληθωρικό σαντορινιό σφουγγάτο με λουκάνικο σχάρας και τη σκυτάλη θα πάρει το καρπάτσιο χταπόδι με άσπρη μελιτζανοσαλάτα. Σε αυτή την περιήγηση στα μονοπάτια της καλής ελληνικής κουζίνας συμβάλλει και η καλή ομάδα της υποδοχής, που κάνει το σέρβις συνώνυμο της φιλοξενίας.

Σελήνη, Πύργος Σαντορίνης, 22860 22249



ΚΕΡΚΥΡΑ
Την αληθινή παραδοσιακή κουζίνα θα γευθείς στο εστιατόριο-ψαροταβέρνα Κληματαριά στο γραφικό ψαροχώρι Μπενίτσες. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών αγαπά το καλό φαγητό και τιμά στην κουζίνα του τα φρέσκα προϊόντα της ντόπιας αγοράς. Η Κληματαριά στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο κι έχει λίγα τραπέζια στη σάλα και την αυλή της. Εδώ θα δοκιμάσεις ψάρια μαγειρευτά και εξαιρετικό μπουρδέτο bianco σε πηχτό ζωμό με κρεμμύδια. Ακόμα και η απλή ντοματοσαλάτα συναρπάζει με τη γεύση της και στο καλό ελαιόλαδο θα βουτήξεις το ζυμωτό ψωμί. Παράδοση πολλών χρόνων, γεύσεις αυθεντικές.

Κληματαριά, Μπενίτσες, Κέρκυρα, 26610 71201

 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
«Το επάγγελμα του σφουγγαρά καθόρισε όχι μόνο την ταυτότητα και τον χαρακτήρα των κατοίκων του νησιού αλλά και τη γαστρονομία του» λέει ο κύριος Λευτέρης Χαλκίτης, ενώ ψήνει το λιαστό χταποδάκι στη θράκα του «Ουζερί του σφουγγαρά», στο λιμάνι της Καλύμνου. Ο χώρος, αυθεντικός, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και είναι το στέκι των ψαράδων. Εδώ θα συναντηθούν με ούζο και μεζέ για να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες. Ελάχιστα τραπεζάκια στο σοκάκι φιλοξενούν και μη ντόπιους. Το χταπόδι ψήνεται με μαεστρία και το σπινιάλο –τοπικός μεζές, πίνα με αυγά αχινού, συντηρημένα σε μπουκάλι με θαλασσινό νερό– σερβίρεται στο πιάτο με ελαιόλαδο και λεμόνι. Αν πετύχεις τις λιαστές αστακοουρές, θα καταλάβεις πόσο εξαιρετικές λιχουδιές διαθέτει το νησί. Η θάλασσα είναι η πηγή έμπνευση της κουζίνας.

Το ουζερί του σφουγγαρά, Κάλυμνος, 22430 28887

 

ΣΑΜΟΣ
Η βεράντα του εστιατορίου Βάκχος, ολάνθιστη και δροσερή, με θέα στα βουνά της Σάμου, σε ζαλίζει με τις μυρωδιές των μυριστικών που σμίγουν με αυτές του σπιτικού φαγητού. Η Ελένη Καπλατζή είναι άφταστη μαγείρισσα και νοικοκυρά. Όλα τα προλαβαίνει! Και ψωμί να ζυμώσει και να το φουρνίσει στον ξυλόφουρνο και ντόπιο τυρί να φτιάξει από το γάλα που παίρνει από τις κατσικούλες της. Ό,τι φας από τα χεράκια της ξεχειλίζει νοστιμιά. Τα κατημέρια –οι τοπικές πίτες– βγαίνουν από το τηγάνι αφράτα κι ενισχύονται με τριμμένο, κατσικίσιο τυρί. Τα μπουρέκια είναι κόλαση (πιτάκια χειροποίητα, γεμιστά με κόκκινη κολοκύθα). Οι κρεμμυδοντολμάδες έρχονται ζουμεροί και ο κόκορας ο αλανιάρης γίνεται γεμιστός με ρύζι και συκωτάκια. Μεγαλείο! Γεύσεις με ουσία που αγκαλιάζει το είναι σου.

Βάκχος, Μπουρλιώτες, Σάμος, 2730 93340

 

ΠΑΤΜΟΣ
Στο «νησί της αποκάλυψης» η κουζίνα του Μπενέτου θεωρείται κλασική αξία. Ο μπαξές του δροσίζεται από την αύρα της θάλασσας και από δίπλα σε υποδέχεται η φιλόξενη αυλή του, βουτηγμένη στο πράσινο. Συκιές, μπανανιές, φοινικιές, γλάστρες με μυριστικά, σμίγουν αρμονικά σε ένα λιτό και κομψό περιβάλλον. Η κουζίνα επικεντρώνεται σε ό,τι φρέσκο βγάλει η θάλασσα, που συνδυάζεται δημιουργικά κάποιες φορές με τα ολόφρεσκα λαχανικά του κήπου. Γεμιστοί κολοκυθοανθοί, φρέσκα ψάρια μαστόρικα ψημένα και αχινομακαρονάδα για τους εραστές των ζυμαρικών.

Μπενέτος, Σάψιλα, Πάτμος, 22470 33089

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Ίσως το μοναδικό ψαροεστιατόριο στο Αιγαίο που κρέμεται σαν γιρλάντα πάνω στον ασημένιο βράχο της Αστυπαλιάς. Σκηνικό παραμυθένιο. Το κάστρο και η Χώρα κλείνουν το μάτι στο ολόγιομο φεγγάρι. Ο Δημήτρης Πετρίδενας, ο φιλόξενος ιδιοκτήτης, είναι λάτρης του καλού φαγητού και αναζητά με πάθος τη φρέσκια πρώτη ύλη. Φαγητό γαργαλιστικό και νόστιμο: ψαροκεφτέδες, μοσχοβολιστά ντολμαδάκια, ριζότο με φρέσκα θαλασσινά, τόνος σασίμι αλλά και πληθωρική αστακομακαρονάδα. Θα κλείσεις γλυκά με χειροποίητα παραδοσιακά πουγκιά, γεμιστά με το εκπληκτικό ντόπιο τυρί Χλωρή.

Ακτή, Αστυπάλαια, 22430 61114

 

ΣΥΡΟΣ
Η κουζίνα της Σύρου εκφράζει το πνεύμα λιτότητας με την ευρηματικότητα. Το αισθάνεσαι όταν αλείφεις στο ψωμί σου την υπέροχη μαϊντανοσαλάτα, αρωματισμένη με κάππαρη. Οι Συριανές νοικοκυρές φημίζονται για τη μαγειρική τους και αυτήν τη μαγειρική που εμπνέεται από τα ντόπια υλικά θα την ανακαλύψεις στην πιο καυτή παραλία του νησιού, το Κίνι. Το εστιατόριο Αλλού Γυαλού πάνω στο κύμα σού φτιάχνει τη διάθεση. Είναι ο όμορφος χώρος, είναι η θάλασσα που σε δροσίζει, μα, πάνω απ' όλα, είναι οι άνθρωποι, ο Γιάννης και η Λίνα, το πρόσχαρο ζευγάρι των ιδιοκτητών. Ο Γιάννης θα φροντίσει να πιεις το καλύτερο κρασί που έχει στην κάβα του και η Λίνα, άφθαστη μαγείρισσα, θα σου σερβίρει σαλάτα αλμύρα με ντομάτα σε κύβους και πατάτες βρασμένες με κουρκουμά. Η τριμμένη τηγανητή πατάτα με στέμμα τη στραπατσάδα και φύλλα βασιλικού είναι όλο το καλοκαίρι στο πιάτο σου. Λιμπιστικά τα μύδια στον ατμό, αρωματισμένα με δεντρολίβανο και λαχταριστό το κριθαράκι με τον αστακό. Εύγε!

Αλλού Γυαλού, Kίνι, Σύρος, 22810 71196

 

ΜΥΚΟΝΟΣ
Το μενού του σεφ Γιάννη Γαβαλά στο Bakalσ ευωδιάζει θυμάρι, μέλι, τυρί, ρίγανη... είναι ένα ταξίδι στις Κυκλάδες. Επιλέγει τα παραδοσιακά υλικά από τα κυκλαδονήσια και τα παντρεύει με μαεστρία στις δημιουργικές συνταγές του. Ελκυστική κουζίνα του Αιγαίου. Γεύσεις που υποκλίνονται στον ουρανίσκο. Ψαρονέφρι γεμιστό με τυροβολιά Μυκόνου και λιαστή ντομάτα Τήνου, που συνοδεύεται με ξινό τραχανά, αρωματισμένο με κυκλαδίτικο πέστο. Φιλέτο λαβράκι γεμιστό με αλμύρα, ντοματίνια με ευωδιαστή, κρύα σάλτσα ελιάς, ντομάτας, κάππαρης και ρίγανης. Η ώρα του γλυκού είναι ακόμα πιο δυνατή, με μους ξινομυζήθρας Ηρακλειάς και ρακόμελο Αμοργού με σύκο. Μια ωδή στα τοπικά προϊόντα, ένας ύμνος στην ποιότητα και την παράδοση. Κυκλαδίτικα πιάτα με άρωμα Μυκόνου.

Bakalσ, Λάκκα, Μύκονος, 22890 78121

 

ΠΑΡΟΣ
Τα λευκά τραπεζάκια του Barbarossa δίπλα στο ασπρισμένο εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα στην άκρη του λιμανιού της Νάουσας είναι από τα αγαπημένα στέκια. Η κουζίνα ευωδιάζει θάλασσα. Ο Ευγένης Χαμηλοθώρης, η δεύτερη γενιά, τιμά την τοπική κουζίνα, αλλά προχωράει και παραπέρα, με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις. Θα σβήσεις τη φλόγα της σούμας σε ένα ζουμερό ψητό χταπόδι, θα γευθείς άπληστα τη νησιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, κάππαρη και ξινομυζήθρα Πάρου και θα νιώσεις βασιλιάς, τρώγοντας τη θεσπέσια παριανή ρεβιθάδα που συνοδεύει ταραμοσάλατα. Θα εκτιμήσεις το καλό χέρι της κουζίνας με το πιάτο σεβίτσε κυνηγό με περγαμόντο και φρέσκο αχινό. Θα απολαύσεις τη φιλοξενία και θα αφήσεις το κύμα να παρασύρει τις έννοιες σου. Barbarossa, Λιμανάκι, Νάουσα, Πάρος, 22840 51391-6946 335840

 

ΣΚΥΡΟΣ
Το παραδοσιακό καφενείο «Μπαρμπα Γιάννης και Μαρίτσα» θα το βρεις μέσα στα γραφικά σοκάκια στη χώρα της Σκύρου. Στην κουζίνα μαγειρεύει η κόρη τους, η Άννα, καταπληκτική στραπατσάδα, με αυγά από τις κοτούλες τους. Φημίζεται και για τα λιμπιστικά κεφτεδάκια της και όταν τη ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της νοστιμιάς, απαντά: «άφθονος δυόσμος και ο τρόπος που κόβεται το κρεμμύδι». Τα ζαρζαβατικά που μπαίνουν στο πιάτο είναι από μποστάνια Σκυριανά και τα κρέατα ντόπια. Εδώ θα δοκιμάσεις και τα περίφημα τεροπτάρια, ντόπιο συνοδευτικό του τσίπουρου από χλωρό τυρί και ζύμη χειροποίητη, τηγανισμένα και περιχυμένα με μέλι Σκύρου. Μπαρμπα-Γιάννης και Μαρίτσα, Σκύρος, 22220 91276

 

ΚΡΗΤΗ
Νησιώτικη αισθητική στις αποχρώσεις του λευκού και του μπλε που σιγοντάρει την καλοκαιρινή διάθεση σε περιμένει στο εστιατόριο Almyra Seaside. Ο μαγευτικός κόλπος της Αγίας Πελαγίας σε πρώτο πλάνο. Ο εξαιρετικός σεφ Πέτρος Κοσμαδάκης τιμάει με τον καλύτερο τρόπο την κουζίνα του τόπου του. Πιάτα με δημιουργική προσέγγιση και μπόλικη νοστιμάδα. Κρητική χωριάτικη σαλάτα με ξυλάγγουρο, ντόπια ντομάτα, πατάτα, σταρένιο παξιμάδι, αυγό ημέρας, ελιές, γλιστρίδα και βαρελίσια φέτα. Καρπάτσιο καπνιστού τόνου σε σάλτσα κιτρολέμονο. Εξαιρετική ροφομακαρονάδα με καβουρντισμένο λαδοτύρι και πληθωρικό αρνάκι γάλακτος σβησμένο με πετιμέζι, μαγειρεμένο με ώριμες ντομάτες, που συνοδεύεται με σιουφιχτά μεσσαρίτικα μακαρόνια ραντισμένα με ανθότυρο. Ζητάς τίποτα καλύτερο;

Almyra Seaside, Αγία Πελαγία, Ηράκλειο Κρήτης, 2810 811388

 

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Στο μαγευτικό Καστελόριζο ο χρόνος έχει σταματήσει στο παραδοσιακό ταβερνάκι «Τα Πλατάνια». Στην κουζίνα του μαγειρεύουν τρεις γενιές γυναικών. Το πρόσταγμα έχει η κυρία Κατερίνα, που τα μαγειρευτά της αποτυπώνονται στη μνήμη όπως το ηλιοβασίλεμα στο ακριτικό νησί. Σε ένα σκηνικό αυθεντικό θα γευθείς ρεβιθοκεφτέδες και χταπόδι στιφάδο. Τόσο αυθεντικά, τόσο αληθινά.

22460 49206

ΑΝΔΡΟΣ
Αρχοντικό νησί η Άνδρος, που διατηρεί την αυθεντικότητά της. Για ντόπιο φαγητό θα σκαρφαλώσεις στην ταβέρνα «Το μπαλκόνι του Αιγαίου» και θα αφήσεις το βλέμμα σου να βυθιστεί στο απέραντο γαλάζιο. Εδώ, η κουζίνα κρατά τις παραδόσεις με προϊόντα του μπαξέ τους. Θα γευθείς φρουτάλια –ντόπια ομελέτα–, αμπελοφάσουλα, κατσικάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια και άπαιχτο γουρουνόπουλο με πατάτες στον φούρνο.

Το μπαλκόνι του Αιγαίου, Άνω Απρόβατο, Άνδρος, 22820 42064

 

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
«Εξοχικό Κέντρο Σωτήρος» γράφει η πινακίδα της πρώτης ταβέρνας της Σαμοθράκης, που λειτουργεί μόνο Ιούλιο και Αύγουστο. Φυσικό περιβάλλον, μαγευτικό. Γάργαρα νερά, πλατάνια, ηρεμία. Η κουζίνα επιμένει παραδοσιακά και τα φαγητά μαγειρεύονται στα ξύλα, από τις τηγανητές πατάτες που θα μείνουν αλησμόνητες, το κατσικάκι στο λαδόχαρτο, τον τσιγεροσαρμά, μέχρι τη χωριάτικη μελιτζάνα που βγάζει στη γεύση το κάπνισμα του ξύλου. Και όταν φτάσει η ώρα του γλυκού, δοκιμάστε πληθωρική, ντόπια μυζήθρα με μέλι.

Σωτήρος, Χώρα Σαμοθράκη, 25510 41500

 

ΣΠΕΤΣΕΣ
Το κύμα σκάει στα πόδια σου, τα καΐκια σκίζουν το νερό και σχεδόν τα χαϊδεύεις. Ειδυλλιακό το ντεκόρ για το εστιατόριο «Ταρσανάς», που εδώ και 26 χρόνια επιμένει σταθερά στην ποιοτική ψαροφαγία. Ο Μηνάς Καλοσκάμης, ο ιδιοκτήτης, και η Βιβή, η γυναίκα του, στην κουζίνα σε κερδίζουν με τη φιλοξενία τους και το νόστιμο φαγητό. Εδώ, τα φρέσκα ψάρια από το οικογενειακό καΐκι έχουν τον πρώτο λόγο. Από τη γάστρα βγαίνουν οι χειροποίητες χυλοπίτες με θαλασσινά, τα χρυσοκόκκινα μπαρμπούνια ψημένα ιδανικά εκφράζουν τη φρεσκάδα τους και το «χταπόδι αλλιώς» με σάλτσα κρασάτη και ντομάτα είναι εξίσου γευστικό.

Ταρσανάς, Παλιό Λιμάνι, Σπέτσες, 22980 74490

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια