Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση

Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση Facebook Twitter
0


Πρώτα το «Food Mafia» και τώρα το «Stay Hungry Bitch», δύο προκλητικά ονόματα με πολύ καλό και διαφορετικό φαγητό. Τελικά, ο Ηλίας Σκουλάς είναι μόνο σεφ ή ένας ροκ σταρ της γαστρονομίας;
Για μένα το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση. Δεν φοράει αλέκιαστες, καλοσιδερωμένες, λευκές στολές, φοράει t-shirts, μπλουτζίν και σνίκερ. Δεν είναι στάσιμο, εξελίσσεται καθημερινά και ακούει surf, '60s garage punk και rockabilly στο Stay Hungry Bitch, ενώ ηλεκτρικά μπλουζ στο Food Mafia. Βλέπετε, οι μουσικές και τα βινύλια με τα οποία μεγάλωσα μετουσιώνονται σε πιάτα, ειδικά στο Stay Hungry Bitch. Για παράδειγμα, ένα πεϊνιρλί με χειροποίητο κορν-μπιφ το λέμε Misirlou ή τις ασιατικές φτερούγες, «lick my wings». Τα spring rolls ατμού με φρέσκο τόνο και aioli wasabi τα λέμε «Susi Lucy». Όσο για το «σεφ», δεν τρελαίνομαι, το «μαγειρικός νους» νομίζω μου πάει καλύτερα.

Τι σημαίνει για σας το Stay Hungry Bitch και τι θα βρει το κοινό να δοκιμάσει;
Σαν να εκπληρώθηκε αναπάντεχα μια σεξουαλική φαντασίωση (γέλια). Το πεδίο είναι ελεύθερο για κάθε είδους υπερβολή και αυτό με φτιάχνει από μόνο του. Εδώ η υψηλή γαστρονομία και τα υλικά της, όπως η πάπια κονφί, ο κιτρινόπτερος τόνος, το φουαγκρά, φυσικά, το λίπος χήνας ή ο αστακός προσφέρονται τελείως απενοχοποιημένα στο κοινό μέσα σε πιτόψωμα, πάνω σε πεϊνιρλί, τυλιγμένα σε αραχνοΰφαντα φύλλα ρυζιού και μέσα σε ανάλαφρα bao ψωμάκια ατμού. Είχα εντυπωσιαστεί από τα food truck-pop up restaurants όταν βρισκόμουν στο Σαν Φρανσίσκο. Τα αποκωδικοποίησα και τώρα, με την ομάδα του Food Mafia, τη Bεργίνα Βεντούρη και τους φίλους μας, τον Γιάννη Παλαμούτα και την Ντίνα Κουτέλη, έχουμε στήσει το σταθερό μας... food truck σ' ένα πανέμορφο deck στην παραθαλάσσια Βουλιαγμένη. Με αισθητική εμπνευσμένη από τον Sailor Jerry, τον αρχιερέα της τέχνης των τατουάζ από τα '50s, με κατακόκκινα νέον φώτα που προϊδεάζουν λέγοντας ότι προσφέρουμε «Adult Street Food for Innocent People» και με απίθανα, κυρίως, Tiki cocktail από τον Χάρη Κουλά, νομίζω ότι το Stay Hungry Bitch είναι το μέρος όπου θα ήθελα να περάσω και το αποψινό βράδυ!


Food MaFia
Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 210 8942177. foodmafia.com.gr, facebook.com/foodmafia.glyfada
Stay Hungry BitcH
Ορφέως 2 & Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 2108960323

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ