Σεισμός

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO
3

1. Δουράμπεης
Εδώ μιλάμε για κουλτούρα και παράδοση στο ψάρι και στα θαλασσινά που κρατά από το 1932. Κλασική ψαροταβέρνα που επιμένει στις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Αρχή με κυδώνια και άλλα οστρακοειδή που βγάζουν απίστευτη φρεσκάδα. Θα βουτήξετε στην πληθωρική πράσινη σαλάτα με τις ξεφλουδισμένες ντομάτες, τις πιπεριές τουρσί και τα ραπανάκια που έχει γράψει ιστορία. Το μαστιχωτό ψητό χταπόδι, η βελούδινη αχινοσαλάτα, τα ψητά χτένια με λαδολέμονο, η πλούσια γαριδόσουπα και η τηγανητή καραβιδόψιχα που συνοδεύεται με ροζ μαγιονέζα είναι από τα πιάτα που κρατούν μια σταθερή θέση στις επιλογές μας. Εδώ, υπάρχει γνώση και τέχνη στο ψήσιμο του ψαριού. Γλυκός επίλογος με λουκουμάδες και παγωτό.

Ακτή Δηλαβέρη 29, 210 4122092

2. Κανάρια
O χρόνος εδώ έχει κάνει στάση στο 1950, τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί η ψαροταβέρνα. Το σκηνικό είναι αυθεντικά ελληνικό και το μενού σταθερό. Σαλάτα, ελιές, φέτα βαρελίσια και ψάρια φρέσκα που αλιεύονται στα κυκλαδονήσια. Θα τιμήσετε την τσιπούρα, τον σαργό, τη συναγρίδα και τις τηγανητές γαρίδες του Πλαταμώνα. Κανάρη 119, Μοσχάτο, 210 9442119

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

3. Ούζομπαρ
Στο Ούζομπαρ ο σεφ Γιάννης Λιάκου μαγειρεύει στην ανοιχτή κουζίνα του με κέφι άφθονους μεζέδες με αφορμή τη θάλασσα και προσφέρει από δίπλα μια μεγάλη ποικιλία ούζων και τσίπουρων. Το μυστικό του είναι οι άριστες και φρέσκες πρώτες ύλες. Απλοί μεζέδες, νόστιμοι, φτιαγμένοι με ειλικρίνεια. Το καταλαβαίνεις όταν γεύεσαι τον λευκό και μαύρο ταραμά με μελάνι σουπιάς, στη ζεστή φάβα Σαντορίνης με γαύρο μαρινάτο, λιαστή ντομάτα, κάππαρη Άνδρου και λίγες σταγόνες αλμυρόλαδο. Η ζωντανή κουτσομούρα βγαίνει σωστά τηγανισμένη, τραγανή απέξω και ζουμερή στην καρδιά της.

Αγ. Κωνσταντίνου 22, Μαρούσι, 210 6300026

 

4. Λεωνίδας: το δικό μας
Εδώ και χρόνια, στη γειτονιά της Αργυρούπολης η ψαροταβέρνα αυτή κρατά σταθερή την ποιότητά της. Όλοι οι πελάτες αισθάνονται οικεία, αφού έχουν έρθει και ξανάρθει πολλές φορές. Ό,τι και να φας είναι φρέσκο και σπιτικό. Χταποδάκι και καλαμάρι που βγαίνουν από τα κάρβουνα, μοσχοβολιστά, χειροποίητα ντολμαδάκια και φρέσκο ψάρι. Δεν θα σας απογοητεύσει.

Μ. Γερουλάνου 130, Αργυρούπολη, 210 9617901

5. Η ωραία Νάξος
Απλό μαγαζί που στο πέρασμα των χρόνων έχει διατηρήσει ανέπαφη τη γραφικότητά του: ούζο, μεζεδάκια θαλασσινά και μουσική νησιώτικη από το κασετόφωνο. Δοκιμάζεις το ψητό χταπόδι και το ταπεινό, μικρό, φρέσκο ψαράκι που βγαίνει τσιτσιριστό από το τηγάνι και βρίσκεσαι νοητά σε κάποια ξεχασμένη παραλία της Νάξου.

Χαλαρά, πέρα από μόδες. Πλατεία Χριστοκοπίδου 1, Ψυρρή, 210 3218222

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

6. Θαλασσινός
Σε μια ήρεμη γειτονιά στις Τζιτζιφιές η καταπράσινη αυλή του Θαλασσινού είναι όαση. Ο Γιώργος Λουκής, ο ιδιοκτήτης, έχει πάθος με την πολύ καλή πρώτη ύλη και από την κουζίνα του βγαίνουν πιάτα νόστιμα, με ολόφρεσκα, εποχικά υλικά. Δεν είναι τυχαίο που το πιστό κοινό του τιμάει εδώ και χρόνια την κουζίνα του. Ψαγμένοι ψαρομεζέδες αλλά και κλασικές προτάσεις φιγουράρουν στο μενού. Μπείτε στο παιχνίδι με χειροποίητη λακέρδα, τσίρο, ψητό χταπόδι και ταραμοσαλάτα για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας. Διαλέξτε κάποιο από τα φρέσκα ψάρια που έρχονται από τις Κυκλάδες και απολαύστε το μαστόρικο ψήσιμο.

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404 518

 

7. Μαργαρώ
Ψαρομάγαζο με ιστορία που ξεκίνησε η δυναμική μαγείρισσα Μαργαρώ το 1942 και σήμερα συνεχίζουν τα εγγόνια της, που διατηρούν την τέχνη του καλού τηγανιού. Το μενού σταθερό: φρέσκα μπαρμπούνια και φαγκριά καλοτηγανισμένα. Γαρίδες τηγανητές και φρέσκες καραβίδες στην εποχή τους, σαλάτα χωριάτικη και χύμα κρασί αρετσίνωτο. Το μεγαλείο της απλότητας που πέρασε και στις σελίδες των «New York Times».

Μ. Xατζηκυριάκου 126, Πειραιάς, 210 4514226

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

8. Ψάριστον
Η μαγειρική του Βασίλη Ακρίβου πάντα βγάζει κάτι νόστιμο που σε εκπλήσσει. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη εδώ και πολλά χρόνια και οι πιστοί συρρέουν για να χαρούν το καλό φαγητό και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Ο Βασίλης πρωτολανσάρισε τον τηγανητό ταραμά, τα μύδια ψημένα στη λαδόκολλα που κάνουν θραύση όπως και το χταπόδι μπουγιουρντί, που κάθε μπουκιά είναι πυροτέχνημα στον ουρανίσκο.

Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο, 210 2850746

 

9. Τραβόλτα
Θαλασσινοί μεζέδες και ψάρια μαγειρεμένα στην εντέλεια, με τα πιο εκλεκτά υλικά τα οποία ανακαλύπτουν τα αδέλφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιακός από συγκεκριμένους και συνήθως αποκλειστικούς προμηθευτές. Ευφραντική ψαρόσουπα σφηνάκι για αρχή. Καπνιστό χέλι με φάβα, μύδια αχνιστά που έρχονται σε κατσαρόλα, καλαμάρια ωραία ψημένα, σουπιές σπετζοφάι και συγκλονιστικά φιλεταρισμένα μπαρμπούνια.

Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Μπουρνάζι, 210 5719222

 

10. Ιστιοπλοϊκός
Στο καλόγουστο μαγαζί με την όμορφη ατμόσφαιρα θα πάρετε γεύση από χταποδάκι ψητό στα κάρβουνα, μύδια αχνιστά που μοσχοβολούν μοσχολέμονο και σαλάτα αλμύρα. Κλασικά και νόστιμα.

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084-184

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

11. Το Αγκυροβόλι του Σωτήρη
Μπαρμπούνια, σαργοί και σκαθάρια από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά σερβίρονται με τον καλύτερο τρόπο στο περιποιημένο οικογενειακό εστιατόριο. Το βλέμμα ταξιδεύει στον Σαρωνικό και το ούζο ρέει στα ποτήρια. Από δίπλα κυδώνια και γυαλιστερές που ευωδιάζουν θάλασσα, χειροποίητη ταραμοσαλάτα και νοστιμότατες σαρδέλες. Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, 210 4511231

 

12. Μπουγιαμπές
Γνωστή η κουζίνα της για τη μασσαλιώτικη ψαρόσουπα με τις χορταστικές γαρίδες, τα πετρόψαρα, τις σκορπίνες και τα ψαχνά σφυρίδας. Σταθερή αξία στην ψαροφαγία. Ο καταπράσινος κήπος δίνει αφορμή για διαλεχτό ψητό ψάρι, μακαρονάδες με γαρίδες και γεμιστό καλαμάρι που βγαίνει λιμπιστικό από τη θράκα.

Ζησιμοπούλου 28, Παλαιό Φάληρο, 210 9419082

 

13. Σαρδελάκι
Μεσημέρι-βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο από τον κόσμο που συρρέει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η συνταγή είναι πετυχημένη. Γρήγορη εξυπηρέτηση, φιλικές τιμές και μενού για όλες τις διαθέσεις. Ο δίσκος με τα κρύα ορεκτικά από λακέρδα, τσιροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα και ταραμοσαλάτα είναι ό,τι πρέπει για να ερεθίσεις την όρεξη πριν πάρουν τη σκυτάλη οι εξαιρετικές ψητές γαρίδες, ο φιλεταρισμένος τηγανητός γαύρος και τα καλαμαράκια που έρχονται στο τηγάνι.

Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 14021195

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

14. Αϊ Νικόλας
Η καθημερινή ψαριά από τα νερά του Αιγαίου δίνει το παρών από τον μαρμάρινο πάγκο. Φρέσκα όστρακα, πληθωρική κακαβιά, ζυμαρικά με θαλασσινά, ριζότο με μελάνι σουπιάς και ψάρια που ψήνονται με μαεστρία. Από δίπλα το καλό ελαιόλαδο, το ακατέργαστο αλάτι και τα μυριστικά δίνουν τον τόνο στις καθαρές, θαλασσινές γεύσεις.

Συγγρού 156, Ν. Κόσμος, 210 9232918

 

15. Παπαϊωάννου
Σε λιτό ναυτικό ύφος, όπως άλλωστε ταιριάζει στο Μικρολίμανο, το ψαροεστιατόριο του Παπαϊωάννου σε μυεί στα μυστικά της σωστής ιχθυοφαγίας. Κλασικές ποιοτικές γεύσεις: φρέσκο καλαμάρι αριστοτεχνικά τηγανισμένο, αχνιστά μύδια, ψητό χταποδάκι που ευωδιάζει θάλασσα. Η ουσία βρίσκεται στη θράκα που φιλοξενεί τα φρεσκότερα ψάρια που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας.

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 210 4225059

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

16. Ιώδιο
Εδώ είναι ψαγμένοι οι θαλασσινοί μεζέδες που έρχονται στο τραπέζι. Το μενού απαρτίζεται με ό,τι φρέσκο ψάρι βγάζουν η Κάλυμνος, η Ικαρία, η Λήμνος, η Λευκάδα και ο Σαρωνικός. Μια μοντέρνα τρατορία που τιμά με τον καλύτερο τρόπο τις θαλασσινές γεύσεις. Μόλις δοθεί το σύνθημα για μεζέ, αμέσως ζωντανεύουν οι αισθήσεις με το μαρινάτο μπαρμπούνι με κάππαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το κριθαράκι με τον αστακό είναι πεντανόστιμο. Η κουζίνα εντυπωσιάζει τόσο με τις ξεκάθαρες γεύσεις όσο και με τις «πειραγμένες», που απογειώνονται με τον ιδανικό οινικό συνοδό από την καλοστημένη λίστα κρασιών.

Λ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο, 210 9884258

 

18. Milos Estiatorio
Οι σπαρταριστές φρέσκες πρώτες ύλες που συλλέγονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι οι πρωταγωνιστές στο μενού, που αναδεικνύονται από τον σεβασμό στη μαγειρική τους. Γόπα έχεις ξαναφάει, όμως ψημένη στο χοντρό αλάτι, όπως εδώ, δεν την έχεις ξαναφάει. Τα πιάτα ευωδιάζουν θάλασσα και νοστιμάδα μεγατόνων. Θα εκτιμήσετε το μεγαλείο της απλότητας σε ένα καρπάτσιο ελληνικού σαργού με θυμάρι και λεμόνι.

Βασ. Σοφίας 46 (Ξεν. Hilton Athens), 210 7244400

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

17. Ουζερί-καφενές «Η στοά»
Μεγάλη ποικιλία σε κλασικούς ψαρομεζέδες. Θα πάρετε γεύση από χταποδάκι ψητό, χόρτα εποχής, μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά και σαρδελίτσες ψητές. Η μυρωδιά του φαγητού θα σε τραβήξει από τη μύτη στη στοά Θεμιστοκλέους, σε ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της Αθήνας.

Θεμιστοκλέους 11, (εντός στοάς), 210 3825961

 

19. Jimmy and the Fish
Το ντεκόρ «μιλάει» με ναυτικά χρώματα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη γιοτ και το μενού επιμένει εδώ και χρόνια να προσφέρει με συνέπεια προσεγμένη θαλασσινή γαστρονομία. Καλαμάρι μυκονιάτικο, ψητό στα κάρβουνα, γεμιστό με φέτα και αρωματικά, γαριδάκι συμιακό που βγαίνει τραγανό από το τηγάνι, μυδοπίλαφο, πληθωρικές σαλάτες και σπαγγέτι με αστακό ή καραβίδες είναι μερικά από τα δημιουργικά πιάτα του μενού.

Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο , 210 4124417

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

20. Παπαδάκης
Όσοι το έχουν δοκιμάσει, υποκλίνονται στο καραμελωμένο χταπόδι πάνω σε φωλιά τριμμένης τηγανητής πατάτας από τα χέρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Εδώ θα γευθείτε όστρακα όλο φρεσκάδα, υπέροχες ψητές καραβίδες που συνοδεύει χοντρό αλάτι, παριανή ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα και μοσχοβολιστά τηγανητά χρυσοκόκκινα μπαρμπούνια. Δημιουργική ψαροφαγία σε έναν όμορφο πεζόδρομο.

Βουκουρεστίου 47 & Φωκυλίδου, Κολωνάκι, 210 3608 621

 

21. Varoulko seaside
Ο Λευτέρης Λαζάρου, ως γνήσιος Πειραιώτης, επέστρεψε στον τόπο του, στη θάλασσα, κι έριξε άγκυρα στο Μικρολιμάνο. Στο νέο του εστιατόριο ο συμπαθής σεφ μαγειρεύει με την καρδιά του και το μεσημέρι προσφέρει απλούς, θαλασσινούς μεζέδες και το βράδυ κλασικούς, με γαστρονομική πινελιά. Το μεσημεριανό menu degustation για ούζο και τσίπουρο με 25 ευρώ περιλαμβάνει: χταπόδι ξιδάτο, μαριναρισμένο λαυράκι, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, ρεγκοσαλάτα με φιλέτο καπνιστής ρέγκας, γαύρο μαρινάτο, φάβα με καλαμάρι, κινόα με μελιτζανοσαλάτα, σπανακόρυζο με σουπιά.

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 210 5228400

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

22. Παράμαλο
Η αυλή με τα πεύκα που αγκαλιάζει τη λιτή ψαροταβέρνα είναι μια όαση δροσιάς και χαλάρωσης – αίσθηση εξοχής. Στο Παράμαλο γνωρίζουν καλά το θέμα «ψάρι και θαλασσινά». Υπάρχει άποψη. Ολόφρεσκα κυδώνια και γυαλιστερές που ριγούν με τις πρώτες σταγόνες μυρωδάτου λεμονιού. Ταραμοσαλάτα αληθινή. Αθερίνα τραγανή, χταποδάκι ψητό και ζουμερό και ουρές πεσκανδρίτσας που βγαίνουν από το τηγάνι, προκαλώντας εκρήξεις γευστικής ευδαιμονίας στον ουρανίσκο. Αυθεντική, προσιτή ψαροφαγία.

Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927

 

23. Ταξιδεύοντας... στα βόρεια
Ολόφρεσκο ψαράκι αιγαιοπελαγίτικο θα βρείτε στο καινούργιο μαγαζί «Ταξιδεύοντας... στα βόρεια». Στον μαρμάρινο πάγκο του φιγουράρουν όστρακα, γαρίδες συναγρίδες, σφυρίδες, πεσκανδρίτσες και σκορπίνες. Ξεκινάς με ρεγκοσαλάτα και γαβροντολμάδες και συνεχίζεις με σαρδέλα ψητή και στρειδομακαρονάδα. Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 210 6201572

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

24. Tsipoutapas
Τσίπουρο και τάπας με ελληνική ψυχή σε μία από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αυλές, με πλούσιες φυλλωσιές από τις μουριές. Θα δοκιμάσετε εμπνευσμένα μικρά πιάτα, ενώ σε τσίγκινο κουβαδάκι που ξεχειλίζει τριμμένο πάγο έρχονται βυθισμένα τα τσίπουρα που θα συνοδεύσουν την τελετουργία των μεζέδων. Πιάτα με κλασική προσέγγιση, όπως ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, αλλά και πιάτα δημιουργικά, όπως ο πρωτότυπος τόνος αλά λούγκα που τυλίγεται μέσα σε πιτάκια μαζί με ντομάτα και κρεμμυδάκι, η τορτίγια μπακαλιάρου με πιπεριά Φλωρίνης και τα τηγανητά μύδια πάνω σε σκορδάτο ψωμί.

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828848

 

25. Ψαράδες
Μέσα σε ένα χαρούμενο, νησιώτικο σκηνικό σας υποδέχονται στο καινούργιο ψαροεστιατόριο «Ψαράδες», που η κουζίνα του τιμά ό,τι φρέσκο βγάλουν τα δίχτυα των ψαράδων. Μεγάλη ποικιλία θαλασσινών πιάτων που καλύπτει και τους γκουρμέ ψαροφάγους αλλά και όσους αναζητούν πιο απλές γεύσεις. Θα δοκιμάσετε θαλασσινό μίνι πεϊνιρλί με γαρίδα, χτένι, μύδι, αρωματικά λαχανικά και κρέμα φέτας αρωματισμένη με ούζο και δυόσμο, κριθαρώτο με σουπιές μαγειρεμένο στο μελάνι τους, με φρέσκα ντοματίνια, αλλά και ολόφρεσκα ψαράκια τηγανητά ή ψητά.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 210 9414888

 

26. Μαριάνο
Ένας καινούργιος, λιτός χώρος, τόπος συνάντησης καλών φίλων που με αφορμή το τσίπουρο και τους θαλασσινούς μεζέδες του θα ανταλλάξουν απόψεις και θα ανασύρουν όμορφες αναμνήσεις. Οι φίλοι των αποσταγμάτων θα βρουν μια εκλεκτή ποικιλία από δώδεκα ετικέτες που θα σμίξουν με τους εκλεκτούς μεζέδες. Εδώ θα εκτιμήσετε τον μαριναρισμένο γαύρο με τζίντζερ και φύλλα μαϊντανού, τη λακέρδα φτιαγμένη από φρέσκια παλαμίδα, ψίχα καβουριού με αρωματισμένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Αγίου Γεωργίου 59, Χαλάνδρι, 210 6824224

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO

 

27. Το 25αράκι
Εδώ πρωταγωνιστούν τα καλοδιαλεγμένα, φρέσκα υλικά. Ψάρια με ελληνική καταγωγή που μοσχοβολούν θάλασσα. Ο Βασίλης τιμά την καλή πρώτη ύλη και το ανακαλύπτεις στους παραδοσιακούς μεζέδες όπως ο γαύρος μαρινάτος, οι γαρίδες σαγανάκι και το χταποδάκι ψητό. Το καλό χέρι του σεφ φαίνεται και στα πιο δημιουργικά πιάτα όπως το εξαιρετικό ταρτάρ ροφού με τραγανά σπαράγγια, σχοινόπρασο και ευωδιαστό μοσχολέμονο και το λαυράκι γεμιστό με φρέσκο κρεμμυδάκι και φινόκιο που συνοδεύεται με πουρέ πατάτας, σπαράγγια και λαδολέμονο.

Αρτέμιδος 3 & Αγ. Ιωάννου 3, πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8944112

 

28. Balena
Μια φάλαινα (balena στα ιταλικά) προσάραξε στα Β.Π. Γι' αυτό φρόντισε ο Tάσος Χατζηθανασίου, με εστιατορική εμπειρία σε πειραιώτικα στέκια, που έστησε έναν κομψό χώρο με κουζίνα διεθνών προεκτάσεων που υμνεί το ψάρι. Στο μενού φιγουράρουν το σεβίτσε τσιπούρας με ελαιόλαδο, αρωματισμένο με μοσχολέμονο και τραγανό κρίταμο, το ριζότο με θαλασσινά και τρούφα αλλά και η φρέσκια σφυρίδα.

Χαρ. Τρικούπη 101, Κηφισιά, 210 8018478

29. Βαρκούλες
Οι Βαρκούλες προσφέρουν θαλασσινούς μεζέδες που συντροφεύουν τσίπουρο και ούζο. Στο μενού θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, από λακέρδα πολίτικη, γαριδάκι συμιακό και χταποδοκεφτέδες μέχρι ταρτάρ τόνου με κρούστα πιπεριών και αλατιού. Από τα δίχτυα τα ψάρια μπαίνουν ολόφρεσκα στη θράκα, από κολιό και παλαμίδα μέχρι φαγκρί και συναγρίδα. Και όλα αυτά σε ένα όμορφο και φροντισμένο περιβάλλον, με θαλασσινές διακοσμητικές πινελιές.

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία, 213 0358767

 

31 εστιατόρια της Αθήνας που ειδικεύονται στο ψάρι Facebook Twitter
Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO


30. Ιθάκη θαλασσινές γεύσεις
Άρωμα ιωδίου τρυπάει τα ρουθούνια μόλις έρθει στο τραπέζι η αχινοσαλάτα. Η αθερίνα βγαίνει τραγανή από το τηγάνι και την τσιμπολογάς με το χέρι. Το ίδιο νόστιμα και ζουμερά είναι και τα χρυσοκόκκινα μπαρμπουνάκια. Το καινούργιο ψαρομάγαζο «Ιθάκη θαλασσινές γεύσεις» υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το όνομά του. Ο χώρος του, γοητευτικός, θυμίζει καράβι που άραξε... στη Νέα Κηφισιά.

Ιλισίων 13, Νέα Κηφισιά, 210 6254297

31. Τριαντάφυλλος
Για αυθεντικό τσιμπολόγημα στο κέντρο της Αθήνας θα πας καρφί στον Τριαντάφυλλο, μια μικρή ταβέρνα με τραπεζάκια στη στοά της οδού Λέκκα. Ψαράκια που σου μιλάνε απευθείας από τον Σαρωνικό, σαρδελίτσα γεμιστή με μαϊντανό και ψημένη ιδανικά στα κάρβουνα, τηγανητό θράψαλο, γαριδάκι συμιακό, χόρτα εποχής και γαύρος που τρώγεται σαν στραγάλι. Κλασική αξία.

Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

 

3

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

σχόλια

3 σχόλια
Με το ψαρι ειμαι τρελος... εχω παει σε αρκετα απο αυτα με πολλες φορες στο ΔΟυραμπεη και Μαργαρω ...καποτε εδινα 400-500 ευρω το μηνα 2 φορες την εβδομαδα πηγαινα.... τωρα 5 φορες το μηνα και παμε για 4 ...