+ το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Η δέσμευση είναι τεράστια υπόθεση, Κριοί, γι’ αυτό πρέπει να είστε σίγουροι ότι την έχετε ανάγκη, προτού προβείτε σ’ αυτήν. Η συγκυρία σας φέρνει ενώπιον ενός σκληρού διλήμματος και η αλήθεια είναι ότι το άτομο που μονοπωλεί το ερωτικό σας ενδιαφέρον δεν διευκολύνει καθόλου την κατάσταση. Η αβεβαιότητά σας συγκρούεται με τη σιγουριά του, γεγονός που σημαίνει πως τώρα καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα, χωρίς να έχετε πολυσκεφτεί ποιο απ’ όλα σας συμφέρει περισσότερο. Ο Κρόνος σας εξασφαλίζει λίγο χρόνο προκειμένου να κατασταλάξετε, αλλά κι εσείς δεν πρέπει να εκμεταλλευτείτε την υπομονή και την αγωνία εκείνου που περιμένει μία σας απάντηση διακαώς. Τα επαγγελματικά σας ακολουθούν ανοδική πορεία αυτές τις μέρες, ενώ οι συναδελφικές σας σχέσεις βελτιώνονται σημαντικά. Εμπιστευτείτε την κρίση των Τοξοτών, ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία.

 

Ταύρος

Επιτέλους, Ταύροι, το τοπίο των ερωτικών σας ξεκαθαρίζει απολύτως και οι προθέσεις κάθε πλευράς διαγράφονται πιο ευκρινώς από ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος να βολιδοσκοπείτε και να περιμένετε κάποιο άλλο σημάδι για να κάνετε τη μεγάλη κίνηση που σχεδιάζετε εδώ και καιρό. Να είστε σίγουροι πως αν προσεγγίσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει τώρα, θα λάβετε απάντηση κατευθείαν, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως οι βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις είναι αυτές που πρέπει να προτιμήσετε, ειδικά γι’ αυτή την περίοδο που ο Δίας σας δίνει απλόχερα τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε με προσοχή και λεπτομέρεια ορισμένα ζητήματα που σας προβλημάτισαν αρκετά στο πρόσφατο παρελθόν (κυρίως σχετικά με φιλικές και οικογενειακές σχέσεις). Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, μη φοβηθείτε να επενδύσετε σε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, ακόμα κι αν οι περισσότεροι το βλέπουν με αμφιβολία και επιφύλαξη.

 

Δίδυμος

Αυτές τις μέρες, Δίδυμοι, το πρωταρχικό σας μέλημα θα είναι να ξεφύγετε από την υπερβολή και την επιπολαιότητα που σας μαστίζουν. Η λύση σε ένα πρόβλημα της ερωτικής σας σχέσης δεν είναι ούτε η φυγή ούτε η έκρηξη. Έχετε την ικανότητα να βάλετε τις διαφορές σας κάτω και να τις συζητήσετε διεξοδικά – το ιστορικό σας άλλωστε, αποδεικνύει πως, όταν θέλετε, μπορείτε να κάνετε επικοινωνιακά θαύματα. Το θέμα είναι αν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχετε τη διάθεση να σταθμίσετε το συμφέρον σας προσεκτικά. Όποια κι αν είναι η απόφασή σας, θυμηθείτε ότι δεν είναι μόνο τα δικά σας συναισθήματα που διακυβεύονται. Στο σκέλος των επαγγελματικών, ο Άρης σας χαρίζει την αποφασιστικότητα που χρειάζεστε για να διευθετήσετε οριστικά μια μακροχρόνια παρεξήγηση, με απώτερο σκοπό να εξελιχθείτε ως άνθρωποι, αλλά κυρίως ως επαγγελματίες. Προσοχή στις καταναλωτικές σας σπατάλες.

 

Καρκίνος

Τα αισθηματικά σας βρίσκονται σε μεταβατική φάση αυτή την περίοδο, επομένως μην έχετε την απαίτηση από τον εαυτό σας, αλλά και απ’ όσους σχετίζονται μαζί σας ερωτικά, να φανούν πλήρως κατασταλαγμένοι. Διανύετε περίοδο πειραματισμού και περισυλλογής, γεγονός που σημαίνει ότι η ρευστότητα είναι απολύτως φυσιολογική για εσάς τώρα. Δώστε στη ζωή σας τον χρόνο που χρειάζεται για να λάβει τη μορφή για την οποία προορίζεται. Οι μακροχρόνιες φιλίες σας θα αποτελέσουν, αυτή την εβδομάδα, το πιο δυνατό σας στήριγμα, διαψεύδοντας τα απαισιόδοξα σενάρια που είχατε πλάσει σχετικά με την επιβίωσή τους. Η χημεία σας με τους Παρθένους είναι υπερβολικά έντονη για να αγνοηθεί, τόσο σε ερωτικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Εξερευνήστε την άφοβα, αλλά μην προβείτε σε δεσμεύσεις που στην πραγματικότητα δεν εννοείτε. Πρόοδος στα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας ζητήματα.

 

Λέων

Μια υποχρέωση που αναβάλλατε ξανά και ξανά στο παρελθόν επανέρχεται στην επικαιρότητα, αλλά αυτήν τη φορά δεν σας αφήνει περιθώριο να την παραμελήσετε. Η συγκυρία σας προτρέπει να διακρίνετε επιτέλους τη δουλειά από τη διασκέδαση, δίνοντας προβάδισμα στην πρώτη, τουλάχιστον για την παρούσα φάση. Ο ανταγωνισμός σε επαγγελματικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα έντονος τώρα, αλλά, χωρίς καμία αμφιβολία, έχετε όλα τα εφόδια για να ξεχωρίσετε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αποφύγετε τις άμεσες συγκρούσεις, ειδικά αν ο ανταγωνιστής σας είναι Κριός. Κρατήστε τα χαρτιά σας κρυφά και, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για να τα φανερώσετε, θα είστε οι πρώτοι που θα το καταλάβετε. Η Αφροδίτη εντείνει την ερωτική πολιορκία, αλλά η προσέγγιση κατά πρόσωπο θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν σας συμφέρει να δημιουργήσετε περισσότερες προσδοκίες απ’ όσες θέλετε να εκπληρώσετε.

 

Παρθένος

Οι φιλικές σας σχέσεις μπλέκονται με τις ερωτικές κατά τρόπο που κανείς από το περιβάλλον σας δεν είχε προβλέψει. Το μεγάλο στοίχημα της εβδομάδας θα είναι να κατασταλάξετε επιτέλους ως προς τα συναισθήματά σας και να πάρετε μερικές γενναίες αποφάσεις για το μέλλον ορισμένων από τις σημαντικότερες σχέσεις σας. Οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ζωή σας με αντικειμενικότητα, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να τους εμπιστευτείτε όσο κανέναν άλλο. Έχετε κατά νου, βέβαια, πως όταν η λογική συγκρούεται με το συναίσθημα, μόνο το ένστικτό σας μπορεί να δώσει τη μέση λύση. Ένα απρόοπτο περιστατικό στον εργασιακό σας χώρο θα σας κινητοποιήσει άμεσα για να λάβετε δράση πάνω σε ένα ζήτημα που είχατε αφήσει για καιρό στον πάγο. Οι νικητές κρίνονται στις λεπτομέρειες, Παρθένοι.

 

Ζυγός

Είτε σας αρέσει είτε όχι, κάποια πρόσωπα είναι εμπειρότερα από σας και μόνο καλό θα σας κάνει να τα εμπιστευτείτε, Ζυγοί. Για πολύ καιρό σηκώνατε συστηματικά στις πλάτες σας ένα δυσβάσταχτο φορτίο (κυρίως στον τομέα των επαγγελματικών), θεωρώντας πως αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος να αγγίξετε την επιτυχία που ονειρεύεστε. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Ευτυχώς, η Αφροδίτη σας βοηθάει τώρα να καταλάβετε τα θετικά στοιχεία της συνεργασίας και να επιδιώξετε τη σύμπραξη που σας συμφέρει, προκειμένου να ξεχωρίσετε για τις ικανότητές σας με άμεσο τρόπο. Τα ερωτικά σας ξεφεύγουν απ’ τη στασιμότητα των τελευταίων ημερών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα εξελιχθούν ιδανικά. Πειραματιστείτε περισσότερο, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις σας σε καταστάσεις που μέχρι πρότινος φοβόσασταν. Έχετε μεγαλύτερες αντοχές απ’ ό,τι νομίζετε και τώρα ήρθε η στιγμή να το συνειδητοποιήσετε.

 

Σκορπιός

Το σημάδι που περιμένατε για να κάνετε κίνηση προς το άτομο που σας έλκει ερωτικά είναι τώρα πιο ευδιάκριτο από ποτέ. Οι δικαιολογίες τελείωσαν, Σκορπιοί, το μόνο που σας χωρίζει πια απ’ τον στόχο σας είναι ο παράλογος φόβος. Ακολουθήστε τη συμβουλή ενός στενού σας φίλου και βάλτε στην άκρη τον εγωισμό σας, έστω και για λίγο. Αρκετά με την άμυνα – καιρός να προχωρήσετε στην επίθεση, και ο χρόνος θα δείξει αν και κατά πόσο κάνατε καλά. Ο Δίας βελτιώνει αισθητά τις συνθήκες εργασίας σας, αποκαθιστώντας παράλληλα τις σχέσεις σας με μερικά πρόσωπα εξουσίας, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να προωθήσετε μια παράτολμη ιδέα όμως. Καλύτερα να κρατήσετε χαμηλό προφίλ, μέχρι οι συνθήκες να ωριμάσουν όσο χρειάζεται. Σε επικίνδυνο μονοπάτι η σχέση σας με τους Τοξότες. Προσπαθήστε να τους κρατήσετε σε μια λογική απόσταση προς το παρόν.

 

Τοξότης

Η υπομονή δεν είναι το φόρτε σας αυτή την εβδομάδα, επομένως είναι αυτονόητο ότι οι διάφορες καθυστερήσεις θα σας προκαλέσουν έντονο εκνευρισμό. Βασιστείτε στα σίγουρα χαρτιά σας και μην προβείτε σε παρακινδυνευμένες κινήσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας. Η αλλαγή χρειάζεται χρόνο, τον οποίο δεν διαθέτετε, άρα καλό θα ήταν να συμφιλιωθείτε με την πραγματικότητά σας και να αφήσετε τα νέα εγχειρήματα για αργότερα. Οι Υδροχόοι σας ασκούν πρωτόγνωρη έλξη σε αισθηματικό και εγκεφαλικό επίπεδο, αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίσετε με επιφύλαξη, τουλάχιστον μέχρι να σας αποκαλύψουν τις προθέσεις τους σε όλο τους το εύρος. Θετικές οι εξελίξεις στα επαγγελματικά σας, καθώς ο Άρης σας απαλλάσσει από ένα μεγάλο πρόβλημα και σας γλιτώνει από μια πολύ δύσκολη θέση. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο και τον χώρο που σας δίνονται για να αποκαταστήσετε τη σχέση σας με μερικούς σημαντικούς συναδέλφους.

 

Αιγόκερως

Ο Άρης διαταράσσει τις φιλικές σας σχέσεις και φέρνει στην επιφάνεια μερικά διαπροσωπικά ζητήματα που είχατε σχεδόν ξεχάσει. Πέρα από τη δυσαρέσκεια που ενδέχεται να σας προκαλέσει αυτή η εξέλιξη, εσείς οφείλετε να την αξιοποιήσετε όπως σας συμφέρει, διεκπεραιώνοντας δηλαδή όλες τις εκκρεμότητες που σας συνδέουν με ένα άχαρο παρελθόν. Εμπιστευτείτε την κρίση ενός προσώπου νεότερου σε ηλικία, που όμως δείχνει να κατέχει ένα σημαντικό θέμα καλύτερα απ’ ό,τι εσείς. Μην αφήσετε τον συντηρητισμό ορισμένων να σας επηρεάσει σε βάθος, γιατί μακροπρόθεσμα θα το μετανιώσετε. Σταθερότητα στα ερωτικά σας, η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα των κοπιαστικών προσπαθειών που καταβάλλατε το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση. Διαφυλάξτε τη σχέση σας από παρεμβάσεις τρίτων, άμεσες ή έμμεσες, γιατί όσο σημαντικό είναι αυτό που χτίσατε άλλο τόσο εύθραυστο μπορεί να αποδειχτεί από δω και πέρα.

 

Υδροχόος

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε μια νέα επαγγελματική ευκαιρία, όσο αισιόδοξα κι αν είναι τα αισθήματά σας απέναντί της. Κρατήστε μικρό καλάθι για την ώρα και μην αφήσετε τα μυαλά σας να πάρουν αέρα, μέχρι τουλάχιστον να έχετε κάποια απτή απόδειξη ότι το σχέδιό σας θα ευδοκιμήσει. Σε θετική τροχιά τα ερωτικά σας αυτή την εβδομάδα, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στη θετική συμβολή των Σκορπιών. Μη βασιστείτε πλήρως στην βοήθεια των άλλων –κάτι τέτοιο άλλωστε θα οδηγούσε σε μια επίφοβη εξάρτηση–, αλλά αξιοποιήστε την, παραμερίζοντας τον εγωισμό σας. Οι συγκρούσεις στο οικογενειακό περιβάλλον είναι αναπόφευκτες τώρα, οπότε είναι μάταιο να κατηγορείτε τον εαυτό σας για κάτι που δεν μπορεί να ελέγξετε. Φροντίστε να αναδείξετε εγκαίρως κάθε προβληματικό θέμα, για να επιλυθεί συναινετικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Ιχθύς

Η υπομονή και οι αντοχές σας απέναντι σε έναν εραστή που συνηθίζει να παίζει με τα συναισθήματά σας έχουν φτάσει στο τέλος τους. Μην πιεστείτε άλλο για να συντηρήσετε μια κατάσταση που δεν σας συμφέρει, απλώς για λόγους παράδοσης. Καιρός να φέρετε το πρόσωπο που σας απασχολεί ερωτικά αντιμέτωπο με τη νέα σας πραγματικότητα, χωρίς να του αφήσετε περιθώριο να σας τουμπάρει. Η Αφροδίτη σας δίνει όλα τα εφόδια να διεκδικήσετε έναν πιο ενεργητικό ρόλο στην ερωτική σας ζωή, γεγονός που συμπεριλαμβάνει τόσο τον τομέα των συναισθημάτων όσο και τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. Προσοχή στις επαγγελματικές σας διεκδικήσεις – δεν σας συμφέρει να δημιουργήσετε διενέξεις και έριδες με υψηλά ιστάμενα άτομα. Κρατήστε χαμηλό προφίλ και επιστρατεύστε τη διπλωματικότητά σας μέχρι να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα βαίνουν προς την κατεύθυνση που έχετε στο μυαλό σας. Άνοδος στα οικονομικά.

 

 

 + το καθημερινό STARFAX