Αθήνα   28°C
LIFO

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

Σκηνοθεσία: Νίκος Τζίμας
Πρωταγωνιστούν: Φοίβος Γκικόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Πέτρος Φυσσούν, Άγγελος Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Καζάν, Κώστας Καζάκος, Μάνος Κατράκης, Αιμιλία Υψηλάντη, Σπύρος Καλογήρου, Ανέστης Βλάχος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Κώστας Αρζόγλου

Η τραγική ιστορία του κομμουνιστή αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, που δικάστηκε και εκτελέστηκε για τα ιδανικά του μετά τον πόλεμο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

Στον αντίποδα του εθνικά ορθού, τηλεοπτικού Άγνωστου Πολέμου του Φώσκολου, η ενωμένη αριστερά των ηθοποιών και λοιπών υψηλών συντελεστών απάντησε με τον κινηματογραφικό Άνθρωπο με το Γαρύφαλλο, που γύρισε ο Νίκος Τζίμας το 1980 και προσέλκυσε 500 χιλιάδες θεατές, ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής.

Η στρατευμένη αυτή ταινία κρατάει ένα αφηγηματικό προφίλ που την καθιστά λαϊκή και προσβάσιμη, αλλά το γενικότερο καλλιτεχνικό επίπεδο δεν της επιτρέπει να ξεπεράσει τη μετριότητα, και να γίνει άξια αναφοράς στο χρόνο.

18.6.2009
 
Facebook Twitter Google Bookmarks
 
Κανονικό μέγεθος σώματος κειμένου Μεγέθυνση σώματος κειμένου +1 Μεγέθυνση σώματος κειμένου +2 
 
Copyright© 2009 ΔΥΟΔΕΚΑ Α.Ε.       Ανάπτυξη εφαρμογής verve VERVE Internet & Open Source Solutions  / Διεύθυνση project FairyNetwork