Ένας άντρας μπορεί πάντα να επέμβει στην οποιαδήποτε σχέση μεταξύ γυναικών***

Ένας άντρας μπορεί πάντα να επέμβει στην οποιαδήποτε σχέση μεταξύ γυναικών*** Facebook Twitter
3

Ένας άντρας μπορεί πάντα να επέμβει στην οποιαδήποτε σχέση μεταξύ γυναικών. Είτε αυτή είνα φιλική, είτε αδερφική, είτε από αυτές τις σχέσεις που κραυγάζουν ότι είναι φιλίες ζωής. Και με το να επέμβει, εννοώ από το να δημιουργήσει μια απλή παρεξήγηση έως και να διαλύσει τελείως την εκάστοτε σχέση. Και εσύ που το αρνείσαι, απλά αρνείσαι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα και επαναπαύεσαι στο να επιτίθεσαι σε αυτούς που τολμούν να δουν κατάματα την αλήθεια. Ασφαλώς όσο πιο δυνατή είναι η σχέση τόσο πιο δύσκολο να εισχωρήσεις σε αυτήν και μερικές φορές φαντάζει πράγματι ακατόρθωτο. Όμως φαντάζει, δεν είναι. Σχεδόν πάντα μία από τις δύο ή και οι δύο ή και οι τρείς αν μιλάμε για παραπάνω άτομα θα αποκρύπτουν κάτι σχετικά με τον εν λόγω άντρα από τις άλλες προφασιζόμενες την έλλειψη σημαντικότητας των γεγονότων, που όμως σιγά σιγά η συσσώρευση αυτών θα οδηγήσει στην αποξένωση των εμπλεκόμενων ατόμων και θα αποδυναμώσει αισθητά τη φιλία τους. Ουσιαστικά οι κοπέλες που επιλέγουν να έχουν αυτή τη συμπεριφορά, επιλέγουν να θυσιάσουν ένα μικρό μέρος της φιλίας που έχουν με τις υπόλοιπες κοπέλες, προκειμένου να κερδίσουν ένα ακόμα μικρότερο κομμάτι από τη φιλία του αγοριού που τις ενδιαφέρει. Όμως η φιλία δεν κατακερματίζεται, δεν χωρίζεται σε μέρη. Δεν μπορείς να είσαι λίγο φίλος με τον άλλο. Είτε είστε φίλοι, είτε όχι. Δεν μπορείς να θυσιάσεις ένα μέρος της, εάν πρώτα δεν την έχεις θυσιάσει ολόκληρη. Εάν στο μυαλό σου δεν την έχεις ήδη υποβιβάσει. Οπότε όταν εσύ προσφέρεσαι να αποχωριστείς ένα μικρό μέρος της φιλίας που έχεις δημιουργήσει με ένα άτομο, ακόμα και εάν δεν το συνειδητοποιείς αμέσως, προδίδεις το ίδιο το άτομο και όλα όσα έχετε μαζί δημιουργήσει.

Η διαφορά είναι πως οι άντρες ξέρουν πότε να σταματήσουν και να εστιάσουν αλλού την προσοχή τους ενώ οι γυναίκες φαίνεται να αδυνατούν να θέσουν τα όρια, και ως εκ τούτου πέφτουν θύματα της γοητείας των αντρών. Και όταν αυτή η γοητεία υπερέχει της φιλίας, τότε είναι που τα πράγματα συναντούν την αρχή του τέλους τους.

Η «πέτρα του σκανδάλου» δε χρειάζεται να είναι πάντα κάποιος ερωτικός σύντροφος. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις κατά πλειοψηφία οι σχέσεις των γυναικών «χαλάνε» λόγω κάποιου ερωτικού συντρόφου, πολλές φορές αρκεί και ένας απλός φίλος για να το καταφέρει. Και αυτό, γιατί οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να διαχειριστούν την προσοχή που τυχόν λαμβάνουν από το αντίθετο φύλο, με αποτέλεσμα να την υπερεκτιμούν, ενώ ταυτόχρονα να υποβιβάζουν τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις τους με το ίδιο φύλο. Αρκετές είναι οι φορές που θα έχει τύχει να ακούσεις για μια φιλία που τελείωσε άδοξα, μια φιλία που μέτραγε χρόνια ολόκληρα, μια φιλία που νόμιζες ότι ποτέ δεν θα χαλάσει κιόμως χάλασε. Και όταν μαθαίνεις πως πρωταγωνιστής σε αυτό το φιάσκο είναι ένας άντρας, πέφτεις απ' τα σύννεφα. Γιατί φανταζόσουν πως θα χρειαζόταν κάτι πιο τρανταχτό για να μπει ανάμεσά τους, κάτι ίσως περισσότερο αληθοφανές. Όμως τα πράγματα είναι απλά, όσο και αν προσπαθούμε να τα περιπλέκουμε. Οι γυναίκες πάντα θα τρέχουν πίσω από τους άντρες, όπως και οι άντρες πάντα θα τρέχουν πίσω από τις γυναίκες, όσο δύσκολοι ή απρόσιτοι και να παρουσιάζονται. Η διαφορά εδώ, είναι πως ενώ οι άντρες ξέρουν πότε να σταματήσουν και να εστιάσουν αλλού την προσοχή τους, οι γυναίκες φαίνεται να αδυνατούν να θέσουν τα όρια, και ως εκ τούτου πέφτουν θύματα της γοητείας των αντρών. Και όταν αυτή η γοητεία υπερέχει της φιλίας, τότε είναι που τα πράγματα συναντούν την αρχή του τέλους τους. Καθώς, κανείς δεν πρόκειται να μείνει σε μια σχέση, είτε αυτή είναι φιλική είτε ερωτική –πόσο μάλλον στην πρώτη που δεν υπάρχει ο έρωτας και το πάθος- όταν αισθάνεται υποτελής, όταν αντιλαμβάνεται πως δεν είναι πλέον προτεραιότητα, όταν θεωρεί πως η παρουσία του δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε, ενώ παράλληλα βλέπει κάποιον, μέχρι τώρα άγνωστο, να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, εκτοπίζοντάς τον.


Βέβαια, οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να διαλυθεί μια φιλία επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, ανάλογα με τη σχέση και τη φύση της κάθε περίπτωσης. Είναι, όμως, γεγονός πως οι άντρες πάντα θα αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο, και ίσως μάλιστα το μεγαλύτερο κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει μια φιλία. Οπότε, αυτό που μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις όσο μπορείς τις σχέσεις σου, είναι να αφήσεις εκτός αυτούς που σπαταλάνε την ενέργεια και το χρόνο σου και να τα διοχετεύσεις αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που τα αξίζουν, έτσι ώστε οι φιλίες σου να είναι τόσο δυνατές, που να αποτρέπουν τους περισσότερους από το να εισβάλλουν σε αυτές. Να τις έχεις εφοδιάσει με τέτοια στοιχεία, ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές, τις οποίες να μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτοί που τις απειλούν. Να έχεις κάνει ότι περνάει απο το χέρι σου, για να μην σκέφτεσαι εκ των υστέρων όσα θα μπορούσες να είχες κάνει. Να μην υπάρχουν «θα» και «αν» που να σε βασανίζουν. Γι' αυτό λοιπόν,καν' τα όλα απ' την αρχή και καν' τα όλα σωστά. Κάνε σχέσεις ανθεκτικές και αληθινές και ας είναι ελάχιστες.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Χμ! Ναι, αλλά μάλλον δεν γνωρίζεις καλά πόσο εύκολα προδίδονται συνήθως και οι κολλητές φιλίες ανδρών για χάρη μιας γυναίκας. Της ίδιας γυναίκας! Και δεν μιλάω μόνο για μυστικά, αλλά για ενεργητικότερο υποβολιμιαίο σαμποτάρισμα.Το πόσο υπολογίζει τις σχέσεις του και πόσο σωστά τις έχει δομήσει, όπως ορθώς επισημαίνεις στο τέλος, είναι θεωρώ συμπεριφορά ατόμου και όχι φύλου (και επίσης : όχι χρόνου απαραιτήτως!). Και εγώ έβλεπα πολύ "Beverly" αλλά μετά είδα πολλή πραγματική ζωή και κατάλαβα. Οι περιβόητες γερές ανδρικές φιλίες που μπροστά τους ωχριούν οι γυναικείες αποτελούν έναν πολύ πολύ μεγάλο μύθο της πατριαρχίας που έχει σκοπό να υποτιμήσει τη γυναικεία δυναμική, ανεξαρτησία, ήθος και αξιοπρέπεια. Θα σου πρότεινα να τον καταρρίψεις, αντί να τον αναπαράγεις. Η δική μου υποκειμενική αντίληψη, πάλι - που βασίζεται στις εμπειρίες μου - λέει ότι οι ανδρικές φιλίες μπορεί να μη μοιάζουν διαλυμένες μετά από προδοσία (ενώ οι γυναικείες ναι) αλλά συνεχίζονται με σαθρά θεμέλια λόγω βολέματος, συνήθειας και ανδρικής ψευτο-αλληλεγγύης (τον μύθο τον έχουνε χάψει πρώτοι οι άνδρες) - αυτή η πρακτική έχω παρατηρήσει πως είναι λίγο πιο συνήθης στους άνδρες φίλους παρά στις γυναίκες φίλες.