Κρυφοπαντελιδίτσες

Κρυφοπαντελιδίτσες Facebook Twitter
6
Κρυφοπαντελιδίτσες Facebook Twitter
Γουστάρει ξένα, γουστάρει ελληνικά, γουστάρει ''ποιοτικά'' ελληνικά, γουστάρει σκυλάδικα, γουστάρει να τ' ακούει όλα δικαίωμα του είναι. Αλλά από αυτά που έχω δει γύρω μου, από φαν της Μποφίλιου, μέχρι και φαν του Van Buuren, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην ακούει Παντελή Παντελίδη...

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ο καθένας στη ζωή του μπορεί να κάνει ότι θέλει (χωρίς να ενοχλεί τον διπλανό του φυσικά) και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει, γιατί όπως λέει και το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο στο έβδομο κεφάλαιο: μην κρίνετε ίνα μην κριθήτε (οξύμωρο για τις μεθόδους της εκκλησίας αλλά άλλα χρόνια τότε τέλος πάντων).

Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και στην επιλογή της μουσικής που θέλει ν' ακούει ο καθένας. Γουστάρει ξένα, γουστάρει ελληνικά, γουστάρει ''ποιοτικά'' ελληνικά, γουστάρει σκυλάδικα, γουστάρει να τ' ακούει όλα δικαίωμα του είναι. Αλλά από αυτά που έχω δει γύρω μου, από φαν της Μποφίλιου, μέχρι και φαν του Van Buuren, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην ακούει Παντελή Παντελίδη. Ακόμα κι αυτοί που τον κράζουν ασταμάτητα για το ότι είναι διάττων αστήρ, ότι είναι κλάψας, άφωνος κλπ κλπ κλπ, στο αμάξι τους τον ακούνε με πάθος και τραγουδάνε και δυνατά και χαμηλώνουν στο φανάρι για να μην τους δουν.

Σου λέει πως γίνεται να ακούω τόσα χρόνια Σαββόπουλο και Αρβανιτάκη και ξαφνικά να μ'αρέσει το "πες στον άλλον και να πάει να γαμηθεί"; Ντροπή. Τι θα πει ο κύκλος μου;;;

Υπάρχει η κλίκα των ''ποιοτικών'' που δεν παραδέχεται σε καμία περίπτωση μια καλή προσπάθεια ενός τραγουδιστή. Το γιατί δεν το κατάλαβα ποτέ. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για παράδειγμα είχε δηλώσει για τον Παντελίδη ότι είναι επιτηδευμένος. Τι φοβάται μη του πάρει τη δουλειά; Όπως και ο Ζαχαράτος που η κρίση του για τον Παντελίδη φτάνει μέχρι το αν έχει παραπάνω κιλά ή αν έχει περίεργο βλέμμα. Μ' αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι τραβάνε ένα ζόρι και οι ''καταξιωμένοι'' όταν βλέπουν έναν τραγουδιστή να τον γουστάρει τόσο ο κόσμος μέσα σε δυο χρόνια, ενώ εκείνοι άργησαν αρκετά.

Από την άλλη, μεγάλο ζόρι τραβάει και το κοινό. Σου λέει πως γίνεται να ακούω τόσα χρόνια Σαββόπουλο και Αρβανιτάκη και ξαφνικά να μ'αρέσει το "πες στον άλλον και να πάει να γαμηθεί";;;; Ντροπή. Τι θα πει ο κύκλος μου;;; Τι να κάνεις; Συμβαίνουν κι αυτά. Αλλάζουν οι εποχές και ο Παντελίδης έχει αγγίξει πολύ κόσμο και κόσμο που δεν περίμενα ποτέ.

Καλή συνέχεια στο αγόρι αυτό λοιπόν στην καλλιτεχνική του διαδρομή και, ταιριάζουν δεν ταιριάζουν τα μουσικά μας ακούσματα με την μουσική του, το καπέλο οφείλουμε να του το βγάλουμε.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ρε αι από κει με τον σαχλοκλάψουρα που θα μας προσβάλεις έτσι.Δεν καταλαβαίνω τι σοι ακουσματα είναι αυτα.Εκτός ότι είναι σαν να τα έχεις ακούσει 6 δις φορές (δηλαδή τα κάνεις εμετό χωρίς δάκτυλό) πραγματικά είναι τόσο ενοχλητικά όσο οι μύγες που βουίζουν στα αυτιά σου και δεν λέω μόνο για αυτόν αλλά για όλους τους μπλεντεροκλαψομούνηδες "καλλιτέχνες".Και το τι είχε αυτό το πράμα επιτυχία δείχνει κατάντια .
για ποιο λόγο όλα αυτά τα επίθετα;εξάλλου μην το παίρνεις προσωπικά δεν είπε ότι ο celsius ακούει παντελίδη.Μπουζούκια χωρίς παντελή πάντως δεν υφίσταται.