Τα "κλισέ" της φοιτητικής ζωής‏

Τα "κλισέ" της φοιτητικής ζωής‏ Facebook Twitter
Μύθος2: "Φοιτητής θα είσαι, δεν γίνεται να είσαι σε σχέση... τα one night stand θα είναι ατελείωτα".
20

Στο λύκειο όλοι ονειρευόμασταν την στιγμή που θα γινόμασταν φοιτητές. Αυτόματα συνδέαμε αυτή την στιγμή με την ανεξαρτησία και την απελευθέρωση μας από τα "δεσμά" της μέσης ελληνικής οικογένειας. Όλοι θέταμε στόχους και σκαρφιζόμασταν διάφορα σκηνικά τα οποία θα θέλαμε να ζησουμε, καθώς η φοιτητική ζωή είναι o καιρός για τρέλες, σεξ, clubbing, γυμναστική και πνευματική καλλιέργεια ή για άλλους απλά σεξ και clubbing.

Η αλήθεια είναι ότι η ζωή σαν φοιτητής ειναι γαμάτη. Απλά... γαμάτη. Υπάρχει όμως άφθονη δόση υπερβολής όσον αφορά τις παραπάνω επιθυμίες.

#Μύθος1: "Σαν φοιτητής θα τα κάνεις όλα πουτάνα κάθε μα κάθε μέρα..θα γλεντάς σαν να μην υπάρχει αύριο". Ε λοιπόν όχι, δεν θα τα κάνεις όλα πουτάνα κάθε μέρα εκτός αν ο μπαμπάς σου δεν ξέρει τι έχει και εσύ είσαι μανιακός καταναλωτής ενεργειακών ποτών. Η φοιτητική ζωή κοστίζει ενέργεια και χρήμα και είναι και τα δύο πολύτιμα και δυσεύρετα.

 #quote#

#Μύθος2: "Φοιτητής θα είσαι, δεν γίνεται να είσαι σε σχέση... τα one night stand θα είναι ατελείωτα".
Πρώτα από όλα όχι δεν θα είναι ατελείωτα. Ναι, είναι ευκολότερο να κάνεις σεξ από την στιγμή που γνωρίζεις συνεχώς νέους ανθρώπους... αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, η σεξουαλική σου απήχηση δεν θα πολλαπλασιαστεί ξαφνικά επειδη έχεις τον τίτλο του φοιτητή, ούτε θα ξημεροβραδιάζεις σε πάρτι τύπου αμερικάνικα κολλέγια με γυμνόστηθα καλλίγραμμα κορμιά. Και στην τελική ποιος είναι αυτός που είπε οτι οι σπουδές δεν πάνε με σχέση; Δεν γίνεται να αφήνουμε τέτοιου είδους προκαταλήψεις να μας περιορίζουν. Υπάρχουν άπειροι άνθρωποι που σπουδάζουν και είναι μαζί με κάποιον και είναι ευτυχισμένοι. Θα τολμήσω να πω πως είναι πολλοί περισσότεροι από τους πετυχήμενους ορκισμένους φοιτητοεργένηδες.

#Μύθος3: "Τώρα που θα πάω να σπουδάσω έχω σκοπό να ξεκινήσω διατροφή και γυμναστική". Όλοι τα έχουμε πει αυτά. Φυσιολόγικο είναι, θα περάσει, μια φάση είναι... θα την ξεπεράσεις αμέσως με την βοήθεια άφθονης μπύρας και πίτσας. Οπότε όχι, δεν θα μπεις τοοοοσο εύκολα σε πρόγραμμα απλά επειδή θα μένεις μόνος και θα έχεις ελεύθερο χρόνο. Θα το αναβάλλεις ΚΑΙ εσύ και θα λες "από δευτέρα..." όπως ο Κιάμος...

#Μύθος4: "Έχω σκοπό τώρα που θα είμαι χαλαρός να ξεκινήσω να διαβάζω αρχικά Μαρξ, μετά Νίτσε και γένικα να μελετήσω την έννοια της ψυχολογίας όπως την ανέπτυξε ο Φρόυντ και μπλα μπλα". Καλό ειναι σαν φοιτητής να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και το διάβασμα βιβλίων ειναι πνευματική καλλιέργεια. Παρόλα αυτά το λόγικο είναι να ΒΑΡΙΕΣΑΙ. Γιατί πολύ απλά προτιμάς να παίξεις τίτσου, να καπνίσεις κοιτώντας από το παράθυρο μελαγχολικά τον άδειο δρόμο και να ακούσεις τους πρώτους δίσκους των AC/DC. Οπότε ούτε Μαρξ ούτε Φρόυντ.

Γενικά θα καταλάβεις γρήγορα πως σαν φοιτητής θα σ' αρέσει να μην κάνεις τίποτα. Θα γουστάρεις πολλές φορές να μην πας για καφέ, να μην πας για ποτό, να μην πας στη σχολή και να μη γυμναστείς ή διαβάσεις απλά γιατί θες να σαπίσεις βλέποντας την πιο άκυρη αμερικανιά στον υπολογιστή σου και φυσόντας σε κυκλάκια τον καπνό στο ταβάνι σου απολαμβάνοντας ό, τι μαλακία εχεις πάρει από το μίνι μάρκετ της γειτονιάς σου.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ