Τρελή τύπισσα η κολλητή μου…

Τρελή τύπισσα η κολλητή μου… Facebook Twitter
5

Τρελή τύπισσα η κολλητή μου…

Πιάσανε οι ευχές της μάνας μου. Για να της μοιάσω. Πούχε τη Μαρία, μια φίλη καρδιακή  από τα μικράτα τους μέχρι τώρα και γερνούν μαζί.

 

Δούλευα στο ραδιόφωνο, δόκιμη ρεπόρτερ, αδαής ,άμαθη και μικρομάνα, όλες οι αλλαγές στη ζωή μου μαζεμένες να προκαλούν παραζάλη, βουτηγμένη σε ένα κόσμο που έπρεπε να εξερευνήσω ή να πνιγώ μέσα του. Απογευματάκι καλοκαιρινό, επέστρεφα από ρεπορτάζ. Από το διάδρομο που οδηγούσε στο γραφείο των δημοσιογράφων, άκουσα φωνές και τρανταχτά γέλια. Ήμουν πολύ κουρασμένη, έπρεπε να ετοιμάσω τα αυριανά, είχα και την έννοια μου στο σπίτι, λαχταρούσα λίγη ησυχία. Πέταξα ένα πακέτο αποκόμματα εφημερίδων και δυο κασέτες στο τραπέζι, χύθηκα  σε μια καρέκλα και παρατηρούσα χωρίς υπομονή, το πηγαδάκι που προκαλούσε όλη αυτή  τη φασαρία. Έξι – εφτά συνάδελφοι, δόκιμοι και αυτοί, γύρω από το άδειο γραφείο του αρχισυντάκτη, όπου τώρα, είχε στρογγυλοκαθίσει πάνω του, μια καινούρια ξανθιά. «Νέο φρούτο», σκέφτηκα καλοσυνάτα. Ήταν ντυμένη με ένα ολόλευκο εφαρμοστό παντελόνι, λευκό λινό πουκάμισο, χαμηλά παπούτσια και ένα ζευγάρι φουσκίτσες για σκουλαρίκια. Είχε ένα κορμί  λαμπάδα, η σιχαμένη, με μια πεταχτή κοιλίτσα,  εφήβου που πρόκειται να ρίξει μπόι. Μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια, μύτη άκομψη και δοντάκια πεταχτά, σε ένα πρόσωπό που είχε σχήμα καρδιάς και λαμπερή επιδερμίδα. Τα φρύδια της ήταν σχηματισμένα ψηλά στο μέτωπο που της έδιναν μια έκφραση υπεροψίας. Μιλούσε και γελούσε δυνατά, στρώνοντας διαρκώς με τα χέρια τα κοντά μαλλιά της και ρίχνοντας κλεφτές ματιές γύρω της.  «Σήμερα ήρθε και αμέσως απέκτησε κοινό», μου είπε με ζήλια η διπλανή μου, η χαφιεδίτσα του Διευθυντή. Εξαιτίας της και για να διαχωρίσω τη θέση μου από τη ρουφιάνα,  έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία στην καινούρια. Τελικά, δεν ήταν τόσο αντιπαθητική.

 

Σύντομα δουλέψαμε μαζί και αρχίσαμε να παρατηρούμε η μία την άλλη. Στην αρχή με καχυποψία, μετά με περιέργεια , ύστερα με καμάρι. Ήταν τότε που γίναμε φίλες. Τότε που κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.  Τότε που ταυτιστήκαμε τόσο, που δεν μας έδιναν εκπομπή αν δεν την παρουσιάζαμε μαζί. Που δεν καλούσαν πουθενά  τη μία χωρίς την άλλη. Που ότι αφορούσε τη μία, αφορούσε αυτονόητα και την άλλη. Που πολλοί μπέρδευαν τα ονόματά μας, τις φωνές μας μέχρι που κάποιοι, ενώ είχαν συναντήσει εμένα, νόμιζαν ότι είχαν συναντήσει εκείνη. Κι όμως, δεν μοιάζουμε. Είμαστε τόσο όμοιες , όσο και διαφορετικές.

 

Η κολλητή μου, μπορεί να μην σε κερδίσει από την πρώτη γνωριμία. Μπορεί και να σε ενθουσιάσει αμέσως. Αν δεν έχει τα κέφια της ή δεν της αρέσει ο συνομιλητής της, είναι αδύνατον να υποκριθεί και γίνεται ξινή σαν το λεμόνι. «Γλύκανε», της λέω κρυφά αν χρειαστεί, με μια σκουντιά στον ώμο, σαν την ξαδέλφη της Καρέζη. Περπατάει αυτάρεσκα σαν χορεύτρια στη σκηνή, κορδώνοντας το στήθος και τονίζοντας το φημισμένο της ποπό. Γουρλώνει τα μάτια και  δηλώνει ότι είναι «και του σαλονιού και του λιμανιού» όταν πρέπει να ανοίξει το κουτί με όλες τις βρισιές που ξέρει για να εκδηλώσει την οργή της, προειδοποιώντας: «Άντε, να μην τα πάρω τώρα!». Την κυνηγάω για να μην την κόψει το λεωφορείο καθώς διασχίζει το δρόμο, 20 μέτρα από τη διάβαση και απαντάει: «Aυτός να προσέχει!». Βγαίνοντας από το σπίτι κοιτάζεται στον καθρέφτη και λέει: «φτου σου, κοπελάρα μου». Η ψωνάρα…

 

Αυτός ο σίφουνας, ο ορμητικός καταρράκτης, ο τσαμπουκάς, κλαίει με λυγμούς όταν βλέπει ελληνικές ταινίες, αμερικάνικες, κινέζικες, τούρκικες, όσο γελοίες και αν είναι, αρκεί να κλαίει και κάποιος άλλος στην οθόνη. Όταν γελάμε με το σωρό από τα μουσκεμένα χαρτομάντηλα γύρω της, λέει: «Είστε μαλάκες» και συνεχίζει να κλαίει. Λέει την καλημέρα με πλατύ χαμόγελο, σαν ευχή και όχι σαν χαιρετισμό. Σε αγκαλιάζει σφιχτά για να σου δείξει ότι χαίρεται που σε βλέπει. Μιλάει γελαστά στους ζητιάνους. Λατρεύει τη Σίφνο, την πατρίδα της και την καλωσορίζει όλο το νησί. Της αρέσει το καλό φαγητό και πάντα απελευθερώνει ένα κουμπί στο ρούχο της, για να το απολαύσει. Μαγειρεύει για 30 άτομα, φτιάχνει μουσακά αλλά δεν ξέρει να κόψει το ψωμί σε φέτες. Η έκφρασή της όταν ακούσει τη λέξη ποντίκι, είναι… όλα τα λεφτά. Πιστεύει στο μάτι, ξεματιάζεται συχνά και φτύνει κι εμάς καλού κακού. Καμαρώνει για τα βαφτιστήρια της και αυτά για κείνη. Πόσα είναι, δε θυμάμαι πια. Εδώ και χρόνια συγκεντρώνει ρούχα, παιχνίδια και λιχουδιές για να τα πάει μες το καταχείμωνο, στα παιδιά ενός εξαθλιωμένου χωριού του Κοσσόβου, ανά χρώμα και νούμερο,  με τα ονόματά τους στα πακέτα. Σαν τον Άγιο Βασίλη την περιμένουν τα πιτσιρίκια. Αν ακούσει για συνάδελφο που έχει ανάγκη από χρήματα, έχει τον τρόπο της. Κάνει μια βόλτα στα γραφεία και ξηλώνει τους υπόλοιπους. Πιστεύει στο Θεό και είναι ευγνώμων για τη ζωή της. Λέει και εννοεί το ευχαριστώ και τη συγγνώμη. Φροντίζει τη μητέρα της με αφοσίωση και υπομονή. Νοιάζεται πιστά για συγγενείς και φίλους που νοιώθει ότι πρέπει να προστατεύσει. Μένει άγρυπνη με τα προβλήματα των άλλων, που γίνονται δικά της. Το σπίτι της είναι ανοιχτό για όλους, γεμάτο από αντικείμενα που φέρνει από τα ταξίδια της. Ονειρεύεται να γυρίσει όλο τον κόσμο.  

 

Αυτή η τρελή τύπισσα,  είναι σαν ανοιχτό βιβλίο. Λέει και κάνει αυτό που θέλει και πιστεύει, χωρίς να τη νοιάζει η γνώμη του κόσμου. Τίποτα στο μυαλό και την ψυχή της δεν είναι κρυφό, καλυπτόμενο ή υπονοούμενο.  Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο, που είναι αλλεργικός στο ψέμα. Βγάζει καντήλες στο πρόσωπο,  το λαιμό και το στήθος. «Πές το ρε παιδί μου, να ξεμπερδεύουμε», της λέω, «Δεν μπορώ, σου λέω, θα φουντώσω» και μπουμπουνίζει την αλήθεια της, παρά τις ολέθριες συνέπειες, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, το ψέμα εκτιμάται ιδιαίτερα, επειδή δεν είναι αλήθεια.

 

Τις προάλλες στο αυτοκίνητο, μου είπε ξαφνικά: «Νομίζω πως είμαι πουριτανή», με ένα ύφος που ήταν σα να έλεγε: «Νομίζω ότι τελικά θα γίνω Μουσουλμάνα». Ευτυχώς, είχα ήδη παρκάρει. Η διαπίστωση αυτή μας προέκυψε εσχάτως, μετά από πολύωρες συζητήσεις το τελευταίο 10μηνο, για να καταλήξουμε, ευτυχώς, στο συμπέρασμα ότι η κολλητή μου και ο πουριτανισμός είναι μακρινοί συγγενείς εξ αγχιστείας και με κληρονομικές διαφορές. Αν και με μπέρδεψαν οι έννοιες, συμπεράναμε ότι η σύγχυση αφορά ένα ξεχωριστό στοιχείο του χαρακτήρα της. Ότι είναι πιστή στις αρχές της και τίποτα δεν μπορεί να την κάνει να παρεκκλίνει από αυτές. Ακόμα και αν η ίδια υποφέρει υποστηρίζοντας τη γνώμη της, καθώς δεν θα είναι αποδεκτή από τους άλλους, εκείνη θα επιμένει, καταλήγοντας:  «Αυτό πιστεύω, αυτή είμαι και σε όποιον αρέσω».

Αυτή είναι η κολλητή μου. Ένας βαθιά και ουσιαστικά καλός, γενναιόδωρος  άνθρωπος, χωρίς υποκριτικά στολίδια, που αγαπάει χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες. Της χρωστάω πολλά. Με έμαθε να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι αισιόδοξη, να εκφράζω τους φόβους μου και κείνη να τους ξορκίζει. Με υποστηρίζει, με μαλώνει, με ενθαρρύνει. Ο άντρας της δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του μακριά από αυτήν. Ούτε κι εγώ. Σήμερα, είναι τα γενέθλιά της. Ευχηθείτε μου να τη χαίρομαι. 

 

Πσσσστ! φιλενάδα, αν κλαις ήδη, να ξέρεις ότι έχει πρηστεί η μύτη σου.                             Δες τώρα, τι σκέφτηκα. Αν έπρεπε να επιλέξω σκηνές απ’ τη ζωή μας για να τις ξαναδώ, να μερικές που θα διάλεγα:

Τη μέρα που σου είπα ότι ζήτησα δανεικά από κάποιον άλλο και όχι από σένα για να μη σε επιβαρύνω, έβαλες τα κλάματα, με έβρισες οργισμένη επί 10 λεπτά, έτρεξες στην τράπεζα και γύρισες πίσω με τα λεφτά, πάλι κλαίγοντας γιατί με στενοχώρησες.

Τα γέλια μας στο μαιευτήριο, όταν είδαμε ότι ο μικρός μου γιος έχει το ίδιο μικρούλικο καρουμπαλάκι με σένα στο δεξί του αυτί.

 

Τα πρωινά στη Ρώμη που μας ξυπνούσες τραγουδώντας: «Πάμε κοπέλες, ελάτε , πάμε για τρέλες» και σου πετούσαμε μαξιλάρια.

Το βράδυ που ξέσπασες, εξαντλημένη από την κούραση στην καινούρια δουλειά, σου είπα δυο λόγια και απάντησες σα μικρό παιδί: «Εντάξει, αυτό θα κάνω». Ανακουφίστηκα τότε, γιατί νόμιζα ότι δεν μου τηλεφωνούσες συχνά επειδή με είχες ξεχάσει.

Το εστιατόριο στο Στρασβούργο, που δεν ξέραμε τι παραγγείλαμε και ο σερβιτόρος με το παπιγιόν μας έφερε ένα πιάτο με έξι μεγάλα λουκάνικα και ένα με αμελέτητα. Κυρίες!

Τη στιγμή που το πούλμαν που μας μετέφερε στο αεροδρόμιο, γεμάτο με παράγοντες και στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, έγδαρε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στη στροφή και φώναξες: Του γ@....  τα φ@...... ! Από τα γέλια, πόνεσαν τα παΐδια μας.

Τα σλάλομ με το αυτοκίνητο νυχτιάτικα, στην Κούβα, για να αποφύγουμε τα καβουράκια που είχαν βγει στην εθνική οδό.

Τη στιγμή που, αργοπορημένη όπως πάντα,  σε βλέπουμε να πηδάς με τη βαλίτσα στο πλοίο, ενώ έχουν ήδη  λύσει τους κάβους.

Το γάμο σου, με τον άντρα της ζωής σου. Ένας φίλος μας, είπε τότε, ότι ήμουν η πιο χαρούμενη φάτσα που είχε δει.

 

Την ορκωμοσία μας στην Πάτρα. Κι εκεί μαζί.

Τις εκπομπές μας στο ραδιόφωνο, στις 6 το πρωί. Και όλες τις άλλες.

Και πόσα ακόμα που δε λέγονται, πόσα που δε χωράνε. Νομίζω ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας άλλη τόση ζωή, για να συγκεντρώσουμε υλικό. Θέματα για να συζητάμε,  γιαγιούλες στις μπερζέρες. Μαράκι μου, σ’ αγαπάω.






 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ως απάντηση στο σχόλιο του κ Poulantza. Κυρίως για τη δική σας ενημέρωση. Στη διακριτική σας ευχέρεια η δημοσιευσή του. Έτσι κι αλλιώς σας ευχαριστώ για την ταλαιπωρία και ελπίζω ότι δεν θα δοθεί συνέχεια.   Δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι το ωραιότερο δώρο των γενεθλίων μου, η έκπληξη που μου επιφύλαξε η "κολλητή" μου  Δώρα Βλάχου με τη δική σας βοήθεια, θα κατέληγε σε αντιπαραθεση με καποιον αναγνώστη της LIFO . Για την αποκατάσταση της αλήθειας (έτσι κι αλλιώς τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια που έλεγε και η γιαγιά μου) θα ήθελα να αναφερθώ στο κείμενο που βασίστηκε ο σχολιαστής Marios Poulantzas. (παντελώς άγνωστός μου).Υποθέτω πως πίσω απο το "φιλοσοφημένο" του επώνυμο κρύβεται καποιος περίεργος συλλέκτης μικροειδήσεων, που πολύ θα ήθελε να μοιάσει στον διανοητή, αλλά απέχει έτη φωτός απο αυτόν. Άλλωστε οι πηγές του, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Λοιπόν, το συγκεκριμένο δημοσίευμα είχε αναρτηθεί στις 3/12/ 201L2 στο blog Mellon.gr ιδιοκτησίας Βασίλη Λαζαρίδη.  Η απάντηση διάψευσης που σας επισυνάπτω με όλα τα στοιχεία και την αλήθεια, είχε σταλεί με εντολή της προέδρου της ΚΟΔΕΠ  και εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Πειραιά κ. Πασχαλίνας Καλαγιά. Ωστόσο δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Δυστυχώς στις μέρες μας είναι γνωστή η τακτική να πετάς λάσπη και στη συνέχεια να μην έχεις το θάρρος να τη μαζέψεις. Δυστυχώς επίσης που αρκεστήκαμε στην τηλεφωνική συγγνώμη του κ. Λαζαρίδη. Που να φανταστεί κανείς ότι μετά απο οκτώ μήνες ο Marios Poulantzas θα είχε κάνει ευαγγέλιο την ανάρτηση του Mellon .gr και μάλιστα θα καταλάβαινε ότι πρόκειται για μας?  Φαίνεται, όσο και αν δεν το έχουμε αντιληφθεί, ότι στον Πειραιά είμαστε πολυ γνωστές. Αλλά η αλήθεια ειναι, ότι στην πόλη μας όλοι είναι γνωστοί. Υπάρχει παρελθόν και μέλλον. Υπάρχουν, όπως παντού, άνθρωποι ψεύτες και υποκριτές, εκβιαστές και απατεώνες. Και άλλοι πάλι εμπνευσμένοι και δημιουργικοί, ευφυείς και πρωτοπόροι, αληθινοί και καθημερινοί. Με τους πρώτους ομολογώ δεν έχουμε ούτε σχέσεις ούτε επαφές. Και αυτό είναι απολύτως σαφές. Κι όσο για τα ταξίδια είναι αλήθεια ότι ταξιδεύω απο τα δεκατέσσερα. Και απο τα δεκαοκτώ μου, όταν πρωτοέπιασα δουλειά, τα πληρώνω  μόνη μου. Κι αργότερα μαζί με τον άντρα μου. Όνειρο ζωής και στόχος μαζί. Αλλά πρέπει να διευκρινίσω ότι δουλεύουμε και οι δύο, δεν κλέβει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος και δεν ζητήσαμε ποτέ δανεικά. Κάνουμε το μεράκι μας και δεν φαντάστηκα ποτέ, ότι κάποτε θα έπρεπε να απολογηθώ γι αυτό.   Κι όσον αφορά στη "φιλανθρωπία" θα είμαι πολύ ξεκάθαρη. Επισκέφθηκα σε ένα απο τα ταξίδια μου το ορεινό χωριό Susitse του  Κοσόβου. Εκατόν πενήντα ψυχές όλοι και όλοι. Κι αναμεσά τους πενήντα παιδιά με σιαγιονάρες και μακώ μπλουζάκια στα  δύο μέτρα χιόνι. Έτσι άρχισα να μαζεύω ρούχα και παιχνίδια. Ποτέ μα ποτέ χρήματα. Κι αυτο δεν αποτελεί φιλανθρωπία αλλά χαρα ζωής και αναμονή για το επόμενο ταξίδι. Για τις επόμενες ζεστές αγκαλιές και τα πλατιά χαμόγελα. Κι αν κάποιους πρέπει να ευχαριστήσω αυτοί έιναι οι φίλοι, οι συγγενείς και πάνω απο όλους οι συνάδελφοι μου  απο το STAR . Που σε κάθε ταξίδι μου έδιναν μεταχειρισμένα ρούχα και παιχνίδια, απ αυτά που δεν χρειάζονταν πια τα δικά τους παιδιά. Χωρίς ουδέποτε να δημοσιοποιηθεί τίποτα. Και έφερνα πίσω, ως ευχαριστώ, παιδικές ζωγραφιές. Και είμαι πολύ περήφανη για αυτούς. Για τους φίλους και τους συναδέλφους μου. Για τα πενήντα πιτσιρίκια, που βλέπω χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνουν και τα καμαρώνω  σαν τα παιδιά που δεν έχω .Αξίες  αδιαμφισβήτητες. Την έχει ακούσει αλήθεια τη λέξη ο κ. Poulantzas? Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανοχή της πολυλογίας μου. Σας στέλνω αυτό το σχόλιο μόνο επειδή εκτιμώ αφάνταστα την προσπάθεια της LIFO. Έτσι κι αλλιώς όπως έλεγε και ο Martin Luther King " για να κάνεις εχθρούς δεν χρειάζεται να κυρήξεις πόλεμο, αρκεί να πεις ανοικτά αυτό που σκέφτεσαι•  Θα μπορούσα βέβαια να κλείσω και  με μια ρήση της γιαγιάς μου , αλλά το αποφεύγω για να μην επιβαρύνω το ποιόν μου. Φιλικά  Μαρία Καραλή ( όνομα και επώνυμο είναι αληθή).  Για δική σας χρήση και ενημέρωση. Δεν θα επιθυμούσα δημοσιοποιησή του. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   ΠΕΙΡΑΙΑ  (ΚΟ.Δ.Ε.Π.)  Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμαδών 11                                              Πειραιάς 10/12/2012Τ. Κ . 185 31 Πειραιάς                    Τηλ  : 210 4101753, 210 4101756FAX : 210 4178595       Κύριε ΛαζαρίδηΣχετικά με ανάρτηση του blog  Mellon.gr  που έχει τίτλο «Δύο δημοσιογράφοι στο ανύπαρκτο γραφείο τύπου της ΚΟΔΕΠΑΠ»  θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αναφέρεστε σε δύο υπάλληλους με σύμβαση  Ι.Δ.Α.Χ. του Δήμου Πειραιά που έχουν τοποθετηθεί στην Πρόνοια, καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες και αμείβονται από το Δήμο χωρίς να επιβαρύνουν ουδόλως την ΚΟ.ΔΕ.Π. σε οικονομικό επίπεδο.Αναφορικά με τα όσα ισχυρίζεστε για την μη έκδοση Δελτίων Τύπου από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.  σας ενημερώνω ότι τα δελτία αποστέλλονται κανονικά σε όλους τους δημοσιογράφους χωρίς καμία εξαίρεση ή αποκλεισμό και ουδέποτε μέχρι σήμερα διατυπώθηκε παράπονο από οποιονδήποτε. Παράλληλα σημειώνω ότι πάντοτε ενημερώνεστε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όλες τις δραστηριότητες μας και υπάρχουν τα αντίστοιχα απεσταλμένα αρχεία.  Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω κατηγορηματικά ότι όσοι μισθοδοτούνται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά- παρά τις αντιξοότητες- προσφέρουν με απόλυτη συνέπεια τις υπηρεσίες τους επί καθημερινής βάσεως.  Λυπάμαι ειλικρινά για την άδικη επίθεση σας τόσο στους συνεργάτες μου, σε μένα προσωπικά όσο και προς την ΚΟ.Δ.Ε.Π. , που σε αυτή την κρίσιμη περίοδο –χωρίς το παραμικρό χρέος προς τρίτους- έχει ένα και μοναδικό στόχο, την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλη μας.     Πασχαλίνα Καλαγιά ΚαραμαλάκουΠρόεδρος ΚΟ.Δ.Ε.Π.
Ευχαριστώ και σας παρακαλώ πολύ να ΜΗΝ το ξαναδιαγράψετε! Η αναφορά και μόνον της πλέον αναξιόπιστης πηγής αυτού του δημοσιεύματος,καθιστά το σχόλιο τόσο γελοίο όσο και επικίνδυνο.Σας υποσχέθηκα, όμως, ότι δε θα καταχραστώ τη φιλοξενία σας και αυτό θα κάνω, από εδώ.
"Το ποιον των 2 κυριων" ? Άφωνη! Πεθαίνω από περιέργεια να μάθω τι πιστεύει ο/η καταγγέλλων/ουσα για... το ποιόν μας. Προφανώς θα ξέρει κάτι που δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς για τους εαυτούς μας, γιατί όπως είναι γνωστό... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Αν και το όνομα με το οποίο εμφανίζεται είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ άγνωστο, θα ήθελα πραγματικά να δημοσιεύσετε τα σχόλιά του/της. Σας υπόσχομαι ότι δεν θα κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σας.[ΑΠΑΝΤ. LIFO: Το σχόλιό του (ενημερώστε μας για να το ξαναδιαγράψουμε) έγραφε:Nα σας πω; με τα δικα μας τα λεφτουδακια κανατε αυτα τα ταξιδακια με την τρελη τυπισσα την κολλητη σας; εχετε το θρασος κ τα γραφετε κιολας... Αυτό και αν είναι από τα πρωτάκουστα! Η ΚΟΔΕΠΑΠ (Πρόεδρος η Λίτσα Καλαγιά, φωτό), διαθέτει σε ένα ανύπαρκτο γραφείο τύπου δύο (2) δημοσιογράφους. Την Μαρία Κάραλη και την Δώρα Βλάχου, που μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκδόσει ούτε ένα δελτίο τύπου. Μπορεί η κα Καλαγιά, να ενημερώσει τους Πειραιώτες, που πληρώνουν τους μισθούς των δημοσιογράφων, με τι ακριβώς ασχολούνται οι πιο πάνω κυρίες; (Η Μαρία Κάραλη, είναι σύζυγος του Γενικού Διευθυντή της «Αλληλεγγύης» στην Αρχιεπισκοπή, Κώστα Δήμτσα). Επίσης, ποιοι άλλοι μισθοδοτούνται από την ΚΟΔΕΠΑΠ, χωρίς να εργάζονται σε αυτήν; Περιμένουμε!!! -ΠΗΓΗ mellon.gr on lne εφημεριδα του Πειραια- ..ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΓΕΡΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ Κ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΣ..
πολύ δημοκρατική φυλλάδα.ΜΠΡΆΒΟ.Ότι σε συμφέρει εγκρίνεις έτσι; αυτά που έγραψα για το ποιον των 2 κυριων πέρασαν στο βρόντο.ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ![ΑΠΑΝΤΗΣΗ LIFO: Ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε τις καταγγελίες σας, όταν όμως μας έχετε πείσει για την ταυτότητά σας (πέρα από ένα όνομα-που μπορεί να είναι ψευδώνυμο)].
Χρόνια της πολλά και να την χαίρεστε (και πως να μην την χαίρεστε άλλωστε αφού συτό που περιγραφείς είναι η ίδια η χαρά της ζωής). Μακάρι να είστε πάντα μαζί και να έχετε μια σούπερ τέλεια ζωή!ΥΓ1: Πολύ ευτυχισμένη με έκανε το κείμενο σου!ΥΓ2: Πάω να τηλεφωνήσω στη δικιά μου κολλήτη, που την έφαγε η άτιμη η ξενιτιά, και να της πω ότι την αγαπάω.