Γιατί αξίζει να ζει κανείς τελικά λες;

Γιατί αξίζει να ζει κανείς τελικά λες; Facebook Twitter
0

Πριν λίγες ημέρες ανέβασα στο instagram αυτό το κειμενάκι!Ανατρίχιασα όταν διάβασα το : «Να είσαι ωραίος ως άνθρωπος, καθαρός μέσα!»

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά το θεώρησα πολύ σημαντικό!Να κοιμάσαι στο τέλος της ημέρας με τη συνείδηση σου καθαρή,γνωρίζοντας πως έκανες ότι καλύτερο μπορούσες!Πως ήσουνα εντάξει!Άλλωστε αυτό είναι και το δικό μου moto για τη ζωή «Καλή καρδία»...

Με αφορμή λοιπόν αυτό το κειμενάκι αποφάσισα να κάνω μια πολύ απλή ερώτηση σε φίλους,γνωστούς,συυγενείς,ανθρώπους που ξέρω πως τον τελευταίο καιρό έχουν ένα κεφάλι γεμάτο με έγνοιες και προβληματισμούς για το τι θα γίνει.Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό στην πολύ απλή ερώτηση:

«Γιατί αξίζει να ζει κανείς τελικά λες;»

Βασιλική,24,Υπεύθυνη λογιστηρίου:

Για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα σου,για να δεις το πρώτο χαμόγελο του παιδιού σου,για να γυρίσεις τον κόσμο,για να ανακαλύψεις είτε μόνος είτε με παρέα την απάντηση της ερώτησης σου!

Ευθύμης,54,έμπορος:

Για να ζεις τον κύκλο της ζωής και ότι αυτό συμπεριλαμβάνει.

Ελένη 23 Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής:

Για να ελπίζεις ότι μπορεί κανείς να βρει ένα φίλο τόσο καλό όσο εσύ για μένα.Αυτό είναι το σημαντικό!Έρωτας,γέλιο,κλάμα,χαρές,γιορτές,ξενύχτια είναι το αλατοπίπερο.Γιατί όταν κλέινουν οι πόρτες μένει μόνο η οικογένεια!Με την έννοια που εσύ κι εγώ σίγουρα καταλαβαίνουμε...

Δέσποινα,25,διακοσμήτρια:

Για να ζεις αυτά που δε θα μπορούσες να ζήσεις! Για να κάνεις τους ανθρώπους γύρω σου να χαμογελούν! Για να ζεις τα όνειρα σου χωρίς φραγμούς κ γιατί! Γιατί η ζωή είναι αστεία... Γεμάτη από μικρούς κ όμορφους πειρασμούς!

Κατερίνα, 54,Οικιακά:

Για να βλέπεις την ομορφιά στα μάτια των παιδιών. Για να βλέπεις τον ήλιο,για να ζεις την καθημερινότητα, να απολαμβάνεις το φαγητό!Για να βλέπεις τη φύση κ τα φυσικά φαινόμενα! Για να βλέπεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους να εξελίσσονται στη ζωή, για να διασκεδάζεις.

Φωτεινή,24,Φοιτήτρια Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης:

Για να αλλάζεις, να μεγαλώνεις, να ομορφαίνεις. Για να βλέπεις την θάλασσα μέχρι να γίνουν μπλε τα μάτια σου. Για ένα ταξίδι, για μια όμορφη ανάμνηση, για να δεις μια νέα ζωή να γεννιέται, για να στέλνεις απάντηση σε μια πολύ καλή σου φίλη τους λόγους που αξίζει κανείς να ζει. Και για ακόμη τόσους που δεν έχω συναντήσει στο δρόμο μου!

Γιώργος,57,ελέυθερος επαγγελματίας:

Για την αιώνια δραστηριότητα και όχι για την αιώνια ζωή.Για να μη σ' ενδιαφέρει ο χρόνος παραμονής στη ζωή αλλά τα ενδιαφέροντα που θα έχεις.

Νικος,25,Φοιτητης Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης:

Για τις ωραίες στιγμές...Γιατί η ζωή είναι μικρές στιγμές και τίποτα άλλο!

Γιώργος 36,Ελέυθερος πολιορκημένος:

Για τη δημιουργία και τον έρωτα.

Χριστίνα,23,διακόσμηση και φωτισμός εξωτερικού χώρου:

Για μια αγκαλιά,για εναν έρωτα(αλήτη),για μια κρυφή ελπίδα,για τα καλοκαιρινά βράδια με φίλους,για τα όνειρα που κάνουμε  από παιδιά,για τις απρόσμενες στιγμές...

Σοφία,81,Συνταξιούχος:

Γιατί η ζωή είναι γλυκιά με όλες της τις πίκρες.Γιατί η αγάπη είναι το ωραιότερο δώρο του θεού.Γιατί παίρνεις χαρά όταν πρώτα χαρά χαρίζεις!

Αν.Πα,24, έμπορος:

Για μια καλημέρα,για ένα χαμόγελο,για τους ευγενικούς ανθρωπους! Για έναν καφέ, για τα αξημέρωτα βράδια με την παρέα! Για το "Γεια μας". Για τα τραπέζια με φίλους απ το πρωί ως το βράδυ!Για μια βόλτα στην τρέλα! Για να προσέχεις και να σε προσέχουν! Για την οικογένεια,για τους καλύτερους  φίλους.Για τις σημαντικές στιγμές!Για μια αγάπη όπως τη θέλεις,για ένα δυνατό πάθος,για να ερωτευτείς ένα ωραίο  βλέμμα! Για μια αγκαλιά!Για το πρώτο κλάμα του παιδιού σου,για ένα ζευγάρι χέρια στα γεράματα! Για να γελάς και να χαμογελάς ασταμάτητα!Για την αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά...γιατί απλά δεν είναι στο χέρι τους! Για μια ελπίδα που δε χάνεται ποτέ!Για μια καλή καρδιά!Για τα καλύτερα που έρχονται!Γιατί η ζωή είναι μια τεράστια πλάκα!

Βασίλης,55,Δάσκαλος
Γιατί η ζωή είναι όμορφη εξ αιτίας σου.Γιατί θέλει την προσωπική επέμβαση του καθενός,να παιδευτείς να μην αναζητάς τα εύκολα.Γιατί Δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα,σημαντικά ή ασήμαντα.Γιατί είναι ο εαυτός σου, που με την προσπάθειά του κάνει τα μικρά μεγάλα, και τα ασήμαντα σημαντικά. Γιατί εσύ δίνεις αξία στα πράγματα και όχι τα πράγματα στον άνθρωπο. Γιατί είναι ένας αγώνας διαρκής που δεν έχει τέλος....Γιατί είμαστε σημαντικοί όλοι και διαφορετικοί και όχι καλύτεροι ή σημαντικότεροι απο τους διπλανούς  μας .Γιατί ο καθένας έχει την αξία του. Ανακαλυψέ   την.

Πολλοί "καλοθελητές" θα βιαστούν να πουν: "Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς βλέπετε καρδούλες στον ουρανό" ,"Εκτός πραγματικότητας"  "έλα εντάξει μας τα είπαν κι άλλοι στην πράξη είναι το θέμα."

Κι όμως όλοι αυτοί είναι Άνθρωποι απλοί καθημερινοί! Με διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές εμπειρίες,διαφορετικούς στόχους και όνειρα! Άλλη την έζησαν τη ζωή τους κι άλλοι έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους !Άνθρωποι όμως που αυτή τη στιγμή παλεύουν με κάτι...Με το πτυχίο,με την ανεργεία, με τους λογαριασμούς και τα έξοδα, με το φόβο,με ένα αβέβαιο αύριο.

Πάνω απ'όλα όμως Άνθρωποι!Ότι και όσα κι αν στερούνται τώρα συνεχίζουν πάντα να ζουν με αξιοπρέπεια και αξίες!Με χαμόγελο και το κεφάλι ψηλά! Όπως θα διαβάσατε κανείς δεν αναφέρει πουθενά λεφτά ,κανείς δεν αναφέρει πουθενά δουλειά! Κανείς νέος ή μεγαλύτερος δεν αναφέρει πουθενά τις προσωπικές επαγγελματικές επιτυχίες!

Θα δείτε μόνο γέλια,αγάπη,φιλία,οικογένεια!Μόνη φιλοδοξία...Η καλή ζωή!Όση κι αν είναι,να είναι καλή.Απλά πράγματα,καθημερινά...Τα βασικά!Γιατί όσα κι αν στερούμαστε δε στερούμαστε...τα βασικά!

Γιατί έτσι είμαστε εμείς "Ωραίοι ως Άνθρωποι".

Κι έτσι με μια πολύ απλή ερώτηση απέδειξα σε εκέινους,σε εσάς και σε εμένα την ίδια πως  όπως λέει κι ένας πολύ ωραίος στίχος «Δώσε σημασία και ίσως να δεις...Πως υπάρχουν πράγματα που αξίζει να ζεις!»

Σκεφτείτε το λοιπόν...Στην Ελλάδα του 2013 που όλα γύρω μας καταστρέφονται και νιώθουμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα "Γιατί αξίζει να ζει κανείς τελικά λες; "

p.s: «Τα καλύτερα στη ζωή έρχονται τζάμπα»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ