Ποιος είμαι; Πού πάω;

Ποιος είμαι; Πού πάω; Facebook Twitter
0

Στεναχώρια, κενό. Πολλά σταυροδρόμια έχει η ζωή ή και πάλι για μερικούς ένας πελώριος μονόδρομος στέκεται μπροστά τους. Πολλές επιλογές, πολλές ευκαιρίες και ταυτόχρονα καμία. Ελπίδα, λέξη που φαίνεται να βρίσκεται υπό εξαφάνιση την σήμερον εποχή, όπου τα δεδομένα γύρω φαίνονται να κυλούν με ταχείς και άσχημους ρυθμούς.


Σκληρή πραγματικότητα και νεκρωμένες καταστάσεις. Επιθυμίες και όνειρα που έχουν καταχωνιαστεί καλά, κρυμμένα σε σημεία να μην μπορούν να ανασυρθούν στην επιφάνεια. Γιατί πλέον αυτό που έχει σημασία είναι τα χρήματα και όχι οι επιθυμίες, τα όνειρα. Δυστυχώς η ευτυχώς, όπως το μεταφράζει κανείς, τα χρήματα είναι αναγκαία. Ένα αναγκαίο «κακό» για την επιβίωση του κάθε ανθρώπου.


Όταν ειδικά υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες στην μέση όπως η οικογένεια και τα παιδιά, τα όνειρα και οι προσωπικοί στόχοι του καθενός πάνε περίπατο. Πολλοί θα πουν ότι «αν δεν έχεις λεφτά δεν κάνεις οικογένεια» και θα συμφωνήσω. Η δημιουργία οικογένειας όμως πιστεύω πως και αυτή λίγο πολύ ενώνεται με τα χρήματα κατά μία έννοια. Δεν είναι λίγες οι σχέσεις, οι γάμοι και οι οικογένειες που έχουν γίνει για λόγους ασφάλειας, χρηματικής και μη. Δεν γνωρίζω ποσοστά και ο σκοπός δεν είναι μια έρευνα γεμάτη στατιστικά στοιχεία. Το νόημα κρύβεται στην σημασία που δίνετε πλέον σε ένα απλό αντικείμενο.


Αρκετοί αναρωτιούνται μετά το που βρίσκονται και γιατί είναι δυστυχισμένοι. Το πώς κατέληξαν στο σημείο που βρίσκονται αυτή την χρονική στιγμή. Την δυστυχία που ζουν καθημερινά πώς της επέτρεψαν να μπει και να φωλιάσει για τα καλά μέσα στην ζωή τους. Και η απάντηση βρίσκεται στην λέξη ασφάλεια, στην λέξη χρήματα, στα καταχωνιασμένα όνειρα.

Επιλογές όλοι έχουμε. Ευκαιρίες πάλι επίσης αρκετές. Όνειρα δε; ποιος άνθρωπος δεν έχει κάνει όνειρα; είτε αυτό το όνειρο λέγεται δημιουργία οικογένειας, είτε καταξιωμένος καλλιτέχνης είτε το οτιδήποτε. Τι συμβαίνει στην πορεία και χάνονται όλα αυτά; μήπως στην μέση μπαίνουν οι ''υποχρεώσεις''; Τα χρήματα;


Η αλήθεια είναι μία. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να επιζήσει σε μια κοινωνία εάν δεν εργάζεται και δεν έχει τον δικό του τρόπο να συντηρήσει τον εαυτό του. Καταρχήν μέσα από αυτή την διαδικασία, δηλαδή την αυτοσυντήρηση, ο άνθρωπος ανακαλύπτει καλύτερα τον εαυτό του και ξεκινάει να αποκλείει πράγματα που επιθυμούσε και να επιζητεί άλλα, καινούργια, διαφορετικά.

Εκείνο λοιπόν που χαλάει στην πορεία είναι η απομάκρυνση των ονείρων η μάλλον καλύτερα η αντικατάσταση των αρχικών ονείρων με χρήματα. Τι θέλει πλέον ο μέσος άνθρωπος; τι έχει ανάγκη; να έχει χρήματα να μπορεί να ζήσει. να έχει χρήματα να μπορεί να αγοράσει φαγητό να έχει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του και κάποιες οικονομίες στην άκρη σε περίπτωση ανάγκης.

Ποιος είπε όμως ότι τα όνειρα πρέπει να μείνουν στην άκρη; Πόσο δύσκολο είναι να αφιερώσει κάποιες λίγα λεπτά την ημέρα για να ασχοληθεί με το πάθος του και το όνειρό του; Σαφώς δεν θα αγγίξουν όλοι στο 100% το όνειρο τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ικανοποίηση που απορρέει μέσα από την ενασχόληση με αυτό πρέπει να απομακρυνθεί και εκείνη


Μην αναρωτηθείς που βρίσκεσαι και πού πηγαίνεις. Ξέρεις ποιος είσαι η αν δεν ξέρεις το σίγουρο είναι πως με τον χρόνο θα το ανακαλύψεις. Στο διάβα σου όμως μην κάνεις πέρα τα όνειρά σου. Δούλεψε σκληρά, γίνε ανεξάρτητος δουλεύοντας ταυτόχρονα να κτίσεις μέλλον και για τα όνειρά σου. Ακόμη και αν αυτό το μέλλον δεν βγει τόσο ''φαντασμαγορικό'' όπως το σχεδίαζες αρχικά.

Μην ξεχνάς να ασχολείσαι με τα όνειρά σου όποιες και αν είναι οι εκάστοτε συνθήκες. Και θα δεις από μόνος σου πως δεν θα σκεφτείς ποτέ ξανά το πού βρίσκεσαι ή τι θα γίνει στο μέλλον. Γιατί πολύ απλά θα έχεις μάθει να είσαι ευτυχισμένος και να αγαπάς το ικανοποιητικό και αισιόδοξο παρόν σου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ