Επιλογές ή συγκυρίες;

Επιλογές ή συγκυρίες; Facebook Twitter
1


Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν είναι όλο αυτό που ζούμε θέμα επιλογών η κάποιες φόρες η μοίρα μας κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι της; Πόσες φόρες έχουμε αναρωτηθεί είμαστε πραγματικά τόσο άτυχοι; ΟΧΙ! Δεν είσαι άτυχος ή τυχερός το θέμα στην ζωή σου και την έκβαση της είναι οι επιλογές σου. Η σωστή επιλογή ή όχι κρίνεται στο.....χειροκρότημα! Οι ευκαιρίες δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα τύχης ή συγκυριών. Τις ευκαιρίες τις δημιουργείς εσύ! Ακόμα και σε κακό να σε βγούνε θα ξέρεις οτι εσύ τις επέλεξες να τις προσπαθήσεις και θα είσαι χαρούμενος που σε δόθηκε η δυνατότητα να το κάνεις. Το μέλλον είναι κάτι που το καθορίζεις εσύ.

Τα γεγονότα που μας συμβαίνουν δεν είναι λοιπόν θέμα μοίρας ή οποιασδήποτε μεγαλύτερης δύναμης αλλά αποτέλεσμα εκείνων που εμείς έχουμε επιλέξει με βάση τα όνειρά μας και τις πεποιθήσεις μας. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η ζωή είναι θέμα χαρακτήρα. Αλλά πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να δρα σαν κάποιον που ούτε εσείς θα αναγνωρίζατε; Πάρτε για παράδειγμα με το πώς οριοθετεί την ευτυχία ο καθένας από εσάς. Αν βλέπετε δηλαδή το ποτήρι μισό γεμάτο η μισό άδειο. Είστε αισιόδοξοι και βάση αυτό που επιλέγετε να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας ή είστε απαισιόδοξοι και έχετε "κρυφτεί" πίσω από αυτήν την λέξη θάβοντας εκεί μέσα τις ανασφάλειές σας. Κανείς δεν θέλει να είναι δυστυχισμένος αλλά πολλοί λίγοι οι άνθρωποι φροντίζουν με την συμπεριφορά τους, απέναντι στους άλλους αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό, για να το πετύχουν. Δυστυχώς είναι δύσκολο να καταλάβουμε την ώρα που παίρνουμε μια απόφαση αν θα μας οδηγήσει στην ευτυχία ή στην δυστυχία. Αλλά από την στιγμή που το επιλέξαμε πρέπει να το στηρίξουμε μέχρι τέλους αφού ήταν δικιά μας απόφαση όποιο και αν είναι το αντίκτυπο.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα αυτού του "Θείου δώρου" που μας δόθηκε απλόχερα και δεν το χρησιμοποιούν καταλλήλως. Ορισμένες φόρες αποφασίζουμε χωρίς να το σκεφτούμε,άλλες πιστεύοντας ότι η απόφαση που θα πάρουμε δεν θα μας επηρεάσει τόσο και άλλες γιατί είναι δύσκολη η απόφαση που και να σκεφτούμε τις συνέπειες της δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για αυτές. Είμαστε ευθυνοφοβικοί και αυτό γιατί ποτέ δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση που μας εκφράζει και να την στηρίξουμε μέχρι τέλους με αποτέλεσμα να μετακυλίουμε τις ευθύνες της στην ατυχία μας, στην μοίρα μας κτλπ. Δεν είναι κακό να κάνουμε λάθος επιλογές αλλά το κακό ειναί να τις επαναλαμβάνουμε.Πόσοι από σας μπορεί να στεναχωριέστε απο μια κατάσταση που αφορά διαφορετικούς τομείς στην ζωή σας;(ερωτικό,επαγγελματικό κτλπ.) Οι περισσότεροι φαντάζομαι!

Αν αναλογιστείτε λοιπόν, φτάσατε σε αυτήν την κατάσταση, γιατί επιλέξατε εσείς για παράδειγμα μια εργασία που είναι προσοδοφόρα αλλά σας κουράζει, να εμπιστευτείτε έναν άνθρωπο ή να κάνετε ένα ριψοκίνδυνο επιχειρηματικό άνοιγμα. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Να κατανοήσεις την κατάσταση και μέσα από διαφορετικές επιλογές και λύσεις να την κάνεις καλύτερη και να φτάσεις στο σημείο που πίστευες οτι θα έφτανες όταν την επέλεγες.Είναι όμορφο ότι παρόλα τα άσχημα που μπορούν να μας συμβούν, τις δυσκολίες, υπάρχει εκεί έξω κάτι που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς και αυτό να αποτελεί: ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ! Μην ξεχνάς λοιπόν και κάντο moto ζωής, ότι οι επιλογές σου είναι η ζωή σου, επέλεξε να την ζεις όπως εσύ θέλεις και όπως σε αξίζει!

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια