Η ώρα της Δημιουργικής Επανάστασης ήρθε

Η ώρα της Δημιουργικής Επανάστασης ήρθε Facebook Twitter
0
Η ώρα της Δημιουργικής Επανάστασης ήρθε Facebook Twitter
©Furmie

Θα μπορούσε να αποτελέσει βιβλίο – σταθμό της χρονιάς μου, αν δεν ήξερα μερικά πράγματα από πριν. Είναι το RLoveUTION του Rassel Brand από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο συγγραφέας ασχολείται με άλλα από ότι εγώ στο βιβλίο μου Η Δημιουργική επανάσταση, και δίνει μία διάσταση από την οπτική γωνία ενός δυτικού παιδιού που τράφηκε με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα πορνοπεριοδικά και τα ναρκωτικά. 

  

Στο τέλος του βιβλίου ασχολείται με θέματα οργανωτικής φύσεως και περιγράφει αναλυτικά και λεπτομερειακά το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι μικρές τοπικές παραγωγικές μονάδες – οι συνεταιρισμοί - οι οποίες πρέπει να αντικαταστήσουν τα διεθνή μονοπώλια. Γιατί είναι αδιανόητο και βλαβερό το να μεταφέρονται περίπου οι ίδιες ποσότητες τροφίμων από την μία άκρη του πλανήτη στην άλλη για να επωφελούνται οι μεγάλες εταιρίες. Αναφέρει ένα παράδειγμα για το ότι από τη Βρετανία εξάγονται μήλα που πάνε στην Νότια Αφρική για να καθαριστούν και να γυαλιστούν για να τα φέρουν πίσω στη Βρετανία για να πουληθούν και να φαγωθούν... Και οι μεταφορές κατεψυγμένου κρέατος από δω και από κει είναι γνωστές και ο καθένας μπορεί να φανταστεί το πόσο πολύ επιβαρύνεται και ο πλανήτης μας από τις άσκοπες μεταφορές. Για να τα οικονομούν οι λίγοι!

Οι παρανοϊκές πρακτικές της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρέπει να σταματήσουν. Βλάπτουν όχι μόνο τον καθένα μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη μας, στην τελική απόφαση. Ο πλανήτης μας κινδυνεύει σοβαρά.

Οι επιβάτες του αδαμαντοποίκιλτου λεωφορείου είναι μόλις 85...

Η Επανάσταση θα ωφελήσει όλους, αρκεί να την θέλουμε και να ενωθούμε σε ανώτερες συχνότητες της αγάπης. Για να απαλλαγούμε από τη διαφθορά. Τα μέσα ήδη υπάρχουν και είναι τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ναι, την συχνότητα της αγάπης, γιατί όπως λέει ο συγγραφέας - η ανυπακοή δεν μπορεί να προέλθει από την οργή και η αγάπη από το μίσος. Γιατί ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι η εκδήλωση μίας ανώτερης πηγής. Και η συνείδηση μας δεν υπάρχει μόνο στο κρανίο μας αλλά απλώνεται και μεταξύ μας, είναι η κοινωνική συνείδηση. Η οποία είναι μία τεράστια δύναμη.

Δύναμη αγάπης.

Η επανάσταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με βία. Η προηγούμενες βίαιες επαναστάσεις οδήγησαν σε γκιλοτίνες και γκούλαγκ. Δεν έχει νόημα να αντικατασταθεί η μία συγκεντρωτική εξουσία με μία άλλη («λαϊκή εξουσία»). Οι μικρές τοπικές οργανώσεις μπορούν να αναλάβουν τη λειτουργία των κοινοτήτων και της κοινωνίας.

(Και στην Ελλάδα ήδη πολλαπλασιάζονται τέτοιες οργανώσεις σαν μανιτάρια.)

Οι παρανοϊκές πρακτικές της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρέπει να σταματήσουν. Βλάπτουν όχι μόνο τον καθένα μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη μας, στην τελική απόφαση. Ο πλανήτης μας κινδυνεύει σοβαρά.

Η ώρα της Επανάστασης ήρθε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ